Trabzonspor Alman basınında: Süper Lig'de Rönesans

Trabzonspor’un başarısı Alman basınında yer aldı.

Trabzonspor Alman basınında: Süper Lig'de Rönesans

Alman Sports Chau, “Trabzonspor Süper Lig'de rönesans hayali kuruyor” başlıklı bir haber yayımladı. Haberde “Trabzonspor, Süper Lig'de İstanbul'un büyük kulüplerinin üstünlüğünü kırmaya hazırlanıyor. Karadeniz takımı şampiyonluğu ve eski günlerin hayallerini yeniden yeşertmek üzere” ifadeleri yer aldı.

Frank van der Velden imzalı haberde şu şekilde:

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve son olarak Başakşehir. Türkiye Süper Lig'in şampiyonları 1985'ten beri İstanbul'dan geliyor. Bir zamanlar sadece Bursaspor bu üstünlüğü kısa bir süreliğine kesintiye uğratmayı başardı. Ama bu 12 yıl önceydi.

Şimdi Trabzonspor, Türk metropolünün büyük kulüplere karşı durmaya hazırlanıyor. Beş maç kala, Karadeniz'deki liman kentinin kulübü zirvede. En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 11 puan önünde. İstanbullu rakip pes etmezse, Trabzonspor'un son maçlardan 4 puana ihtiyacı var. Aslında bordo-mavililer şampiyonluğu uzun zaman önce elde edebilirdi. Son 4 maçta galibiyet çıkmadı. Buna rağmen Teknik direktör Abdullah Avcı sakinliğini koruyor. Sadece şampiyonluğu erteledik diyor. Kimsenin mutlu sondan şüphesi yok.

Haberde kulüp yapısından da bahsederken yönetim ile hoca arasındaki uyuma dikkat çekildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Trabzonspor, Süper Lig'de İstanbul'un büyük kulüplerinin üstünlüğünü kırmaya hazırlanıyor. Karadeniz takımı şampiyonluğu ve eski günlerin hayallerini kazanmak üzere.

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve son olarak Başakşehir: Türkiye Süper Lig'in şampiyonları 1985'ten beri İstanbul'dan geliyor. Bir zamanlar sadece Bursaspor bu üstünlüğü kısa bir süreliğine kesintiye uğratmayı başardı. Ama bu şimdi on iki yıl önceydi.

Şimdi Trabzonspor, Türk metropolünden büyük kulüplere karşı durmaya hazırlanıyor. Beş maç kala, Karadeniz'deki liman kentinden kulüp masanın başında - en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 11 puan önünde. İstanbullu yarışmacı pes etmezse, Trabzonspor'un son maçlardan 4 puana ihtiyacı var.

Yanlış zamanda kazanç krizi

Aslında, "Bordo-Mavi" şampiyonluğu uzun zaman önce elde edebilirdi. Son dört maçta galibiyet çıkmadı ve en son üç beraberlik üst üste geldi. Teknik direktör Abdullah Avcı sakinliğini koruyor. "Şampiyonluk sabır istiyor. Ancak sona yaklaşıyoruz. Bizim için her şey çok iyi gidiyor" dedi.

34. Maça genel bakış

Sabırla, zaten Trabzonspor'da yollarını biliyorlar. Kulüp ve taraftarları 1984 yılından bu yana 38 yıldır şampiyonluğu bekliyor. Özlem çok büyük. Her yıl, kulüp şampiyonanın favorilerinden biri olarak kabul ediliyor, ancak tekrar tekrar başarısız oluyor.

23/04/2022 Cumartesi günü takım başarıya giden yola geri dönmek ve bir sonraki adımı atmak istiyor. Ancak rakip Adana Demirspor şu anda beşinci sırada ve Avrupa Kupası'na katılmak için mücadele ediyor.

Koç ve kulüp patronu uyum içinde

Antrenör Abdullah Avcı Çoğu zaman olduğu gibi, yıldız koçtur. Abdullah Avcı, Kasım 2020'de görevi devraldı. Konu kadro planlaması olduğunda, 58 yaşındaki kulüp patronu Ahmet Ağaoğlu ile güzel bir uyum içinde. Haziran 2021'de derneğin borçlarını halka arz etti. Buna göre kulübün borçları yaklaşık on ay önce 1.192 milyar Türk Lirası (yaklaşık 114.84 milyon Euro) idi. Devam eden korona pandemisi nedeniyle çok fazla değişmemeliydi. Trabzonspor, büyük İstanbul kulüplerinin çok daha fazla borç biriktirdiğini söylüyor.

Transfer isabeti

Finans söz konusu olduğunda, transfer piyasası iyi bir gençlik çalışmasının yanı sıra incelik ve hayal gücü gerektirir. Ve Avcı ve Ağaoğlu bunların hepsine sahip görünüyor.

İki amiral gemisi oyuncusu milli kaleci Uğurcan Çakır (26) ve orta saha oyuncusu Abdülkadir Ömür (22). İkisi de kendi gençliklerinden geliyor. Sezondan önce takıma katılan sayısız eklemeden ikisi özellikle başarılıydı. Bir yanda Marek Hamsik (34) var. Uzun yıllar İtalya Serie A'da SSC Napoli adına oynayan Slovak, mohawk'ı ile tanınıyor ve IFK Göteborg'dan ücretsiz transferle geldi. Kısa sürede orta sahanın merkezi figürü ve lider haline geldi.

En golcü isim 13 golle Danimarkalı Andreas Cornelius. İtalya Serie B'den Parma Calcio'dan geldi. Kulüp, 35 yeni oyuncuya toplam 14,4 milyon euro harcadı.

Gösteri yerine disiplin ve verimlilik

Trabzonspor ligin en iyi hücum ve savunmasına sahip ve bu sezon sadece iki mağlubiyet aldı. Ancak Avcı'nın ekibi mutlaka gösteriyi temsil etmiyor. Aksine, disiplin ve verimlilik liderleri yapar. Avcı genellikle iyi organize edilmiş bir savunmadan oynamaya izin verir.

Saldırıyı hesaplamak zordur. Golcüler iyi dağılmış. Hamsik'e ek olarak, yalnızca şu anda 34 yaşındaki Gervinho uluslararası alanda tanınmaktadır. Fildişi Sahilli adam, Arsenal FC ve AS Roma için oynuyordu. Alman taraftarlar, eski Mainz oyuncusu Yunus Malli ve Union Berlin'den kiralık Tymoteusz Puchacz'ı tanıyor. Yani Trabzonspor, isimsiz, eski enternasyonaller ve bazı yeteneklerin bir karışımı olabilir. Ama kolektif çalışıyor.

Yeni bir dönemin başlangıcı mı?

Karadeniz'de zirvede kalmanın zirveye çıkmaktan daha zor olduğunu biliyorlar. Yine de tüm Trabzon bir tür rönesans hayal ediyor. Çünkü kulüp şimdiden İstanbul'dan gelen takımları başarılı bir şekilde sinirlendirmeye başlamıştı.

1959'da Süper Lig başlatıldı ve 1976'da Trabzonspor, İstanbul dışı ilk şampiyon oldu. 1984 yılına kadar, kulüp beş ulusal şampiyonluk daha kazandı. Kulüp için bu yılki şampiyonluk bir tür dirilişin başlangıcı olabilir. Zaten tepede bir değişiklik Türk futbolu için iyi olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler