Sörloth ve Ağaoğlu Trabzon'da! "Adaletin varolduğunun kanıtı"

Tahkim Kurulu'nun kararı sonrasında Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Sörloth Trabzon'a geldi.

Sörloth ve Ağaoğlu Trabzon'da! "Adaletin varolduğunun kanıtı"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Norveçli oyuncu Alexander Sörloth, Tahkim Kurulu'nda yapılan savunma ve cezanın 1 maça düşürülmesi sonrasında Trabzon'a geldiler.

Bir gurup taraftar tarafından tezahüratlarla karşılanan Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Sörloth Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Ağaoğlu şunları söyledi;

ADALETİN VAROLDUĞUNUN GÖSTERGESİ

Futbolda çok tartışılan Adaletin varolduğunun göstergesi. Haklı ve iyi bir savunma yaptık. Bütün delilleri ve detaylarıyla ortaya koyduk. Netice de Tahkimin takdiri. Haksız tahrikten indirimi uyguladı ki talimatta var olan bir indirim bu. Çok yorulduk ama mutlu son. Olayları saha dışına çekmenin bir anlamı yok neticede oynanan oyun futbol. Saha içinde gösterecekleri performansla işi çözmeye çalışırlarsa çok daha başarılı olurlar ve en doğrusunu yapmış olurlar. Biz oraya gitmeyeceğiz yani uğraşmasınlar. 

KENDİNİ YERE BIRAKABİLİRDİ AMA…

Alex’in savunmaya gelmesini özellikle istedim. Herkes onun gerçek yüzünü görsün. Öyle bir oyuncu ve futbolcu değil. Çok farklı bir insan kendisi. Futbolun, sporun fair-play kurallarına, etik kurallarına, ahlak kurallarına son derece bağlı bir oyuncu. Oyunda kalmak için gayret sarf eden bir oyuncu. Bu kardeşimiz sonuna kadar futbolun içinde almaya gayret eder. O tekmeyi yediği an kendisini yere bırakabilirdi. Yapmadı, yapmaz da. Onu izah etmesini ve Tahkim Kurulu üyelerinin de Alex’in gerçek yüzünü görmesi için onu çağırdım.  Yapılan iyi bir savunma vardı zaten. Sonrasında Tahkim kararını açıkladı. Hayırlı olsun. Futbolda hala adaletin varolduğunun, bir yerde yapılan yanlışın farklı bir kurulda ortadan kaldırıldığının görüntüsü. Bu önemliydi. Bir maç çok bir şey farkettirmez. Buradaki mücadele bir maçın mücadelesi değildi, adaletin mücadelesiydi. Haksız kararın ortadan kaldırılması için verilen bir mücadeleydi. 

TEKME POZİSYONLARI HÜSEYİN GÖÇEK’E GÖSTERİLMEMİŞ

Bundan sonrası için emsal teşkil eder. Zaten bu kararın verilmesinde bundan önce verilmiş 11-12 tane emsal karar vardı. Bunu farklı bir karar olarak algılamak yanlış olur. Bu emsal kararları Tahkim’e sunduk. Görüntüler vardı. Önemli olan bir şey vardı. VAR’da Hüseyin Göçek’e gösterilen pozisyon sadece Alex’in itme pozisyonu. Ondan öncesi tekme pozisyonları Hüseyin Göçek’e gösterilmemiş. Orada bir sıkıntı var. 

HAKEM KARARLARININ DEĞİL…

En Cüneyt Çakır’ın etki altında kalıp hakemin konuşulacağı bir maç yöneteceğini tahmin etmiyorum. Netice itibariyle baktığımızda bu ligde öne çıkan sayılı hakemlerden birisi. İnşallah hiçbir etki altında kalmadan, hakemin konuşulmayacağı, saha içinde sadece futbola müsaade edeceğini, hakem kararlarının değil de oynanan futbolun maçın sonucunu belirleyeceği bir maç olacak. Hepimizin umudu, beklentisi o yönde.

FİNAL MAÇI DEMEK DOĞRU DEĞİL

Final maçı olarak nitelendirmek doğru bir şey değil. 13-14 maç daha var. Niye final maçı olsun ki. Sıralamadaki ilk 7 takım için her maç final. Bu doğru bir tanımlama ama Trabzonspor – Sivasspor maçı final maçı demek doğru değil. Yeni finali. Diğer takımlar ne oynayacak. Onlarda şampiyonluk mücadelesini içindeler. Taraftar zaten her şeyin farkında. Fenerbahçe maçında göstermiş oldukları tavır, vermiş oldukları destek neyse aynısını bekliyoruz. Ortaya konan mücadeleden gurur duyacakları bir takım var. Taraftarla birlikte mücadele eden bir takım var. Asıl ki, sahada 11 oyuncu yer alıp da görevlerini yerine getirmek için uğraş veriyorlarsa taraftar da taraftar gibi değil, bu takımın bir parçası olarak kendilerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeleri gerek bugüne kadar yaptıkları gibi. Alanya ve Fenerbahçe maçlarında taraftarın göstermiş olduğu performans maçın skorunda da belirleyici oldu. Taraftardan aynı beklenti içindeyiz. Onu yerine getireceklerinden şüphem yok.

17 MAYIS’TA GÖRECEĞİZ

Biz mücadelemizi vereceğiz. Mücadeleyi verdikten sonra yolun bizi nereye götürdüğünü 17 Mayıs’ta göreceğiz.  Her şey nasip kısmet. Yeter ki biz bu mücadeleyi verelim. Taraftar desteği her zaman takımın yanında olsun. Taraftar desteği koptuğu anda sıradan bir takım olmanın önüne geçemezsiniz. Trabzonspor bugüne kadar büyük başarılar elde ettiyse bu hep taraftar desteğiyle olmuştur. Bütünleşerek, taraftar desteği son derece önemli. Takım mücadelesini verecek geriye kalan nasip kısmet. Bakalım yol bizi nereye götürecek. 

OYNAYACAĞIM İÇİN MUTLUYUM

Sörloth ise “her şeyin ötesinde çok mutluyum cezam kalktığı ve oynayacağım için. Daha fazla koşacağım. Golleri arka arkaya sıralayacağım. Hiçbir zaman söz vermem ama her zaman denerim.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor