Trabzonspor'a Avrupa için 5. olmak yetecek mi?

Bordo mavililerde Avrupa hesapları yapılmaya devam ediliyor.

Trabzonspor'a Avrupa için 5. olmak yetecek mi?
Haber61 Spor Servisi

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor dün akşam Antalyaspor'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek Avrupa Kupaları için önemli bir adım attı.

Ligdeki en yakın rakibi olan Antalyaspor'u yenerek aradaki puan farkını 4'e yükselten Trabzonspor Avrupa'ya gidebilme hesapları yapıyor. Peki bordo mavililer ligi 5. sırada tamamlarsa Avrupa'ya gidebiliyor mu? İşte cevabı...

İLK 4 TAKIM DİREKT GİDİYOR

Statü gereği Süper Lig'de şampiyon olan takım doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan katılırken 2. olan takım da Şampiyonlar Ligi ön eleme turuna katılma hakkı elde ediyor. 3. ve 4. sıradaki takımlar ise Avrupa Ligi bileti alıyor. Avrupa Kupaları'na gidişin diğer yolu da Türkiye Kupası'nı kazanmaktan geçiyor. Böylelikle Avrupa'ya gidecek 5 takım belirlenmiş oluyor.

Bu durumda Trabzonspor ligi 5. sırada tamamlaması halinde Avrupa'ya gitmek için tek şansı, Türkiye Kupası'nda yarı finale kalan ligde kendinden daha üst sıralarda bulunan Fenerbahçe veya Başakşehir'in kupayı kazanması olacak. Bu takımların kazanması halinde ligi 5. sırada bitirecek olan takım Avrupa Ligi'ne katılabilecek.  Aksi takdirde diğer finalistlerin yani Konyaspor ya da Kasımpaşa'nın kupayı kazanması halinde Trabzonspor hayaline kavuşamayacak.

HEDEF İLK 4

Türkiye Kupası'ndan gelecek sonucu bekleme niyeti olmayan Trabzonspor ise Avrupa Ligi'ne katılabilme yolunda ligde yakaladığı müthiş çıkışı devam ettirmek istiyor. Antalyaspor'u 3-0 yenerek puanını 47'ye yükselten Trabzonspor'da gözler bu akşam oynanacak Galatasaray Fenerbahçe maçına çevrilmiş durumda. Maç eksiği bulunan 4. sıradaki Galatasaray'ın 49, 3. sıradaki Fenerbahçe'nin ise 50 puanı bulunuyor. Bu maçtan çıkacak her sonuç Trabzonspor'un ilk dört sıraya hatta 3.lüğe doğru önemli bir adım atmasını, böylece Avrupa'ya dev bir adım daha atılmasını sağlayacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor