Trabzonspor'da yetersizliğin sonucu rezalet!

Yönetim, hoca, kaos, yetersizlik ve sonuç: Tarihe bir kara leke daha

Trabzonspor'da yetersizliğin sonucu rezalet!

İsimler değişiyor Trabzonspor’un Trabzonsporlu’nun yüzü gülmüyor, makus talih rezil sonuçları yeniden yaşatıyor…

Trabzonsporlu taraftarlar son yıllarda yaşanılan hezimetlerle başını yerden kaldıramaz oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu dönemiyle başlayan, Muharrem Usta dönemiyle zirve yapan rezil saha sonuçları Ahmet Ağaoğlu döneminde de yeniden kendini gösterdi.

Son haftalarda resmen alarm veren bordo mavili takımda sonunda büyük hezimet yaşandı. Zirve hesapları yapılmaya başlanırken hem yönetim içinde hem futbolcu kadrosunda yaşananlar hem de teknik ekibin yetersiz kalması çöküşü başlatırken Malatyaspor karşısında alınan 5-0’lık mağlubiyet herşeyi sorgulatır hale getirdi.

AĞAOĞLU “ BU TAKIM GEÇEN SENE 6-7 YİYORDU” DEMİŞTİ

Malatyaspor karşısında alınan hezimet skor Trabzonspor’un Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun, hafta içinde TRTSPOR’da yaptığı programında verilere dayanmayan açıklamaları akıllara getirdi. Ağaoğlu, takım kadrosunun geçen yıl bir çok maçta hezimete uğrayan takımla aynı olduğunu söyleyerek “Bu takım geçen yıl 6-7 gol yiyen takımla aynı. Bu oyuncularla biz devam ediyoruz.  Biz Kasımpaşa’dan 6, Alanya'dan 5 yiyen oyuncularla devam ediyoruz. Bu güveni yeniden sağladık. ” İfadelerini kullanarak yönetim ve teknik heyet müdahaleleriyle  aynı futbolcularla daha iyi performans ortaya koyduklarını belirtmişti. Ancak Ağaoğlu’nun açıklamalarının üzerinden çok geçmeden bordo mavili takım 5-0 lık rezalet bir sonuç alarak geçen yıldan bir fark olmadığını ortaya koydu.

TEKNİK EKİP YETERSİZ

Ağaoğlu ve yönetiminin en büyük hatalarından bir ise sezon başında yapılan teknik direktör seçimi oldu. Yeniden yapılanma sürecine girilirken sadece mali anlamda uygun olması nedeniyle Ünal Karaman’ın seçilmesi sahada ortaya koyulan yetersiz performansı beraberinde getirdi. Sezon başında herkes daha tecrübeli ya da belli başarılar elde etmiş birisiyle yeni bir yapılanmaya girilmesi konusunda hem fikirken bu tercih büyük bir yanlış olarak değerlendirildi.

Karaman’ın sahayı okuyamaması, oyuncu değişkiliklerindeki hataları nedeniyle bir çok maçta puan kaybının ana nedeni olarak görüldü. Buna son örneklerden biri de Karaman’ın sahada tel tel dökülen Nwakaeme’nin Malatyaspor karşısında 90 dakika sahada kalması oldu.

ÇALIMBAY'DAN ÜSTÜNLÜĞÜ NE

Öte yandan Usta dönemiyle göreve gelen Rıza Çalımbay’ın Ağaoğlu dönemiyle sözleşme yenilememesi ve takınılan tavır Trabzonspor’a yakışmazken, Ünal Karaman’ın hiçbir üst düzey takım çalıştırmamış olması ve Süper Lig'de 18 takımın içinde en ucuz paraya teknik adamlık yaptığını kamuoyuna paylaşan Ağaoğlu geçen 12 hafta içinde Rıza Çalımbay’ın görevde olduğu süre zarfında yakaladığı başarıyı yakalayamaması Türkiye’nin en önemli kadrolarından birine sahip olan Trabzonspor’da takım neden bu halde sorularının sorulmasına neden oldu.

BURAK KONUSU VE KAOSUN İDARE EDİLEMEMESİ

Bordo mavili takımda başarısız sonuçlardan bir diğeri de kulüp içerisinde sezon başından bugüne kadar süregelen Burak Yılmaz konusu ve yönetim içi kaoslar oldu.

Sezon başından beri bazı yöneticilerle sürtüşme içinde olan Burak Yılmaz ile sürekli yaşanan kaosların engellenememesi takım ruhunu etkilerken sonuçlara da yansıdı. Yönetim içerisinde Burak konusunda yaşanan anlaşmazlıklar da huzursuzlukların artışını beraberinde getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
89 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler