Trabzonspor'da 8. madde iddialarına Şükrü Kuleyin'den yanıt

Trabzonspor kongresine damga vuran 8. madde konusu bu kez tutanakların değiştirildiği iddialarıyla gündeme bomba gibi düştü.

Trabzonspor'da 8. madde iddialarına Şükrü Kuleyin'den yanıt

Haber61 / Özel Haber

Haber: Tuncay LAKOT


Trabzonspor'un 10 Aralık'da gerçekleşen ve kurul seçimlerinin yapıldığı Olağan Genel Kurulu'nda  tartışmalara neden olan 8. madde bu kez 'tutanaklar değiştirildi' iddialarıyla gündeme damga vurdu. 


10 Aralık 2016 tarihinde yapılan kongrenin gündemine oturan 8. madde ve Trabzonspor'un başta İstanbul Kartal'da bulunan tesisleri olmak üzere menkul ve gayrimenkulleri için Trabzonspor yönetimine satış yetkisi verilmesi talebi üyelerin itirazlara neden olmuştu. 

Gelen tepkiler üzerine kongrede 8. maddedeki değişiklik talebi 2 kez revize edilmiş, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta tarafından sözlü şekilde 'satın alma' olarak son kez yenilenmiş ve bu haliyle oylamaya sunularak kabul edilmişti. 

Medyada yer alan bazı haberler, 8. madde konusu ile kongrenin güvenilirliğinin tartışılmasına yol açtı. 

İddialara göre, Trabzonspor Genel Kurulu'nda oylamaya sunulan  ve 'satın alma' haline dönüştürülerek kabul edilen 8. madde, kongre tutanaklarına "satın alma, proje geliştirme, takas ve hibe yetkisi" şeklinde dönüştürülerek yazıldı. Ayrıca, genel kurul oylamasında yönetime verilen yetkinin oy çokluğu olmasına rağmen tutanaklara oy birliği olarak geçtiği iddiaları seslendirildi. 

Tutanakların değiştirildiği iddialarınaTrabzonspor Olağan Genel Kurulu Divan Başkanı Şükrü Kuleyin'den cevap geldi.

Haber61'e özel açıklamalarda bulunan Şükrü Kuleyin şunları söyledi: "Benim olduğum yerde yanlışlık olmaz. Trabzonspor'un aleyhine hiçbir konu söz konusu olamaz. Çakallar uludu diye kurtlar verdiği kararlardan geri dönmez. Ne hibe ne de takas yetkisi verilmemiştir. Konu oy birliğiyle değil oy çokluğuyla alınmış ve tutanakta da bu şekilde düzenlenmiştir. Biz sadece bir hata yapmayalım diye bazı hukukçulardan görüş aldık. Fakat biz görüş alalım derken sanki şaibe varmış gibi milleti ortalığa döktüler. 8. maddede sadece satın alma ve proje geliştirme vardır. Hibe ve takas yoktur. Karar da oy çokluğuyla alınmış tutanak da bu şekilde düzenlenmiştir. Herkesi Trabzonspor'dan bahane arayıp dedikodu yapmaya değil Trabzonspor'un yanında yer almaya davet ediyorum. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bu camiaya lüzumsuz yere oyalamaya gerek yok. 2 gün suskun kalmamın sebebi ne olduğun ortaya çıkarmaktı. Istişarelerimi yaptım, hukuksuz iş yapmamak için 2 gün boyunca görüş aldım. En sonunda da Başkan ve yönetimiyle yapmış olduğum son istişarede tutanağı da bu şekilde düzenledik. Trabzonspor'a hayırlı olsun. Şu an tutanak imza aşamasında. İmzalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna duyuracağız. Genel kurulda nasıl oylandıysa, ne söylendiyse tutanakta da aynen bu şekilde geçiyor." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor