Trabzon Milletvekilinden protokol tribünü açıklaması: Düzenleme gelene kadar terk ediyorum

Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan TFF yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu’na destek geldi.

Trabzonspor-Molde maçı öncesi açıklamalarda bulunan TFF Yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu, protokol tribünü için kendisinden bilet talebinde bulunulduğunu belirterek, konunun kendisiyle alakalı bir durum olmadığını, protokol tribününden yer isteyenlere yönelik Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kayıt işlemlerinin yapıldığını söyledi. Birçok kişiden bu konuda telefon aldığını dile getiren Hacıkerimoğlu, bu konuda insanların daha anlayışlı olması gerektiğini vurguladı.

Programın tamamını izlemek için tıklayın...

Hacıkerimoğlu’nun bu açıklamasına AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan destek geldi.

Cora, protokol tribününün çok geniş olduğunu, küçültülmesi gerektiğini, şehrin protokolü dışında gelenlerin farklı bir alanda misafir edilmesi gerektiğini belirtip “Protokol tribününü, orada bir düzenleme olana kadar terk ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Cora açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Sayın Hacıkerimoğlu’nun açıklamalarını ben de takip ettim. Açıkçası haklı açıklamaklar. Kontrol edilemez bir noktada protokol tribünü var. Bazen bunu bizim de ihlal ettiğimiz noktalar. Var. Bazen bir programdan geliyoruz. Yanımızdaki kişiler maça girmek istiyor, bu özeleştiriyi yapmak zorundayız.

Ama şunu söylemek gerekiyor ki bizim protokol tribünü çok geniş. İlçe başkanı, kaymakamı, belediye başkanı, milletvekili, eski milletvekili, bakanı, eski bakanı, eski asbaşkanı, eski yöneticileri, mevcut yönetim gibi hepsini bir araya getirebilecek bir bölüm. Bu kadar geniş kitleyi bir araya getirdiğinde ve bunların yarısı bile yanında bir kişi ile gelse (Danışmanı, koruması gibi) bu orada inanılmaz bir yoğunluk oluşturuyor. Kale arkasındaki gruptan daha kalabalık bir grup ile karşı karşıya kalıyoruz.

Protokol tribünü kalksa maç içerisinde tezahürat yapsa, diğer grupları bastırabilecek bir kalabalık var orada. Burada protokol tribününü küçültmemiz lazım. Gelen kişilere de yine protokol tribünü etrafında imkanlar oluşturulabilir. Gelen misafirlere imkanlar oluşturulabilir ama illa protokol olması gerekmiyor. Protokol tribününde olması gereken takımların yöneticileri, bu şehrin bakanları, milletvekilleri, valisi, belediye başkanları tamam ama geri kalanlar ise başka bir alanda ağırlanabilir olması gerekiyor.

Kısacası protokol tribününü küçülmemiz gerekiyor. Bu kadar geniş protokol tribünü olan yerde bu tür görüntüler normal.

Benim gördüğüm manzara protokol tribünü olmaktan uzaktır. Bu vesileyle Mustafa Hacıkerimoğlu’nun ifadelerine ben de katılıyorum. Çözüm olarak sınırlandırmayı öneriyorum, aksiyon olarak, tepki olarak da şunu yapıyorum; artık protokol tribününde maç izlemeyeceğim. Başka alanlardan izleyeceğim. Benim protokol tribünü gibi bir sevdam yok.

Protokol tribününe de bir çeki düzen verilmesi gerekiyor. Bununla ilgili de spor bakanımızla görüşeceğim. Stat Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, inisiyatif tamamen onların. Orayı bölelim, protokolde olması gerekenler olsun, diğer farklı bir alanda da misafirler bulunsun. Orayı böyle bir düzende dizayn etmekte yarar var. Aksi takdirde her maç sonu konuşuruz. Her maçta bir tehlike ile karşı karşıya kalırız.

Ben bu sorunu çözebilmek adına “Artık protokol tribününe gitmiyorum” diyorum. Hem kendi çevremi de protokol tribününe sokmamak adına hem de orada yaşanacak bir sıkıntının bir parçası olmaktan imtina ettiğimden dolayı protokol tribününü, orada bir düzenleme olana kadar terk ediyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler