Trabzonspor'da bu transferleri kim yaptı?

Trabzonspor'da camianın ve taraftarın en çok sorduğu soru bu oldu: "Trabzonspor'un bu yılki transferlerini kim yaptı?"

Trabzonspor'da bu transferleri kim yaptı?

Süper Lig'e teknik direktör Eddie Newton ile giriş yapan ve alınan kötü sonuçların ardından Abdullah Avcı'yı göreve getiren Trabzonspor'da sezon başında yapılan transferler büyük tartışma konusu oldu.

Lig'de istikrarsız bir görüntü sergileyen Trabzonspor Türkiye Kupası'nda da 1. Lig takımı Adana Demirspor'a elendi. Bu maçın ardından teknik direktör Abdullah Avcı kadronun kalitesizliğine vurgu yaparak "Kadro mühendisliğiyle ilgili sorunlar var. Burası Trabzonspor! Oyuncu kalitesinin daha yüksek, rekabet ortamının daha fazla olması lazım." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ardından eleştiri okları bir kez daha Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetime yöneldi. Sezon başında yapılan yanlış kadro planlaması tekrar gündeme gelirken "Bu transferleri kim yaptı?" sorusu sorulmaya başladı.

Trabzonspor'da bu transferleri kim yaptı?

Geçen yılın sona ermesiyle Sörloth, Sosa ve Novak gibi kadronun 3 as ismiyle yollarını ayıran bordo mavililer özellikle bu mevkileri doğru hamlelerle dolduramadı. Sörloth'un yerine alınan Afobe yokları oynarken Sosa'nın yerine gelen Baker hiçbir varlık gösteremedi. Novak'ın yerine alınan Marlon ise en çok eleştirilen isimlerin başında yer aldı.

Bu 3 ismin yanı sıra Flavio, Diabate, Plaza,Djaniny gibi isimleri de kadrosuna katan Trabzonspor bu oyuncuların da hiçbirinden fayda alamadı. Trondsen ise sakatlanarak ilk yarıyı kapattı. Sezon başı transferlerinden sadece Vitor Hugo başarılı bir performans sergilerken kiralıktan dönen Edgar Ie ile iyi bir ikili oldu.

Trabzonspor'da bu transferleri kim yaptı?

SORUMLU KİM?

Transferde ve kadro mühendisliğinde sınıfta kalan Trabzonspor'da sorumlunun kim olduğu büyük merak konusu olurken sezon başında takımın başında olan Eddie Newton'ın özellikle Baker, Afobe ve Diabate'nin transferini istediği konuşuluyor.  Bu 3 futbolcunun haricindeki Marlon,Flavio, Djaniny, Plaza,Trondsen, Hugo gibi isimlerin de gözlemci raporları ve Newton'ın onayıyla kadroya katıldığı öne sürülüyor.

Öte yandan transferler nedeniyle sert şekilde eleştirilen Başkan Ahmet Ağaoğlu ise yapılan transferlerin tamamının izleme komitesi veya teknik heyetin talebi üzerine gerçekleştirildiğini söyledi.

Trabzonspor'da bu transferleri kim yaptı?

DEVRE ARASI YİNE TRANSFER

Transfere 8 Milyon Euro'ya yakın harcama yaparak yalnızca Hugo'dan performans alabilen bordo mavililer için devre arasında da yine hareketli bir transfer dönemi yaşanması bekleniyor.

Sezon başı yapılan transferler;

Vitor Hugo (3.2 Milyon Euro), Fousseini Diabate ( 1.57 Milyon Euro), Flavio ( 1.2 Milyon Euro), Anders Trondsen (950 Bin Euro), Muhammet Taha Tepe (307 Bin Euro), Anıl Başaran (270 Bin Euro), Marlon ( 150 Bin Euro-kiralık), Plaza (100 Bin Euro-kiralık), Benik Afobe (100 Bin Euro-kiralık), Lewis Baker (bedelsiz-kiralık), Djaniny (Bedelsiz), Edgar Ie (kiralıktan döndü)

Haber61 Spor Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
71 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler