Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu: "Borcu bilseydim yine gelirdim"

Trabzonspor Başkan Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu: "Borcu bilseydim yine gelirdim"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Ağaoğlu'nun açıklamaları;

BEKLEMEDİĞİMİZ SIKINTILAR VARDI

Beklediğimiz sıkıntılar vardı. Ödenmesi gereken paralar vardı. Bu kadar can sıkıcı bir finansal tablo beklemiyordum. Transfer yasağımız vardı. Yasağı kaldırdık. UEFA ile görüşmeler yaptık. Hasarsız çıkan tek takım biziz. Bizi tıkayan 2-3 dosyayı kaldırdıktan sonra UEFA’nın iyi niyeti ile karşılaştık.

MENAJER BORCU

Türki Lirasının Euro’ya karşı olan değer kaybı bizim değil bütün kulüplerin sıkıntısı. Çok bonkör davranılmış. Adamın parasını ödeyemiyorsun adam nasıl geliyor. Denetim mekanizmasını kulüplerde iyi kullanamazsınız ama biz çözdük. 84. Maddeyi genel kuruldan geçirdik. Bizim 84. Maddenin eski ve yeni haline baktığınızda her şey açık olarak ortada. Kilitledik, orayı. Bütçenin yüzde 10’ü üzerinde harcayamazsınız. Genel Kurul onayı olmadan harcarsanız cebinizden ödersiniz. Bütçenin tamamen kontrolünü Genel Kurula bıraktık. Bu ülkenin bütçesini meclis onaylıyor. Mali genel Kurul’da hararetli ve sert tartışmalar. Genel Kurul’da ibra edilmemek hiç hoş bir şey değil. Kulübün tarihi ve gelenekleri ile alakalı olarak ibra benimde istemediğim bir şey. Kamp giderleri ödenmemiş. Şuanda an itibari ile menajerlere olan borcumuz kur farkı ile 67 milyon TL oldu.

DEĞİŞMEZ MADDELER İÇİNDE DEĞİL

Yöneticinin cebi kulübün kasası, kulübün kasası da yöneticinin cebi değildir. Parola şampiyonluktu. UEFA’ya gidebildiniz mi. Hayır. Demek ki yanlış bu yok. O şekilde yola çıkılıp bu şekilde fütursuzca harcamaların kulübü getirdiği nokta ortada. Yaptığımız ödemeleri yaptık. Her ay yapmaya devam edeceğiz. Bero transferi aldığımız rakamla değil en ince ayrıntısına kadar bildirdik. 10 Milyon taraftarı olan bir kulübün bütçesini yönetiyorsunuz. O madde oturdu. Değişmez maddeler içinde değil ama değiştirmek isteyen baya zorlanır.

KARTAL ARAZİSİ GİTTİ

Kartal arazisi gitmiş. Ortada yer alan çok fazla anlam ifade etmeyen bir bölümü kalmış. Futbol kulübü parayı nerden kazanır. Futbolcu alım satımından. Futbolcu al kulübü batır, gayrimenkul sat para kazan. Futbolcuyu alıyorsunuz 3’e satıyorsunuz 1’e. Bazen 1’e de satmıyorsunuz. Böyle endüstri de siyasette olmaz. Gelir elde edecek projelerimiz var. Kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz Yusuf ve Abdülkadir için önerilen paraları herkes biliyor. Bende memnunum. Bir futbol kulübü olarak olması gereken bu.

AİLELER ÖNEMLİ

Bu camiaya gönül vermiş insanlar ve onların yönlendirmesi ile oluşan bir bütçe bu. Bunun haricinde çalışan ekibinde işini bilen insanlar olması lazım. Çok yoğun bir çalışma var. Kulüpte futbolcuların kaldığı yatakhanelerde ben 3 gün kalamadım. Oralarda kamp döneminde inşaat sürüyor. Futbolcunun eşi mutlu değil de futbolcu da mutlu değildir. Nilay hanımı getirdik göreve. Futbolcuların aileleri ile ilgili sorunları çözmek içinde çalışmalarımızı yapacağız.

ABDÜLKADİR’E TEKLİF

Gelir getirici üzerinde çalışmak zorunda kaldığımız iki enerji ve bir gayrimenkul projesi var. Bir de sponsor gelirlerini artırmak için çalışmalarımız var. Bununla ilgili önümüzdeki hafta önemli bir toplantı yapacağız. Gelir getirici en önemli kaynak Trabzonspor Altyapısı. Abdülkadir ve Yusuf bana göre hak ettikleri teklifleri yakalamış değiller. Benfica’nın 14 milyon Euro ve 4 oyuncu teklifi var. Biz şuanda almıyoruz satıyoruz dedik. Benfica 80 Milyon futbolcu satışından gelir elde etmiş.

HİÇ KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ OYUNCULAR GELECEK

Hiç kimsenin tahmin etmediği hoca geldi. Hiç kimsenin tahmin etmediği oyuncular da gelecek bize. Bir oyuncuya talip olduğunuzda bir şekilde sızıyor. Kulüp olarak teklif götürdüğümüz 4 stoper var. Şuanda talip olduğumuz 3 futbolcunun kulüp başkanıyla bizzat görüşüyoruz. Bir sol kanat 2 stoper alacağız. Borçlar ödenmeseydi Trabzonspor lisans alamıyordu.

BORCU BİLSEYDİM YİNE GELİRDİM

Finanstan sorumlu başkan yardımcımız Ertuğrul Bey, Önder bey Ankara’da son derece tecrübeli ve UEFA FİFA içerisinde çok büyük saygınlığı var. Bunlar çok özveri ile çalışan insanlar. Bazen bilinçli olarak kaydırılarak eleştiri boyuta çekildi. Hata yapmadık mı yaptık. Usul hataları yaptık. Ben transfer yapmadım, kim yaptı. Ben 8 futbolcuya imza attırdım. Deniz bitti. Hayal de satmıyoruz. Bu kadar sorunun olduğunu bilseydim yine gelirdim. Biz bu kulübe sevdalıyız. Para ile forma alıp göğsüne forma dikip maça yetiştirdik biz takımımızı. Bizi biz yapan Trabzonspor’dur ve Trabzonspor’a borcum var. Allah’a şükürler olsun ki böyle bir dönemde göreve geldik. Sıkıntıyı ve kötü gidişi buradan çevirmemiz lazım. Kulüp için disiplinin sağlanması lazım.

BAŞKANIN SOYUNMA ODASINDA İŞİ YOK

Kulübün ciddi bir profesyonel kadrosu var ve yetenekli arkadaşlar. Her şeye yönetici arkadaşlar ve başkan burnunu sokarsa yetenekler yeterince kullanılamaz. Kulüp başkanının ne işi var soyunma odasında. Orası futbolcunun mahremi. Girmişte motive etmiş. Ne işi var başkanın orada. Teknik Direktörü vardır, takımdan kim sorumluysa o girer. O işi profesyonel olarak yapması gerekenlerin yapamadığını başkan yapacak.

HER ŞEYİN ZAMANI VAR

Taraftarlar duymak istedikleri şeyleri zamanı gelince duyacaklar. Borcunun üzerine borç yükleyerek neyin transferini yapıyorsun. Her şeyin bir zamanı var. Sosyal medyanın yüzde 30’unu da menajerler idare ediyor. Sosa gibi bir futbolcu kadromda olsun isterim. Messi’yi de isterim ben. 2-3 gün beklesinler. Bu rakamlara Abdülkadir ve Yusuf’u vermem. Ham meyveyi koparmayacaksın.

SAVUNMAYI SAĞLAMA ALACAKSIN

Her zaman yarışın içerisinde olacağız. Bu kadro 3 kesin 4 süre içerisinde. Trabzonspor’un orta sahası hangi takım da var. Abdülkadir, Yusuf, Burak, Sosa, Rodallega, Olcay, Kucka var. Ön taraftar bir şeye ihtiyaç yok. Futbolda değişmeyen bir şey var. Arkayı sağlama alacaksın. Sonra bastıracaksın. BU takım yemezse bu orta saha bu forvet önüne gelene atar.

BURAK’IN SON DURUMU

Burak’ın kasığında ikinci bir sıkıntısı vardı. Morfinle oynama arzusu yeni bir ameliyata ihtiyaç oldu. Doktoru 5-6 haftada 90 dakika oynayacak duruma gelir dedi. Burak’a kalsa 2-3 haftada kampa katılayım dedi. Ağrı eşiği son derece düşük ve çok güçlü bir bünyesi var. Burak 1-2 maç kaybeder sonra yetişir.

KÜSME HAKKIMIZ YOK

Bizim futbolcular üzerinde söz verdiğimiz tarihte paralarını ödeme güvenini vermek için çalıştık. Şimdi feda için konuşma aşamasına geldik. Kabul etmezse bu adama küsme hakkınız yok. Adamların da bir hesabı var.

FORMA VE KOMBİNE SATIŞI

11 bin civarı forma satışı, 4 bin civarı kombine satımız var. Şampiyonluk istiyoruz. Güzel. Fenerbahçe 35 bin kombine satmış ben kaç sattım 4 bin. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş her sene benim sattığım formanın her sene 4-5 katını satıyorlar. Benim sattığım en uzun kombine 250 TL, onların sattığı 1200 TL. Sonra aynı şeyi istiyoruz. Trabzon’a yaşayanların ekonomik gücü ile İstanbul’da yaşayanların ekonomik durumunu kıyaslamak doğru olmaz. Kentin ekonomik yapısı bu. Borcumuz neredeyse Beşiktaş’ın borcuyla aynı seviyede. O nedenle taraftara bir şet diyemiyorsunuz. Taraftar batırdığınız kulübün parasını benden mi bekliyorsunuz dediğinde buna verecek cevabınız yok. Geldiğimizden beri para harcamadık. Sadece öncekileri ödüyoruz.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Yapmadıkları takdirde hiçbir şey söyleme hakkımız yok. Bu oyuncuların ciddi bir bonservis maliyeti var. Bunu silmek zorunda kalmak mantıklı değil. Sosa, Kucka, Onazi, Burak. Benim her futbolcum, Bordo mavi formayı giyen, sözleşme imzalamış olan her futbolcu altın değerindedir. Hepsi kapıda bekledi. Biz delikanlı gibi çıkıp söyledik. Onların hepsi saklıyor. Ödemeyecek durumda olsaydık, çoktan lastiği patlatmıştık. Benim hiçbir futbolcumu değerinin altında almaya kimsenin gücü yetmez.

HOSSEİNİ DE SON DURUM

Hosseini’yi alamadık ama kulüp başkanını istifa ettirdik. Baskıyı koyduk. Oyuncunun pasaportuna el koyan başka şeyler yapan başkanı istifa ettirdik. Transfer büyük ihtimal olmadı.

FORMALAR ATEŞ EDİYOR

Taraftar gruplarının farklı sesler verdiği, bir araya gelememesi. Bu biraz kronikleşmiş. Ortadan kalkar ama 3-5 ayda olmaz. Hep birlikte çalışarak, Başkan yönetim, futbolcu, kent insanın çalışacak. Ama aynı ses çıkacak. TS Club’ın yetersiz olduğu noktalar var. Buralarla ilgili çalışmalar var. Formaların pahalı olduğuna katılamıyorum. Bana göre formalar ateş ediyor.

E-SPOR’A GİRECEĞİZ

E-Spor için çalışmalar yapıyoruz. Serdar Ekrem şirin çalışma yapıyor. Önümüzdeki denem bir iki lige girecekmişiz.

GÖKDENİZ BANA KIRILMAZ

Gökdeniz Karadeniz Ahmet Ağaoğlu’na kırılmaz. Çok özel bir isimdir. 5 aydır maç alamayan futbolcuların içinde, daha sonra başkanımız bize vermeseniz de olur şu arkadaşlara verin diyen, Trabzonsporluluğundan şüphe duymayacağım isimlerin başında gelir. Duydum çok üzüldüm. Hesabıma girenler görüyorlardır. Bir futbolcu ile fotoğrafım vardır. O da Gökdeniz.

BASKETBOL KONUSU

Trabzonspor Basketbol Kulübü yönetim kurulu kararı ile isim hakkı verilmiş. İdari ve mali olarak bizimle bağı olmayan bir yapı. İsim hakkı verilmiş. Geldiğimiz de gördüğümüzde şeylerden biri 11 Milyon bir para Trabzonspor’dan Basketbol kulübüne gidiyor. Hiçbir karşılığı yok. Bizde bu açık gözüküyor. Oraya bir yazı gönderildi bu parayı ödeyin diye. Sonra Noter kanalı gönderdiler. Kime hacir gitmiş. Göstersinler. Bunda herkesin hakkı var. Nedir bu para adını koyun. Yönetim Kurulu kararı yok. Hiçbir kaydı yok. Sponsorluk dediler, gönderin dosyaya koyalım dedik o da yok. Bir usul hatası yaptık. Ben Trabzonspor markasını satıyorum. İşin boyutlarına buradan bakma lazım. Trabzonsporlu futbolcular maça çıkmıyor alacaklarından dedikleri zaman ne olacak. Bu duruma düşürmeyin o zaman. Herkes bir topa bassın, bunun üzerinden bir bardak suda fırtına koparmayalım. Trabzonspor basketbolu ve diğer branşları kaybetmeyelim. Bunları kaybedince Trabzonspor kaybediyor.

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN İNANILMAZ BİR SAYGINLIK VAR

24 saatini kulüpte geçiren arkadaşlarımız var. İşlerini bırakanlar var. Bunun bedelini ödeyemezsiniz. İstanbul, kanadı Ankara kanadı diyenlerin kanadı kırılsın. Bize her yer Trabzon. Bu zamanında bu işin suyunu çıkarmak isteyenlerin ortaya attığı bir durum. Trabzonspor kulübü gibi bir kulüpte bunun telaffuz edilmesi bile çok kötü. Trabzonspor’un 10 milyon taraftarına haksızlıktır. Trabzonspor kulübü başkanı dediğinizde farklı bakıyorlar. Buna rağmen Trabzonspor kulübünün inanılmaz bir marka değeri ve saygınlığı var. Ülkede değil Avrupa ve dünya futbolunda bırakılan izdir. Bir çivi çaktıysanız onu kimse unutmuyor.

MAĞLUP OLURUZ AMA GALİP GELEN TAKIMI CANINDAN BEZDİRMEMİZ LAZIM

Böyle bir tempoya kimse dayanamaz. Ben lisanslı sporcuyumdur. Uyku düzenim bozuldu. Sağlığımı yerinde tutmaya çalışıyorum. 4 kolluya giden sürece rahat yaşayacağınız bir bölümünde çok ciddi sorumluluğu üstleniyorsunuz. Başkan sen yaparsın diyorlar. Bitti orada işte. Ben yanacağını biliyorum. Yanarken oradaki ateşin bir kısmını söndürebiliyorsan bir şeyler yapmışsın demektir. Ekonomik olarak düzlüğe çıkmak, kendi gücünü ortaya çıkarmak, herkesin 3-5 sene sonra işte benim Trabzonspor’um diyeceği bir takım ortaya çıkarmak. Mağlup oluruz ama galip gelen takımı canından bezdirmemiz lazım.

SPORUN TEMEL KURALLARINA HER KULÜP YÖNETİCİSİNİN SAYGI GÖSTERMESİ LAZIM

Bizi iyi göreni farklı görme şansımız yok. Kulüpleri birbirlerinin haklarına saygı duyarlarsa bizim başkasını hakkına saygısızlık yapmak gibi bir durumumuz olmadı olamaz. Sporun temel kurallarına her kulüp yöneticisinin saygı göstermesi lazım. Ben bu kulübü en iyi şekilde temsil etmek zorundayım. Ağzımdan çıkacak sözlere çok dikkat etmek zorundayım. Futbolda anarşi yoktur. Kendi işimize bakacağız. Sayın Ali Koç’un abisi Mustafa Koç benim arkadaşım değil dostumdur. Ali Bey’le bir arkadaşlığımız yok ama birbirimizi görmüşlüğümüz vardır. Kendi hatalarınızı başkasına ödetmeye kalkışırsanız olmaz. Kendin sıkıntıya girersin ondan sonra hakem, federasyon falan.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor