Trabzonspor'da defans ve hücumda kalite arttı!

Yanal istediği takımı kuruyor

Trabzonspor'da defans ve hücumda kalite arttı!
Trabzonspor'da hem UEFA Finansal Fair Play kuralları hem de doğru uygulamalar kadro kalitesine olumlu yansıdı. Savunma ve hücumdaki takviyeler kadronun çehresini değiştirdi. Lokomotiv Moskova'dan gelen stoper Jan Durica, savunmanın lideri olarak Ersun Yanal'ın şimdiden dikkatini çekti.

OPTA'nın analizlerinde Durica'nın etkisi öne çıktı. 34 yaşındaki tecrübeli savunmacı, Rusya Premier Lig'de bugüne kadar çıktığı 131 maçta 108 bin 43 dakika ile istikrar konusunda parladı. Defans kısmında da istikrarını koruyan Durica, 682 başarılı ikili mücadele, 772 top uzaklaştırma ve 284 pas arasıyla Lokomotiv Moskova'nın her zaman en iyisi oldu. 2008'den beri de hiçbir golde hata yapmayan tecrübeli Slovak büyük takdir topladı.

Benzer şekilde hücumda da Ersun Yanal'ın gözdesi olan Fabian Castillo heyecan yarattı. OPTA'nın verilerinde MLS'de Dallas formasıyla geçirdiği döneme dikkat çekildi.22 maçta 5 gol 5 asistle, takımının 10 golüne doğrudan etki eden 24 yaşındaki oyuncu, 51 başarılı çalım ve 27 kilit pasla hücum hattına yaratıcılık getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler