Trabzonspor'da Cryotherapy yöntemi devreye girdi!

Trabzonspor teknolojik gelişmelere ayak uyduruyor. Bordo mavililer bu kez sağlık sistemiyle ilgili yeni bir adım attı

Trabzonspor'da Cryotherapy yöntemi devreye girdi!

Haber61 Spor Servisi

Süper Lig'de sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanarak başlayan Trabzonspor, kadrosunu transferlerle yenilemesinin yanı sıra arka planda da çalışmalarını sürdürüyor. 

Bordo mavili kulüp gerek antrenmanlarda gerek futbolcuların verilerinin takibi konusunda attığı teknolojik adımları sağlık sisteminde de attı. Trabzonspor kulüp bünyesine Cryotherapy tedavisini ekledi. Soğuk oda tedavisi olarak da bilinen yöntemle futbolcular özellikle kas ve doku sakatıklarını kısa sürede atlatabiliyor. 

Dünyaca ünlü futbolculardan Cristiano Ronaldo ve Franck Ribery gibi isimlerin de formunu diri tutmak için kullandıkları bu terapi ile futbolcular yoğun tempo sonrası yenilenme hızını da minimum seviyeye çekiyor.

Trabzonspor'un henüz 2 gün önce devreye aldığı sistemi kullanan futbolculardan Vitor Hugo da sosyal medyada paylaşım yaparak "Daha hızlı iyileşmek için Trabzonspor'un yeni Cryotherapy sistemi" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'da Cryotherapy yöntemi devreye girdi!

Cryotherapy nedir?

Sıvı nitrojen kullanılan -65 ila -110 dereceye sahip kabinlerde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Soğuk oda tedavisi olarak da bilinen bu yöntemde, derinin yüzey sıcaklığı bir dakikadan daha az bir sürede 30 dereceye kadar indiriliyor ve vücudun yüzey sıcaklığını düzenlemek yerine kanı problemli bölgeye aktarması sağlanıyor. Beyin, tehlike algısıyla yanıltılırken gövdeye çekilmiş olan kan yanılgı sebebiyle oksijen ve besinleri depoluyor. Seans tamamlanırken beyin kanın nereye yoğunlaştırılması gerektiğini otomatik olarak programlıyor. Bir futbolcuda uygulandığında oksijen bakımından zengin olan kan anında yorgun olan bacak kasılarına gidiyor. Böylece kaslar anında yenilenirken futbolcunun ağrısı ve yorgunluğu yok oluyor. Sportif performansa direkt etki sağlıyor.

Soğuk Oda tedavisi, yoğun antrenman programları sonrasında, kas ve doku sakatlıklarında kullanıldığı gibi kronik uyku sorunlarında, fizyoretapi hastalarında, ve yaşlılığa karşı da kullanılabiliyor 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor