Tolunay Kafkas'tan Trabzonspor sözleri: Görevim bitince konuşacağım!

Trabzonspor eski teknik direktörü Tolunay Kafkas açıklamalarda bulundu

Tolunay Kafkas'tan Trabzonspor sözleri: Görevim bitince konuşacağım!

Trabzonspor eski teknik direktörü, TFF Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas,gündeme dair açıklamalarda bulunurken Trabzonspor değerlendirmesi de yaptı. 

"Avdullah Avcı Trabzonspor için büyük kazanç"
Abdullah Avcı ve ekibine çok inanan biri olduğunu belirten Kafkas, "Abdullah Hoca Trabzonspor için büyük bir kazançtır. Birlikte çalıştım. Üst düzey bir isimdir. Geçen sene şampiyonluğu kıl payı kaçırmış, erozyona uğramış bir takım. Önemli oyuncularını kaybetmiş bir Trabzonspor vardı. Zor bir dönemde geldi Abdullah Hoca ama ben başarılı olacağını, şampiyonluk yarışında yer alacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Teknik direktörleri değerlendirecek mekanizma yok"
Kafkas, "Bir hocanın iyi ya da kötü olacağını değerlendirecek bir mekanizma yok" diyerek, "Türkiye’de 3-5 üst düzeyde iyi hoca var. Ama Türkiye’de iyi olmak yetmiyor. Türkiye’de oyuncuya göre düzen kuruluyor. Yöneticiler çok işin içinde. Teknik direktörün genci yaşlısı olmaz. İyisi kötüsü olur. Yöneticilerin bunu değerlendirmesi lazım ama onlar da çok duygusallar. Öncelikle futbolu bilmeleri lazım. Antrenman bilmesi lazım. Bunu değerlendirecek bir yapı da Türkiye’de yok. O yüzden teknik direktörler geliyor gidiyor. Sanıyorlar ki kendi bırakıyor. Hocaların gitmesi çok kendilerine bağlı değil" ifadelerini kullandı.

"Hatayspor ve Alanyaspor'u beğeniyorum"
Ligde Hatayspor ve Alanyaspor'u beğendiğini açıklayan Kafkas, "İki takımın da teknik direktörleri çok iyi. Hatayspor bu kadar mütevazi kadroyla çok iyi işler yapıyor. 4 büyük takım bu ülkenin lokomotif takımı ama çıkış yapan diğer takımları kaçırmamak lazım gereken değeri göstermek gerekiyor. Karagümrük takımı Süleyman Hurma ile çok iş yapıyor. Önemli olan futbolda az parayla çok iş yapmak, oyuncu yetiştirmek. Borçsuz işleri götürmek" dedi.

"Bakasetas ve Yunus çok önemli transfer"

Trabzonspor'un Bakasetas transferi için ise Kafkas, "Bakasetas ve Yunus Trabzonspor için çok önemli transfer. Gerekliydi. Trabzonspor bir şekilde bu yarışın içinde olacaktır" yorumunda bulundu.

Avrupa Şampiyonası ile ilgili değerlendirme yapan Kafkas, "Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olacağız. Oyuncularımız ve hocamız çok iyi. A Milli Takım başarılı olursa birçok yere de yansıyor. Avrupa Şampiyonası’na katılmak önemli ve başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

"Türkiye’de hakemliğin zor olduğunu düşünüyorum"
Kafkas, hakemler ile ilgili soru üzerine, "Türkiye’de hakemliğin zor olduğunu düşünüyorum. Manipülasyona çok açık. Oyun içinde kalmak lazım. Topun oyunda kalma süresi. Yedek kulübesinden protokol tribününe kadar herkes de bir tepki. İşin çok gerisindeyiz. Kavga ve kaos ortamını bitirmemiz gerek. Ligde bu sezon kaç tane kaliteli maç sayarsınız? İşe bu tarafından bakmak lazım. Bu işin aktörü oyuncular ve teknik adamlar. Oyunu iyi oynatmalıyız. Oyunu hızlandırmamız lazım" cevabını verdi.

"Milli takımdaki görevim bittikten sonra konuşacağım"
Trabzonspor'dan ayrılışı da hatırlatılan Kafkas, "Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Birileri hakkımda bir şeyler söyledi. O gazete haberini kim yaptırdıysa beni incitti ama gücü yetmez. Benim oradaki başkanlık makamına saygım var çok da konuşmak istemiyorum ama beni incitti. O iş öyle değil. Zamanı gelince konuşacağım. Ben ismini vermek istemediğim iki kişiyle görüştüm. Ne söylediysem arkasındayım. Ama bunu içimden atamadım. Taraftarla bir bağımız vardı onu elimden almaya çalıştılar. Zaman her şeyin ilacı ama milli takımdaki görevim bittikten sonra konuşacağım" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor