Trabzonspor'da film gibi transfer dönemi

Aksiyon filmlerini, gizli servis operasyonlarını aratmayan ayrıntılar ortaya çıktı

Trabzonspor'da film gibi transfer dönemi
Trabzonspor'da UEFA'nın getirdiği mali-fair play kısıtlamaları nedeniyle çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde yürüten transfer komitesi, adeta istihbarat servisi gibi çalıştı. Takımı yeniden yapılandıran bordo-mavililerin Onazi, Castillo, Bero ve Sheidaev transferlerinde yaşadıkları, sinema senaryolarını aratmadı, ortaya çok ilginç hikayeler çıktı. Başkan Muharrem Usta ve Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, transfer çalışmalarında yaşadıkları zorlukları ve yürüttükleri çalışmaları  anlattı. İşte Trabzonspor'un yaşananlar ve transferlerin nasıl gerçekleştiğinin en ince ayrıntıları.

CASTiLLO BOYUN EĞMEDİ
Yönetimin büyük zorluklar yaşadığı Kolombiyalı sol açık Castillo transferinin hikayesi aksiyon filmlerini aratmayan cinsten. Son olarak Dallas kulübünün olayı FIFA'ya götürmekle tehdit etmesine rağmen Trabzonspor'un hukuksal anlamda birçok avantajı bulunuyordu ve her şeyden önemlisi Castillo, "Ben isteyerek Trabzonspor'a imza attım" şeklinde açıklama yapmıştı. Başkan Usta, Castillo için "Bu transferin kitabını yazmamız gerek" ifadesini kullandı ve transferin hikayesini şu şekilde anlattı:

Beni geri göndermeyin
"MLS ile 3 milyon dolara anlaşmıştık, ardından rakamı 4 milyona çıkardılar. Ben de 'Transferden vazgeçiyoruz' dedim. Bunun üzerine Castillo öyle bir duruş gösterdi ki, '4 yılda benim alacağım paradan 1 milyonu benim üzerimden kesin ama beni geri göndermeyin' dedi. Bu duruş gerçekten bizi heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Ardından MLS 4 milyonun hepsini peşin yatıracaksınız diye bir ifade kullandı. Rest çekip kabul etmedik ancak bizi baskı altına almak için, 'Trabzonspor parasını ödemeyen güvenilmez bir kulüp' dediler, Castillo imza atsın para hesaba düşsün sonra biz de imza atarız' dediler."

Resti çektik
"Bu sırada Dallas bir oyuncu almaya çalışıyordu, onu alamayınca, '10 milyon dolar verseniz de satmayız' dediler. Ancak biz uluslararası hukukta olan bir çözümle öyle bir hamle yaptık ki... Mail order denilen bir program üzerinden, '3 milyon doları yatırmanız durumunda transfere onay vereceğiz' yazısı vardı elimizde ve hemen 3 milyon doları yatırdık. Ardından borsaya bildirdik ve federasyon sistemine işledik. Bu hamlemizin ardından iyice kızdılar ve 'Siz oyuncuyu kandırdınız, FIFA'ya gidiyoruz' diye bize yazdılar. Hemen aynı ağırlıkta bir cevap ile geri döndük ve 'İstediğinizi yapın' dedik ancak hesaplarına yatırdığımız parayı da geri gönderdiler.

Trabzon haklı
Bu kötü olmuştu. Tekrar geri yazdık ve Amerika'da oyuncular birliği var, oraya başvurduk. Oyuncular birliği, 'Mail order sisteminde yapılan anlaşmaya göre Trabzonspor haklı' deyip bizim yanımızda görüş bildirince 'Parayı tekrar gönderin imzalıyoruz' şeklinde bir mail geldi. Biz de Gyirmot ile oynanan hazırlık maçından iki saat önce transferi gerçekleştirmiş olduk ve onlar da resmen bu transfere onay veren yazıyı gönderdiler. Bu transferde Castillo'ya ve saat farkı nedeniyle uykusuz kalıp büyük uğraşlar veren Başkan Yardımcımız Nevzat Aydın ile ekibine ayrıca teşekkür etmek gerekiyor.. Onların emeği çok fazla."

CECH'İN EŞİ İKNA ETTİ
Tecrübeli stoper Jan Durica'nın transferinde eşini ikna etmek için yoğun çaba harcandı. 34 yaşındaki defans oyuncusunun Slovakya güzeli olan eşi Magdalena Sebestova, Trabzon'u bilmediğini ve merak ettiğini söyledi. Bunun üzerine Trabzonspor, eski oyuncuları Sapara ve Cech'ten Durica'yı ulaşarak Trabzon hakkında bilgiler vermesini istedi.

Güvenilir şehir 
Her iki oyuncu da Trabzon hakkında olumlu görüş bildirirken, Cech'in eşi Tatiana, Sebestova'yı arayarak, Trabzon hakkında, "Orada sevildiğinizde el üstünde tutulacaksınız, biz hiçbir sorun yaşamadık. Çok güvenilir bir şehirdi. Hiçbir aksi durum olmadı" dedi. Bu görüşmelerin ardından da Durica, bordo-mavili kulüple sözleşme imzaladı.


ONAZi 'GELiN BiZi ALIN' DEDi
24 yaşındaki Nijeryalı orta saha Onazi, gelmek için büyük bir savaş verdi. Trabzonspor'un ısrarlarına rağmen Lazio'nun hocası İnzaghi'nin kalmasını istediği oyuncunun transferi tam olumsuz şekilde sona erecekken; Onazi ve eşi devreye girdi. Başkan Muharrem Usta'yı günde ortalama 5 kez arayan ve "Trabzonspor'da oynamayı çok istiyorum. Beni alın" diyen Onazi'nin bu çabaları sonuç verdi. Usta da "Trabzonspor'da oynamaya bu kadar istekli bir oyuncuyu transfer etmemek olmaz" dedi. Ancak Lazio'nun indirim yapmaması işi zora soktu. Yine devreye giren Onazi eşiyle birlikte valizlerini hazırlarken FaceTime üzerinden Usta'ya "Başkanım valizimizi hazırladık, eşim de yanımda. Sizi bekliyoruz, gelin bizi alın" dedi. Muharrem Usta da bunun üzerine İtalya'ya giderek önce kulübünü ikna etti ve ardından zaten hazır olan Onazi'ye imzayı attırdı.

SHEİDAEV'İN MENAJERİ EKARTE EDİLDİ
21 yaşındaki forvet Ramil Sheidaev'in transferi istihbarat servislerini kıskandıracak şekilde gerçekleşti. İlk etapta oyuncunun sürekli olarak kafasını karıştırdığı düşünülen menajerini ekarte etmek isteyen Trabzonspor, Azerbaycan'daki bağlantıları kullanarak oyuncunun babasına ulaştı. Ardından Qarabağ kulübünün de verdiği manevi destekle Ramil ile Bakü'de bir görüşme yapıldı ve anlaşma sağlandı. 

Pasaportu alınıp işlem yapıldı 
Daha sonra menajerinin kafa karıştırmaması için pasaportu alınıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra futbolcu İstanbul'a getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçtikten sonra kampa dahil oldu. Trabzonspor da oyuncunun babası, Qarabağ ve Azerbaycan'daki bağlantılara bu transfer için teşekkür ettiler.

BERO'YA iKNA TURLARI
Yıldız adayı olarak alınan 20 yaşındaki orta saha Bero, uzun ikna turları sonucunda imzayı attı. Scout ekibinin keşfettiği ve gizli bir şekilde Slovakya'da kampa getirilerek Yanal ile görüştürülen Bero'nun transfer hikayesi de şöyle gelişti: "Bero da tüm diğer transferler gibi scout ekibinin analizleri ve teklifi sonucunda gündeme geldi. Ancak birçok Avrupa kulübü de Bero'yla ilgileniyordu. Bunun üzerine Yanal'ın görüşerek kesinlikle alınması yönünde rapor verdiği Bero için Başkan Muharrem Usta, gizlice oyuncunun maçlarına gitti. Maç sonraları futbolcuyla yemekler yedi.

Senin önünü açarız
Bu görüşmede Bero'ya kulübün hedeflerinden bahseden Usta oyuncuya özellikle, 'Sen büyü ve yıldızlaş. Trabzonspor'da banko oynayıp yıldız olduğunda biz de kulübümüz çıkarları doğrultusunda senin çok daha iyi yerlere gitmenden mutlu oluruz' dedi. Bero da bu uzun ikna turları sonucunda daha fazla forma şansı bulacağına inandığı Trabzonspor'a imza attı.

Fotomaç

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor