Tekelioğlu'ndan Usta'ya hodri meydan!

Sadi Tekelioğlu çok konuşalacak açıklamalarda bulundu

Tekelioğlu'ndan Usta'ya hodri meydan!
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’un eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çay TV’de bir programa konuk olan Tekelioğlu,  Başkan Muharrem Usta’ya kırgın olduğunu söylerken 1461 Trabzon için başkana “hodri meydan” diyerek çok konuşulacak bir teklifte bulundu.

İşte Tekelioğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Fenerbahçe maçı prestij açısından önemliydi o nedenle beraberlikte iyi oldu. Trabzonspor bu maçta ikinci yarıda oynadığı futbolla galibiyeti de hak etti. Prestij açısından kötü olan Fenerbahçe’yi yenmek daha iyi olurdu.

AVRUPA’YI BEŞİKTAŞ MAÇINDA KAYBETTİK
Biz Avrupa şansını Beşiktaş maçında kaybettik. Başkan o maçtan sonra üzülmedik dedi. Şerefli oyun vs. dedi… Bilerek Avrupa’yı kaybetti denemez kesinlikle. Ama motivasyon olarak eksik kaldılar. İkinci dönemdeki Trabzonspor yoksa Fenerbahçe’yi 3’lük yapabilirdi. Onur hatalı gol yedi, yanlış değişiklik yapıldı. Olcay yerine Castillo oyundan çıktı. Hızlı dinamik, rakibi tehdit eden bir oyuncu çünkü…

RODALLEGA NEDEN ALINDI?
Bizim sıkıntımız yaratıcı oyuncu olmaması. Şu anda top ayağına gelince heyecanlandıran iki oyuncu var biri Castillo ve Yusuf Yazıcı… Castillo’nun son vuruşu yok ama birebir kaldığında herşeyi yapabilecek bir oyuncu. Rodallega da öyle… Ancak Rodallega niye alındı bilmiyorum. Son 5 10 dakika için mi bu kadar paralar verildi.  Normal de Rodallega ses getirebilecek bir oyuncu. Rodallega mı N’doye mi , tabiki Rodallega…

TRABZONSPOR PARAYI YANLIŞ KULLANIYOR
Trabzonspor’un parası yok denemez. Parası var ancak yanlış kullanılıyor. Özellikle Sadri Şener başkanlığı döneminden bu yana gelen giden oyunculara bakıldığında paralar sokağa atılıyor. Trabzonspor’un para sorunu yok.  Şimdiki yönetim çıkarsın bilançoyu bakalım, gelen gidenlerle harcanan para en az 100 Milyon… Sorun Trabzonspor her zaman parayı bulur ancak iyi oyuncu bulamaması.

1461 TRABZON’U 20 YILLIĞINA BANA KİRALAYIN
Hodri meydan diyorum Muharrem Usta’ya, 1461 Trabzon’u 20 yıllığına bana kiralayın. Her yıl kulübe 500 Bin TL kulübe kira ödeyeyim. Zarar ediyor diyor ya… Trabzonspor da bir lira para vermesin, sadece tesis kullanım hakkını versin. Artı 3. Lig’de 500 Bin TL, 2. Lig’e çıkarsa 1 Milyon TL, 1. Lig’e çıkarsa o günün şartlarına göre neyse onu vereyim. Bütün futbolcuların, personelin maaşını da ben vereyim.  Buyursun hodri meydan… Ve buradan yetişen futbolcuları Trabzonspor’a bedavaya vereyim. Bu güzel bir teklif, buyursun versinler. Çocuklar orada asgari ücretle oynuyor ya yapmayın. İçindeyim bu işin ben.  Trabzonspor’a iyilik olur, 1461’e, Trabzon futboluna iyi olur, orada bir sistem yaratayım. Sene sonu Trabzonspor istediği futbolcuları bedavaya alsın, protokol yapalım. Siz pilot takımda 35 yaşında futbolcu oynatın, 3 senede 9 tane hoca değiştirin. Ondan sonra masraf deyin. Orası hoca yetiştirecek, futbolcu, yönetici, personel yetiştirecek.  Her türlü protokolü yapmaya hazırım. Madem zarar ediyor kulüp, kar ettireceğim diyorum buyursun versinler. Kamuoyu da bunu desteklemeli. “İşte kar ettireceğim diyor verin o zaman” demeli. haber61

BENİM BAŞKANIM DEĞİL
Başkan Muharrem Usta’ya kırgınlığım çok. Ben Trabzonspor’a gelen bazı başkanları kendi başkanım olarak görmedim. Trabzonspor’dan hiçbir şekilde bana destek gelmedi. Bir tane destek mesajı çıkarsınlar herkesten özür dileyeceğim. Türkiye’de şuan yıl itibariyle faal antrenörler içinde 1. Sıradayım. Ben 79 yılında 23 yaşında antrenörlüğe başladım. 40 yıldır bu işle uğraşıyorum.  Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Fatih Terim 86-87lerde başladılar. Ben Süper Lig şampiyonluğu haricinde tüm lig ve kategorilerde şampiyonluk yaşadım.  Ben oradayım bir çok isim ortaya atıldı. Ben bunlara katlanırmıyım.60 yaşındayım ben oradayken neden hoca arıyorsun. Çalıştırma o zaman.  Benim geçen yıl yakaladığım ortalamayı hiç biri yakalayamadı. Açın maçları bakın. Genç oyuncuları kim kazandırdı. Şimdi Yusuf’u konuşanlar açıp baksınlar Yusuf Yazıcı’yı kim alıp oynatmış. Orada ondan daha iyileri de var.



Trabzonspor’un derdi hangi başkanın derdiyse benim başkanım odur. Vücudunda stresten yara çıkan başkanlar gördüm ben.  Birisi gelsin 300 milyon borç yapsın biri gelsin 400 yapsın. Öbürü gelsin kulübü sıkıntılı süreçte bıraksın. Trabzonspor’un büyükleriyle geçmişiyle birleşsinler o zaman başarılı oluruz. Bugün niye biz Beşiktaş’ın yaşadığı sevinci yaşamayalım. Onların durumu bizden daha kötüydü. Fikret Orman’ın 8 tane mi beyni var. Şimdi ortada başarı var. Sorun bakalım bir Beşiktaşlı’ya Yıldırım Demirören’i başkan olarak görürler mi. Mümkün değil.

EĞER EKİCİ OLSAYDI…
Bence Mehmet Ekici olsaydı, Yusuf Yazıcı’yla çok iyi bir ikili olurdu. Orta saha Okay, Mehmet ve Yusuf inanılmaz olurdu. Mehmet, karakter olarak nemrut birisi, çok fazla gülmeyen, kendi doğruları olan, öne çıkmayı seven bir çocuk.Sen bu çocuğu niye sezon başında çağırıp görüşmüyorsun veya önceki sezonun sonunda… Bunun zamanı var. Bir oyuncu 4 ay onamamayı göze alabilir ama 1 yılı alamaz. Trabzonspor bir futbolcunun kalmasını istiyorsa sözleşmesinin biteceği sezonu beklememeli.

YUSUF’U HERKES İSTER
Trabzonspor şuan desinki Yusuf Erdoğan’ın bonservisi 1 Milyon Euro, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve gücü olanların hepsi onu alır. Yani birtek Ersun Yanal mı biliyor bu işi. Yusuf gibi bir oyuncuyu bırakıyorsun, Olcay’ı alıp koyuyorsun. Yusuf’un en büyük eksiği üçlü çektirmeyi bilmemesi.  Kulübün Ersun hocayı desteklediği kadar Yusuf’u destekleseydiler şuanda hangi Yusuf’u konuşacağımızı şaşırırdık. Yazıcı’nın da önüne geçerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler