Ahmet Ağaoğlu'ndan şampiyonluk yorumu

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu bir çok konuya değindi.

Ahmet Ağaoğlu'ndan şampiyonluk yorumu

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor  Başkanı Ahmet Ağaoğlu Haberglobal'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Başkan Ağaoğlu takımın başarısından, Türk futboluna, transferden finansal yapıya bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu'nun açıklamaları şöyle;

İKİNCİ YARI ÇEKİŞMELİ OLACAK
İyi bir başarı değil şuan için iyi bir başlangıç yaptık. Daha önümüzde 21 maç var yarısını bile oynamadık. Rakiplerimiz arzu ettikleri düzeyde başlangıç yapamadılar. Bunu sezon sonuna kadar yaşayacaklar diye bir şey yok. Ligin ikinci yarısı çok daha çekişmeli olacak. Maç maç bakıyoruz.

TAKDİR ETTİĞİM HOCALARDAN…
Fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray… fark 20 puan oldu ama yaşadıkları türbülansa rağmen onları yarışın içinde görüyorum. Göze hoş gelen futbol olarak baktığınızda, Hatayspor, Konyaspor, Başakşehir, Karagümrük güzel futbol oynuyorlar. Ligin geneline belki yayamadılar belki ama… Şampiyonluk mücadelesi içerisinde 3 İstanbul takımı gösteriliyor ama burada Hatayspor’a, Konyaspor’a Alanyaspor’a, Başakşehir’e saygısızlık yapılıyor. Başakşehir’in çıkışına bakarsanız şampiyonluk yarışı içindeki takımları rahat bırakacak gibi gözükmüyorlar. Hatay çok istikralı. Ömer hoca ile devam ettiler bazı kayıplar yaşadılar ama takviyelerle oynadıkları futbol takdiri hak ediyor. Aynı şekilde İlhan hoca ile birlike Konyaspor. İlhan hoca bu işi iyi yapan takdir ettiğim hocalardan biri.

PLANI ŞUBATTA YAPTIK
Çok iyi başlangıç yaptık. Bu yılın planlamasını şubat ayında yaptık.  Devre arasından hemen sonra 21-22 sezonunun planlamasını yaptık. Gidecek oyuncuların tamamı belliydi. Sözleşmesi bitecek oyuncular da vardı. Hocanın da tespit ettiği iskeleti koruyarak takviyeler yaptık. Onun tespit ettiği isimler 10’dan fazlaydı. Mart ayının ortasına geldiğimizde bu sayı 5-6’ya indi. Nisan ayında bunlardan 4 tanesiyle prensip anlaşmasını yapmıştık. Hamsik ve Cornelius milli takım kampındaydı. Sezon başladığında Trabzonspor tam kadroyla transferlerini bitirerek hazırdı.
Bunu her zaman yapmak mümkün olmayabiliyor. 3-4 sene önce göreve hangi şartlarda geldiğimiz ortadaydı. Oyuncularına ödeme yapamayan 40 milyon Euro maaş ödeyen bir takımdı. Fiziki olarak batmış durumdaydı. Şuan 1 Milyar 380 Milyon TL civarında borç var. Yapılandırılmış olan 900 Milyon TL civarında.

MAAŞ BÜTÇESİ 23 MİLYON EURO
40 Milyon Euro’luk o takımı ilk senenin sonunda 16 Milyon Euro’lara indirdik. Bu sene yeni hedeflemeelrle şuan 23 Milyon Euro net maaş bütçesiyle gidiyoruz.

DEVLET DESTEK VERİYOR İDDİASINA YANIT
Devlet katkısı alıyorlar diyenlere şunu söylüyorum. Giderler gelirler çok net bizde. Gelip kaynağı belli olmayan 1 kuruş tespit ederlerse soyadımın üzerine çizgi çizerim. Borsa işlem gören 4 kulüp var. İmzaladığınız her sözleşmeyi, geliri, her kuruşu beyan etmek zorundasınız.  Denetim şirketlerinin denetimine ve raporlamasına tabidir. Bu iddialar algı için ortaya atılıyor. Bunu yapan insanlar hakkında hukuki süreci başlattık. Onlarla mahkemede görüşeceğiz. Trabzonspor’a borç yapılandırmasından bunu söylüyorlarsa bu yapılandırmadan en çok faydalananlar Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray. İlk 5 yıllık yapılandırmada da bizim borcumuz ödenebilir şekildeydi. Onların itirazlarıyla yeniden bir yeniden yapılandırma yapıldı. 9 seneye yayıldı. Devletin burada onlara büyük yardımı oldu.
5 yıllık yapılandırmada dahi ödeyebileceğimiz boyuttaydı ama şimdi çok daha rahat ödeyebilecek durumdayız. İstanbul takımları için daha zor bir durum. Onların 500-600 milyon TL faiz yükü olacak. Yeniden yapılandırmada farklı bir sistem uygulanıp yeniden yeniden yapılandırılırsa farklı olur.  Biz borçları ödeyebilecek bir finansal yapıya sahibiz.
Şubat ayındaki kadro yapılandırmasına geldiğimizde, finansal yapılanmayı sağlıklı yapmadığınızda kadro yapılandırmanızı da yapamazsınız.

AVCI ÇOK SİSTEMLİ ÇALIŞIYOR
Her zaman savunma güvenliğini öne alan, çok sistemli çalışan bana göre Türkiye’nin en iyi hocalarından biri Abdullah Avcı hoca ile çalışıyoruz. Teknolojiyi çok iyi kullanan çok iyi bir ekibi var. Trabzon’u iyi bilen kendisi de Karadenizli olan bir hocamız var. Kendisiyle uzun vadeli bir sözleşme de imzaladık. Trabzonspor’un iyi başlangıç yapmasının en önemli faktörü. Takım içindeki uyum, uyguladığımız ücret politikası da öyle. 1.5 Milyon Euro’yu tavan ücret olarak belirledik. Bonservis bedeli olmadan alınan imza ücreti alan futbolcular hariç. Onda zaten bonservis ödüyorsunuz. Kimse 1.5 Milyon’dan fazla almıyor. Onu da Nwakaeme ile 2 yıl önce yaptık. Öyle bir noktaya geldik ki Aralık ayının maaşlarını kasım ayının sonunda ödedik.
Biz çok iyi oyuncu sattık. 50 Milyon Euro’ya yakın satış yaptık. Yusuf’u, Sörloth’u onlardan önce Bero’yu, Ndoye’yi Okay’ı sattık. Ürün satışlarında yüzde 300 artış sağladık. 12-13 bin seyirciye oynarken 30 bin ortalama seyirciye oynamaya başladık. Fan token’dan kur artışı öncesi 10-12 milyon Euro gelir elde ettik.

HEYECANI VE UMUDU ARTTIRDIK
Göreve geldikten sonra ortaya koyduğumuz futbolla taraftarın heyecanını ve umudunu arttırdık. 7-8 haftalık bir türbülanslı dönem geçirdik. Bu bize özel değil. Her takım yaşayabiliyor. Başakşehir, Sivasspor, Beşiktaş da yaşadı.  Onun haricinde Trabzonspor camiası şampiyonluk ve başarı ateşini sürekli içinde taşıdı.  Yapmış olduğumuz uygulamalar, finansal planlamalara inandılar. Ellerindeki avuçlarındaki, çoluğundan çocuğundan kesip bilet alıp, forma alıp katkıda bulundular. Kendilerine çok iyi çok doğru anlattık içinde bulunduğumuz tabloyu. Taraftar veya camia gazına gelmeden atılan her adım her transfer mubahtır demedik. Çok eleştirildik ama isabetli transferler yaptık. Bugün 365 Bin Euro’ya aldığınız oyuncuyu 11 Milyon Euro’ya Almanya’ya gönderiyorsanız. Ufak bedellere aldığınız oyuncuların bedeli 11-12 Milyon Euro’ya çıkıyorsa, 3. Kaleciniz durumundaki Uğurcan’ın değeri bu kadar artıyorsa bu sportif başarılardan. Biz oyuncu alıp satarken çok kar ettik. Ülke genelinde de Trabzonspor’un izlemiş olduğu politikaya ciddi bir sempati var. Bugün ortaya koyduğumuz futbolda hocamızın payı asla göz ardı edilemez. Oyuncularımızın hepsi başarıya inanmış hocasına güvenen bir kadro. Teknik heyet ve hocanızla olan uyum, güven oynanan futbolda psikolojik olarak çok önemli bir faktör. Oyuncu ve hoca arasında en ufak sıkıntı direkt sonuca yansıyor.
Kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz futbolcuların ekonomiye olan katkıları da bugünkü rahatlamış ekonomiye ulaşmakta çok önemli. A takım kadrosuna baktığımızda sürekli 3-4’ü oynuyor.

BAZI ŞEYLER PARAYLA OLMUYOR
Bazı şeyleri doğru yaptığınızda çok paraya ihtiyacınız olmuyor. Hatayspor Konyaspor böyle ilerliyor. Güzel sezon planlamaları yaptılar. Bakıyorsunuz, hocanı yokken transfer yapıyorsunuz. Ben bir kanat oyuncusu ile ilgili hoca ile konuşurken, hocamız çok iyi kaliteli ama sistemime uyan bir kanat değil dedi. Nasıl dedim o da detaylı şekilde anlattı ben de ikna oldum.

HERŞEYE BURNUNUZU SOKARSANIZ…
Sorumluluk verdiğiniz kişiye yetki vermezseniz, her şeye burnunuzu sokarsanız o işten hayır beklemeyin. Bu oyuncuyu gördüm alalım diyemezsin. Her oyuncumuz izlemenin ve hocamızın tavsiyesiyle alınmış futbolculardır.  Ama bir hoca getiriyorsunuz bütün oyuncuları sen alıyorsun öyle olmaz. Hocanın onayından geçtikten sonra aynı mevki için 3 oyuncu geliyorsa, hoca da ekonomiyi bildiğinden o sınırdaki futbolcuları izlemeye alıyor. 5-10 Milyon Euro bonservis bedeli isteyecek, 2-3 milyon Euro yıllık ücret isteyecek oyuncularla hiç zaman geçirmiyorlar.

HAMSİK EN RAHAT TRANSFER
Hamsik Trabzonspor’un son yıllarda yaptığı en rahat transferlerden birisi. Çok memnunuz, sadece iyi bir oyuncu değil inanılmaz bir karakter, inanılmaz bir atlet. Transfer döneminin rahat geçmesi de bunun göstergesi. Bütün aldığımız oyuncuların hoca ile saatler süren video konferans görüşmeleri var. Oyuncuya herşeyi planı anlatıyor. Oyuncunun kafası rahat oluyor. Hamsik’in ismi gündeme geldiğinde yine böyle uzun görüşmeler oldu. O futbol oynamak için geldi Trabzon’a. Çin’den Göteborg’a geldiğinde para almadı. Sadece form tutmak için gitti. Biz Göteborg’dayken görüştük, hocamız herşeyi anlattı. Verebileceğimiz parayı söyledik, ikiletmedi kabul etmedi. Çok da düzgün bir menajeri var. Çok uyumlu bir insan. 2-3 saat içinde bitirdik hiç pazarlık yapmadı.

ARA TRANSFER ÇALIŞMALARI
Ara transfer için görüşmelerimiz sürüyor.  Ara transferde, TL’nin kaybı sonrası o o konuyu değerlendirmeye aldık. Kouassi’yle anlaştık. Sol ve sağ kanat oynayabiliyor. Mevki ismi vermeyeyim ama iki oyuncuyla görüşmelerimiz sürüyor.  

SÖRLOTH MÜMKÜN DEĞİL
Sörloth’un dönüşü gibi bir şey şuan için yok. Zaten Real Sociedad’ın elinde opsiyon var. Nisan ayına kadar da onu oradan almak mümkün değil.
Trabzonspor’un şuanki yapısına bakarsanız ilerdeki futbolcuların hepsi skora katkı yapan oyuncular. Djaniny mesela izlemenin önerdiği fırsat transferi. Arabistan’ın ilginç bir yapısı var. Dünya para verip alıyorlar 2-3 ay oynuyor sonra bütün alacaklarını verip gönderiyorlar. Dünyanın bonservis parasına gidip sonra bedavaya Trabzonspor’a geldi. Trabzonspor tek bir santrafora bağlı olarak da oynamıyor.  Sörloth’u özleyebilirler ama bu oyun yapısı içinde aynı rakamlara ulaşabilir mi bilmiyorum. Avcı hocamız hiçbir şekilde disiplinden taviz vermiyor. O da Karadenizli nasıl böyle çıktı bilmiyorum ama 90+2’de bile sabırlı oynuyor.

TEKLİF GELEN FUTBOLCULAR GÖNDERİLECEK Mİ?
Hedefleriniz doğrultusunda yerini doldurabileceğiniz her oyuncu gidebilir. Ama doğru paraya.
Uğurcan’a bir teklif gelmişti. Ama ben menajerine söylemiştim bana transfer sezonunun sonuna 1 hafta kala gelmeyin diye. 5 gün kala geldiler. Olmadı tabi ki. Benim gözümde hepsi birer pırlanta. Vakti zamanında Abdülkadir Ömür’e 23 milyon Euro’ya satmayan adamım ben. 1 hafta içinde göndermenin bir anlamı yoktu. Önce Yusuf’u satmışız 17’ye sonra 1 hafta sonra ona geldi. Hedefleri olan bir takımsınız. Biz geldiğimizde 3 sene zaman istemiştik. Zirveden uzak olacağız demedik ama bakın 3 senenin sonunda yarışın içindeyiz. Performans anlamında çok önemli bir oyuncuyu göndermenin mantığı yoktu. Gelecek olan 23 Milyon Euro’nun 18 Milyon Euro’su Bankalar Birliği’ne gidecekti. Kaynak olarak kullanamayacaksınız. O sene içerisinde bankaya bırakmanın anlamı yoktu. Planlamamız bir sonraki sezon içindi. Çok şanssız süreçler geçirdi. Arka arkaya önemli sakatlığı geçirip de aynı seviyeye ulaşabilen çok az oyuncu vardır.

EDİN VİSCA KONUSU
Edin Visca’yı hocayı sormam lazım… Hocamız performans olarak değerlendirmenin yanında izlemeyi de yapıyor. Finansal olarak maliyet olarak önemli. Bir iki oyuncu için hocaya döndük maliyeti bu dedik o kendisi istemedi yüksek dedi. Trabzonspor’un yaşadığı sıkıntılar şimdi diğer kulüplerin yaşadığı sıkıntılar hep aynı sıkıntılar. Oyuncuyu alıp gelirsiniz ama parayı ödeyemezseniz sıkıntı olur. O  transfer yüzünden maaşları ödeyemediğiniz zaman bütün denge bozulur. Ara transfer döneminde transfer yapmak çok sakattır. Biz bayılıyoruz bonservisi olmadan imza parasına gelen transferlere. Kouassi, Djaniny ve Dorukhan böyle güzel transferler.

Stadyumun mülkiyeti bizde değil. Spor Bakanlığı’nda. En son Özkan Sümer futbol akademisini hizmete soktuktan sonra önümüzdeki sezooon için çevre düzenlemesi ve sosyal hizmetlerin verilmesi için bir plan hazırladık. Ocak Şubat ayında bakanlıkla görüşüp, uzun sğreli kiralama yetkisini almamız lazım.S adece çevre düzenlemesi değil, yaşanabilir olmasını istiyoruz. Orada 30’a yakın işyeri var onları devreye alıp müzemizi de oraya alıp hafta içi ziyarete açmak gibi bir projemiz var.

NWAKAEME KONUSU

Sorumluluğu hocaya verdiğiizde yetkiyi de ona vereceksiniz. Genel kurulda da o yetkiyi bize verdiler. Sorumluluk bizde. Tony çok iyi bir oyuncu. 3.5 yıldır hep birlikteyiz en eski oyucularımızdan biri. Genel kurul bize yetkiyi verdiği için kulübün menfaatleri içerisinde sevdiğimiz beğendiğimiz Nwakaeme ile en iyi şekilde işi sonuçlandıracağımdan şüpheleri olmasın.

ÜNAL KARAMAN SORUSUNA YANIT

Geçmişle alakalı olarak konuşmanın anlamı yok. Geçmişi revize edemezsiniz. Bugün geldiğiniz noktanın değerlendirmesi daha sağlıklı olur.  Trabzonspor kalibresindeki bir kulüpte ne zamanki bir oyuncu veya antrenör veya kulüp başkanı, kulübün üzerinde değer görmeye başlar anla ki orada bir sıkıntı var. Trabzonspor kulübünde asıl olan armadır, kendi şahsiyetidir. Ahmet Ağaoğlu, Hasan, Hüseyin değil. Efsane başkan Şamil Ekinci’nin ismini genç jenerasyon zor hatırlar. Yüzde 10’unu ancak bilirler. Trabzonspor felsefesini oluşturan başkan. O bile kulübün önünde değer görmedi. Kendi de müsaade etmedi. Falan oyuncu kırmızı çizgimizdir vs. . Yıllardır benimsediğim bir şey var. Çıktığım hiçbir programda benim hiçbir şekilde bir oyuncuyu veya hocasını eleştirdiğime kimse şahit olmamıştır. Ben futbolu o kadar sevmiyorum. Ama Trabzonspor benim hayatım, herşeyim. Bu kadar ağır yükün altına girmemin sebebi bu aşk.

(Alanyaspor maçındaki sahaya girmesi) Olumsuz olan herşeyden rahatsız olunması lazım. İnsanların kutsaına yapılan hakaretlere kimse dayanamaz. Başımıza öyle bir şey geldi orada. Gayet tabi öyle birşeyden pişman duyuyorum ama buna sebebiyet verenlerin de pişman olması gerekir.

Farklı bir politika izliyoruz. Aslında olması gereken. Futbol takımının aktörleri, hoca ve oyuncular. Yani ön planda olması gereken konuşulması gerekenler. Bir başarı varsa bundan en çok pay alması gereken, takdir edilmesi gereken onlar. Bunu yıllar önce de söylüyordum. 2002 yılında Dünya Kupasına gidildiğinde de bunu söylemiştim. Orada spor dergileri gazeteleri takımları futbolcuları yazıyordu. Bizden kimse yoktu. Oyuncularla ve hoca ile görüşülmesine izin verilmiyor dendi. Onun ne kadar olumsuz yansıdığını orada gördüm.

SPOR ETİĞİNE AYKIRI

Bugün sahada da o va. Yenmişsem zaten mutluyum, yenilmişsen üzgünüm. Ağzınızdan çıkan her kelime elli farklı şekilde yorumlanıyor onun üzerinden algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu programdan sonra da aynı şeyler olur. Ben bunları göğüslerim ama yöneticiler üzerinden bu kulübe yansıtıldığı zaman bilinçli de yapılıyor. Yüzde 97 şampiyon ilan ediyorlar falan. Spor etiğine ruhuna çok aykırı söylemler. Bugün lig bitmedi. 25 maçlık rekor var vs sonunda bir şeyler vermiyorlar ki. Trabzonspor ve diğerleri dediğin zaman diğerlerine saygısızlık. Aradaki puan farkı kapanmayacak farklar değil. Sporun temelinde rakibe saygı var. Ona saygı göstermediğiniz zaman aynı ciddiyetle maça çıkmadığınız zaman, gücünü ciddiyete almadığınız rakip tarafından öyle bir bozuğuna uğratılırsınız ki sonunuz fena olur. Bu tür açıklamaları algıya yönelik buluyorum.

ANADOLU TAKIMLARI OLMADAN OLMAZ

Hatayspor’un, Konyaspor’un Karagümrük’ün Alanya’nın gösterdikleri performanslar var. Anadolu futbolu büyük takımlarla rekabet edemediklerinde ülke futbolunu geliştirme şansınız yok. Mütevazi transfer bütçeleriyle elde ettikleri başarıya baktığınızda bu işin salt parayla yapılmadığını, sporun doğruları yapıldığında ne duruma gelindiğini görüyoruz. Anadolu takımlarını büyük takımlarla rekabet edecek düzeye getirmeden Türk futbolunun gelişeceğini beklemek hayalperestlik olur.

Özellikle ara transfere yapacağınız harcamaya 1 yerine 2 harcayacaksınız döviz nedeniyle. Toparlamaya çalıştığımız ekonomiyi çok dikkatli götürmek zorundayız. Şuna da şahit olduk, bazı oyuncular Trabzonspor’u çok zengin kulüp olarak görüp değerinin üzerinde vermeye çalışan menajerler de var.

ALİSOKİ GİDERKEN DÜŞÜNSEYDİ!

Alioski ismiyle ilgili, Arabistan’da mutlu değilse giderken düşünecekti. Yaz döneminde gündemimizdeydi.

GERVİNHO'NUN LİSANSI ASKIDA

Gervinho konusunda fesih diye bir şey sözleşmede yoktur. Oyuncuyu aldıktan sonra sakatlanınca seninle işim bitti demek olmaz. Ama lisansını askıya alacağız. Zaten onun yerine Kouassi’yi aldık.

(Ali Ağaoğlu ile akrabalığınız var mı) Çok uzak akrabalığımız var. Köylerimiz sırt sıra.

HAKEMLERLE İLGİLİ ALINAN KARAR

Hakemlerle ilgili konuşmama kararıyla ilgili olarak, hakem kararlarıyla ilgili her takım şikayetçi. Medya gücü kuvvetli olan takımların sesi daha gür çıkıyor. Rizespor’un Antep’le oynadığı maçta, Sivas’ın Giresun’la oynadığı maçta vs aynı hatalar hatta daha fazlası yapılıyor. Medya gücü olmadığı için algı yaratma şansları olmadığı için Anadolu takımları en fazla sıkıntıyı çeken kulüpler. Yıllarca bu durumdan yararlanan takımlar yok demesin kimse. Buna sadece güler geçeriz. Bir yerde adaletsizlik varsa bundan nemalananlar da vardır. Bütün kulüpler özellikle 3 büyük kulübün başkanı aynı düşüncede birleşti. Hakem kararlarıyla ilgili olarak sıkıntıları tespit ederek TFF’ye sunduk. Çözüm önerilerini de sunduk. Yaşanan sıkıntı ve çözüm önerileri ortaya koyduğumuzda TFF buna olumlu yaklaştı. Kısa dönemde yapılacak olan adımlar orta vadede ve sezon sonunda yapılacak değişiklikler var. İlk olarak gözlemci sistemi değişti. İkinci haftasında danışmanla sözleşme imzalandı. Hakemlerle ilgili bütün kulüplerden rapor talep etti. Bir toplantı yapıldı ve en kısa sürede bu değerlendirmelerin sonucunda bir toplantı yapılacağını söyledi. Bu çalışmalar yapılırken hem yeni başkanın hem de danışmanın bir talebi oldu. Hakemlerin üzerinde çok baskı var, moralleri alt seviyede, desteğe ihtiyaçları var. Biz de kulüpler birliğinde bu sürecin sağlıklı ilerlemesi için eğer mümkünse devre arasına kadar konuşmayalım dendi. Bu bir prensip karardır. Yarın bir başkan çıkıp konuşabilir.

REVİZYONA İHTİYAÇ VAR

Sistemin aksayan yönleri var. Eğitimde sıkıntı var. 3 hafta oldu. Bu süreçte 2-3 kulübün haricinde onlar da haklılar, sıkıntılı kararlarla karşı karşıya kaldı. Anadolu takımlarının zaten sesi çıkmıyor. MHK sisteminin ve hakem eğitimlerinin atamalarının çok ciddi bir revizyona ihtiyacı olduğu kesin. Bizim aldığımız karar tamamen hakemlerin psikolojilerini rahatlatmak açısından. Bu sene VAR’a rağmen hakem hatalarının son yıllarca en çok konuşulan sezon.

Ülke futbolunda bir sıkıntı varsa, takımlar ve özellikle de ülke futbolunun büyüğü olduğunu iddia eden 4 takım kendini soyutlayamaz. TFF’den şikayetçiysek bizlerin de payı var. TFF’nin oluşumunda kurulların oluşumunda kendimize yakın kişileri sokmak için çabalamadıysak, tarafsız olması için uğraştıysak federasyona mal edebiliriz. Ama kendimize yakın kişileri sokmak için uğraştıysak kendimizi sorgulamalıyız.

Kulüpler Birliği’ndeki toplantıların hepsi çok uyumlu geçiyor.

TEMENNİMİZ ŞAMPİYONLUK

Temennimiz şampiyonluk ama önümüzde 21 maç daha var. Son düdük çalmadan hiçbirşey belli olmaz. İyi bir başlangıç yaptık sadece. Önümüzde Altay maçı var sonra da Başakşehir. İkinci yarı çok zorlu ve çetin geçecek. Küme düşme mücadeleleri de olacak. Avrupa kupaları için mücadele edecekler var, şampiyonluk mücadelesi var. Maç kazanınca para da kazanıyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler