Trabzonspor'da mali denge sağlanacak

Trabzonspor'da yapılan çalışma ile mali yapı dengelenecek.

Trabzonspor'da mali denge sağlanacak
Trabzonspor'da yürütülen çalışmalar sonucunda ekonomik anlamda kulübe yük olan şeylerden kurtulmaya çalışılıyor.

Yeniden yapılanma adına Teknik Direktör Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda hareket eden Trabzonspor, gönderilmelerine karar verilen oyuncularla yollarını ayırması durumunda büyük bir maddi yükten kurtulacağı ve mali yönden dengeli bir takım sağlanacağı belirtildi. 

Geçtiğimiz yıllardan dersler çıkartan ve mali açıdan dip noktasına gelen Trabzonspor, transferde ekonomik planlamayı ön planda tutuyor. Özellikle gelecek oyuncular kadar gönderilecek isimlerle ilgilide yoğun bir gündem yaşayan Karadeniz ekibi, gönderilmesine karar verilen oyuncuların gönderilmesi halinde büyük bir maddi yükten kurtulacak. Bordo-mavililer Cardozo, N'Doye, Cavanda, Douglas ve Yatabare gibi yabancı oyuncularla yollarını ayırması halinde 13 milyon Euro'luk (41 milyon 500 Bin TL) maddi ağırlığı üzerinde atacak.

Bordo-mavili kulüp kadroda düşünmediği yerli oyuncularla ilgilide girişimlerini sürdürüyor. Karadeniz ekibi, Erkan Zengin, Sefa Yılmaz, Özer Hurmacı ve Musa Nizam'ı göndermesi durumunda 15 milyon TL'lik giderden kurtulup elde edilecek olan gelirleri ise transferleri düşünülen oyuncularda kullanmayı planlıyor.

Trabzonspor yönetimi transferde planladığı hamleleri gerçekleştirmesi durumunda 55 milyon TL'yi aşan bir yükten kurtulacak ve UEFA Mali Fair-play kuralları doğrultusunda da önemli bir mesafe alacak.

"HUZURSUZLUK OLMAYACAK"

Takıma kazandırılacak isimlerin yanı sıra takım içi ve kulüp işleyişi yönünden de Teknik Direktör Ersun Yanal'ın fikirleri doğrultusunda hareket eden Trabzonspor Kulübü, futbolcuların aldığı yıllık ücretlerde ise denge sağlamayı hedefliyor. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın asıl hedefi arasında ise yeni sezon başlarken futbolcuların aldıkları yıllık ücretlerin dengeli bir şekilde yayılması yatıyor. Oyuncuların sergiledikleri performanslara göre değerlendirme yapıldığında bordo-mavili takımda yaşanan iç huzursuzluğun nedenleri arasında futbolcuların aldıkları yıllık ücretlerde yatıyor. Bazı isimlerin aldıkları yıllık ücretler bakımından önde olmasına normal karşılayan Usta, bazı isimler arasındaki fiyat uçurumunu ise düzeltmek istiyor. "Ben daha iyi performans sergiledim. Çok fazla forma aldım. Aramızdaki fark tek fiyat farkı. O benden fazla alıyor" gibi tartışmalardan takımı uzak tutmayı hedefleyen Usta, takım ruhunu yakalama adına bu düşüncesini yeni sezonda uygulayacak. 

"DENGESİZLİK ORTADAN KALKIYOR"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharem Usta ve Teknik Direktörü Ersun Yanal, gelecek sezon kurulacak takımla ilgili olarak vardıkları fikir birliği doğrultusunda hareket ediyor. Aynı bölgede, aynı performansı ortaya koyan isimlerle takımın yollarının ayrılmasını karar verilmesiyle bordo-mavili takımda ücret adaletsizliği de ortadan kaldırılması hedefleniyor. Bunun en önemli örnekleri arasında ise savunma bölgesinde geçtiğimiz sezon yaşanan dengesizlik. Mustafa Yumlu 1 milyon 400 bin TL'ye oynarken, yanındaki isimler Aykut Demir 3 milyon 789 bin TL'ye, Douglas ise 4 milyon 953 bin TL'ye oynaması takım içinde de farklı algıların yaşanmasına neden olmuştu. Performans olarak bakıldığında bu üç oyuncunun durumlarında fazla farklılıklar olmamasına rağmen aldıkları ücretler açısından büyük farkların bulunması takım içindeki dengeleri bozuk olduğunu somut bir göstergesi olarak görüldü. Mustafa Yumlu söz konusu oyuncular arasında en çok süreyi alan isimlerin başında geldi. Bugüne kadar kendisine görev verilen mevkilerde elinden geleni yapmaya çalışan Yusuf Erdoğan ise 1 milyon 100 bin TL'ye oynarken, görev yaptığı bölgeye ise transfer edilen İshak Doğan 2 milyon 351 bin TL'ye, Alper Uludağ 1 milyon 284 bin TL'ye ve Musa Nizam ise 1 milyon 300 bin TL yıllık ücret alıyorlardı.

"ÖDEMELER ZAMANINDA YAPILACAK"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta'nın önem verdiği konuların başında ise futbolcuların alacaklarının zamanında ödenmesi. Bu konuda mali bir plan doğrultusunda hareket eden Karadeniz ekibi, çok büyük aksaklıklar yaşanmaması halinde bordo-mavili formayı giyen her oyuncunun ödemeleri zamanında yapacak. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın da, Başkan Muharrem Usta'dan bu konuda hassas olmaları konusunda fikirlerini ilettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler