Trabzonspor'da hedefler tutmadı

Spor Toto Süper Lig'e şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Trabzonspor hedefi tutturamadı.

Trabzonspor'da hedefler tutmadı

Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasının sonunda lider Galatasaray'ın 20 puan gerisinde kalarak 52 puanla 5. sırada yer aldı. Bordo-mavililer, geçen sezonun aynı dönemine göre 1 puan daha fazla toplasa da şampiyonluk hayal ettiği sezonda tarihi fark yedi.


Ligin ilk 8 haftasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Fırtına, 9 puan ile 11. sırada yer aldı ve lider ile arasındaki puan farkı 13'e çıktı. 6-1'lik Akhisar yenilgisi sonrası teknik direktör değişimine giden Trabzonspor, ligin 16. haftasında zirvenin 5 puan gerisinde zirve yarışında iddiasını sürdürür hale gelmişti.

KUPAYA DA ÇOK ERKEN VEDA ETTİ

Bordo-mavili takım, Türkiye Kupası son 16 turunda Konyaspor'a elendi. 4. turda Çorum, 5. turda da BB Erzurumspor'u eleyen Fırtına, sahasında 1-1 berabere kaldığı Konya'ya deplasmanda 1-0 yenilerek son 16 turunda elendi. En son 2009-2010'da Türkiye Kupası'nı müzesine götüren bordo-mavililerin, kupa hasreti de 8 sezona çıktı.

HEDEFLERİN HİÇBİRİ TUTMADI

Şampiyonluk yarışından kopan ve kupaya da erken vedan eden Trabzonspor'un, Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisarspor'un Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek şampiyon olmasıyla birlikte Avrupa kupalarına katılma umudu da ortadan kalktı. Rıza Çalımbay'ın takım son haftada Kardemir Karabük ile sadece ligdeki konumunu korumak için mücadele edecek.

ÖNCE HOCA SONRA BAŞKAN

Trabzonspor, 50. yılında önce teknik heyet sonrasında ise yönetim değişikliği yaşadı. 6-1'lik Akhisarspor yenilgisinin ardından Ersun Yanal'ın görevine son verildi. Yanal'ın ardından ise göreve tecrübeli çalıştırıcı Rıza Çalımbay getirildi. 7-8 Nisan tarihleri arasında yapılan genel kurulda Ahmet Ağaoğlu başkanlığa seçildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler