Trabzonspor'a Ukrayna'dan sporcu geliyor

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor'a Ukrayna'dan sporcular geleceğini açıkladı.

Trabzonspor'a Ukrayna'dan sporcu geliyor

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ukrayna'dan 143 sporcunun yarın Trabzon'a geleceğini açıkladı.

Bu sporculardan 60'ının Trabzonspor'da, 50 sporcunun Rizespor'da, 33 sporcunun da Antalyaspor, Kayserispor ve Sivasspor'a verileceğini belirtti.

Ağaoğlu, "Bundan 15 gün önce Ukrayna Profesyonel Lig Birliği, vakfımızla iletişime geçti. Çeşitli kulüplerin altyapılarındaki 150’ye yakın sporcusunun antrenman, barınma ve beslenme sorunu yaşadıklarını ifade ettiler. Bu sporcuların kulüplerimizin altyapısında konuşlandırılmasının mümkün olup olamayacağını sormuşlardı. Biz de bir çalışma yaptık ve altyapı imkanları olan kulüplerimize öncelik verdik. Trabzonspor 60 sporcuya, Rizespor 50 sporcuya, Antalyaspor, Kayserispor ve Sivasspor da 33 sporcuya antrenman, barınma, beslenme ve malzeme konusunda kapılarını açtı. Bu 5 kulübün ötesinde biz imkanları elveren kulüplerden talepte bulunduk. Bazı kulüplerimizin altyapısında yeterli barınma imkanı yok. Bazılarının kamp tesisleriyle antrenman tesisleri arasında uzun mesafeler var, ulaşım araçlarıyla yolu kat ederek gidiyorlar. Bu bağlamda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran, Dışişleri Bakanlığı Sözcümüz Tanju Bilgiç ve Ukrayna Büyükelçimiz Yağmur Ahmet Güldere’ye teşekkür ederim. Çalışmalarımız gerçekleşti. 180 kişilik bir uçak kiraladık. Yarın Polonya-Ukrayna sınırındaki havalimanına gidecek. Yarın 143 sporcu ve 11 ebeveyn, saat 14.00’te Trabzon havalimanına intikal edecek ve buradan kulüplerine dağıtılacak. Bütün temennimiz savaşın kısa sürmesi ve bu sporcuların ana yurtlarına dönmesi. Ama biz planlamamızı 6 ay ila 2 yıl arasında bu sporculara ev sahipliği yapacak şekilde yaptık” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler