Trabzonspor Abdullah Avcı'dan neden vazgeçti?

Trabzonspor ile Abdullah Avcı arasındaki görüşmelerin detayları ortaya çıktı.

Trabzonspor Abdullah Avcı'dan neden vazgeçti?

Sezon ortasında sürpriz şekilde Ünal Karaman'ı gönderip yerine yine sürpriz şekilde Hüseyin Çimşir'i getiren Trabzonspor yönetimi, bir sürprize daha imza attı! Bordo mavililer İngiliz Eddie Newton'a ilk teknik direktörlük fırsatını tanıdı.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Abdullah Avcı'nın adı önce Fenerbahçe, bugünlerde de Trabzonspor için ortaya atıldı. Fenerbahçe için yapılan ön temaslar medyaya yansıyınca özellikle sosyal medyada üzerinden sarı-lacivertli taraftarlar olumlu bir tepki vermemişti. Pandemi süreci boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktör arayışlarında Avcı her daim 'adaylar' arasında yer alsa da Kanarya'nın koltuğuna eski öğrencisi Erol Bulut oturdu.

Asbaşkan Alp çok istiyordu

Sezon ortasında beklenmedik şekilde Ünal Karaman ile yollarını ayırıp yine sürpriz bir kararla Hüseyin Çimşir'i getiren Trabzonspor yönetimi, şampiyonluk kaçınca bir kez daha teknik direktörle yollarını ayırdı. Trabzonspor'un da yeni teknik direktör adayları arasında ilk sıralarda Abdullah Avcı yer alıyordu. Nitekim tecrübeli teknik adamla yüzyüze göreşmeler de yapıldı. Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp, çalışmayı çok istediği Abdullah Avcı ile Bodrum'da görüştü. Taraflar prensip anlaşmasına vardı. Daha sonra İstanbul'da her iki taraf için de belirleyici olan geniş katılımlı görüşme yapıldı.

'Takımı koruyun, takviye yapın'

Geçen Salı günü yapılan karar görüşmesi, gelecek sezonun kadrosu konusunda iki tarafın fikir ayrılığı içinde olduklarını ortaya koydu.

Avcı'nın istekleri, Ağaoğlu'nun tercihi

Avcı, mevcut takımın dağıtılmamasını ve mümkün mertebe aynı kadronun korunmasını istedi. Avcı ayrıca 4-5 takviye de yapılması gerektiğini dile getirdi. Şampiyonluğu kaçıran ve Avrupa'dan da 1 yıl men cezası alan Trabzonspor'un bu sezonki kadrosunun toplam maliyeti yaklaşık 180 milyon lirayı buluyor. Yönetim, Avcı'nın taleplerini alıp Ziraat Türkiye Kupası finalinin oynanmasını bekledi.

Yardımcı teknik adam Eddie Newton yönetiminde çıkılan finalde kupa müzeye götürüldü. Öncesinde de yönetimin seçenekleri arasında yer alan Newton, yeni teknik direktör olarak belirlendi. Başkan Ahmet Ağaoğlu da tercihini Newton'dan yana kullandı.

(Ajansspor)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler