Trabzonspor'da Kongre öncesi adaylığını açıkladı

Trabzonspor Arşiv ve Müze Kurulu Başkan Adayı Mehmet Salih Uzun Haber61'e konuştu.

Trabzonspor'da Kongre öncesi adaylığını açıkladı
Trabzonspor’da 10 Aralıkta yapılacak kurullar seçimi öncesi Başkan Adayları boy göstermeye başladı.

Arşiv ve Müze Kuruluna adaylığını açıklayan Mehmet Salih Uzun adaylık sürecini ve projelerini Haber61 TV mikrofonlarına anlattı.

"ARŞİV VE MÜZE İLE BAŞLAMAK İSTİYORUM"

Mehmet Salih Uzun yaptığı açıklamada Trabzonspor Kulübünün içinde büyümüş biri olduğunu belirterek, “Ben Trabzonspor kulübünün içinde büyümüş. Kursağında Trabzonspor’un ekmeği ile yol almış ve onunla yürüyen genç biriyim. Trabzonspor ile tanışmam babam sayesinde oldu. 6 yaşında eski Ziya Bey sahasında o zamanki kulüp binasında başlamıştır. Orada şimdi ki gibi müze binası yoktu. Yönetim kurulunun olduğu yönetim odası vardı. Orada kupalarında içi içe olduğu koltukların arasında evdeki küçük bir mobilya düzeni gibi düşünün bunlarla birlikte büyüdüm. Yönetim odasında bulunan bir kupa hiç aklımdan çıkmıyor. Kıbrıs’ta kazanılan boyu 1.5 metre civarında bulunan bir kupa vardı. Ben çocukken oralarda oynarken dönemin kulüp müdürü tesis müdürü rahmetli Erdal amca olsun, İsmet amca olsun onlar bize izin verirdi. Oda biraz kilitli bir odaydı. O odada oynardık ve o kupa beni çok etkilerdi. Oradan bir alışkanlık, bir sevgi bunlara nasıl bir bakış açısı ile bakabiliriz diye hayaller kurardım. Bu hayaller birikti birikti ve bir gün dedim ki bende bu kulübe hizmet etmek istiyorsam tutkularım olan Arşiv ve Müze ile başlamak istiyorum dedim. Yıllar geçerken en son Sadri Şener döneminde kent müzesine dönüşen ve gerçekten çok güzel olan Şamil Ekinci yapıldı. Bu müzenin yapılmasında o dönemin Asbaşkanı Sayın Hayrettin Hacısalihoğlu’nun çok katkısı var. Buradan sizin aracılığınız ile bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Kulübün arşiv bölümüne dışarıdan destek olan Mustafa Demir beyin çok büyük katkıları var. O müzenin yapımında mimarlık görevini üstlenen Mimar Aytaç Akyüz’e teşekkür ediyorum.” dedi.

MEHMET SALİH UZUN'UN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

"KENT MÜZESİNİ AKYAZI’YA TAŞIMAK İSTİYORUZ"

Seçilmesi durumunda yapmayı planladığı projelerden söz eden Mehmet Salih Uzun, “Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesi için bundan sonra neler yapılabilir bunun için çalışmalar yaptık ve bunun içinde bugün ki günü yaşarken Akyazı Stadyumunun yapandan emeği geçenlerden Allah razı olsun. Akyazı Stadyumunda müze için çok geniş bir alan var bunu da yönetim kurulu bıraktı. Bizim de bu alan için bazı fikirlerimiz var. 1. Fikrimiz, Kent Müzesini Akyazı’ya taşımak. Ben ekip arkadaşlarımla birlikte projelerimizi toplantılar yaparak ortaya çıkarttık. Abim Gökmen Uzun bu konuda Avrupa’da birçok stadı gidip yerinde gezdi. Bizim örnek modelimiz Almanya. Mevcut Arena statların da yapılan müze, Cluplar, storeler ve devamında çocuk oyun parkları restoranlar ve kafeler olmakla beraber çok güzel dizayn edilmiş örnek projeler var. Bizim de bunlar üzerine yapılmış çok güzel proje çalışmalarımız var. Son söz delegenindir. Eğer Trabzonspor delegesi bizi seçerlerse bizde tutkularımızı ve hayallerimizi orada göstermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Yönetim kurulu listesini açıklayan Arşiv ve Müze Kurulu Başkan Adayı Mehmet Salih Uzun, “yönetimimiz beş asıl ve üç yedek yönetici olmak üzere sekiz kişiden oluşuyor. Abim Gökmen Uzun, Mehmet Aksu var. Aynı zamanda turizm işiyle uğraşıyor. Onun bizim listemizde olmasında ki çok büyük isteklerimizden bir tanesi de gelen turist kafilelerini Akyazı Arena’ya çekebilmek. Trabzonspor sadece Trabzonluların Trabzonsporluların Türkiye’nin bir temsilcisi değil, dünyaya açılmış ciddi bir kurum olduğu için buraya gelen turistlerinde bununla tanışma hakkı elbette ki var. Bu koordinasyonu sağlayacak olan Mehmet Aksu arkadaşımız. Onunda olmasını biz çok arzuladık ve sağ olsun oda bizi kırmadı. Bize destek oldu. Bizim yönetimimizde. İş dünyasından iki arkadaşımız daha var işletmeci Alaattin Çepni ve kuyumcu Abdülhamit Dayıoğlu arkadaşımız var. Genç, dinamik, heyecanı olan bir grup olarak yola koyulduk. İnşallah Allah bizi ve Trabzonspor’umuzu mahcup etmez.” İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIĞI SÜRECE, TRABZONSPOR PAYİDAR KALACAKTIR

10 Aralık’ta oy kullanacak olan Trabzonspor delegesine de mesaj gönderen Uzun, “öncelikle kulübümüze ve Trabzon’a sahip çıkmalarını istiyorum. Çünkü gerçekten samimiyetimle konuşuyorum. Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece, Trabzonspor payidar kalacaktır ve bu nedenle üstüne basa basa söylüyorum yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk, yaşasın Trabzonspor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler