Sörloth golünü attı Almanya'yı salladı!

RB Leipzig’in Şampiyonlar Ligi’nde Başakşehir’i 4-3 mağlup ederek Avrupa’da yoluna devam etmeyi garantilediği gecenin yıldızı, maçın sonucunu belirleyen Norveçli futbolcu oldu.

Sörloth golünü attı Almanya'yı salladı!

Crystal Palace’ta inişe geçen kariyerini, Trabzonspor’daki rüya gibi sezonla tekrar yükselişe geçiren Alexander Sörloth; yeni takımı RB Leipzig’de içine düştüğü sıkıntıdan da Türkiye’de attığı golle kurtuldu. RB Leipzig’in Şampiyonlar Ligi’nde Başakşehir’i 4-3 mağlup ederek Avrupa’da yoluna devam etmeyi garantilediği gecenin yıldızı, maçın sonucunu belirleyen Norveçli futbolcu oldu.

90+2'DE BAŞAKŞEHİR'İ YIKTI 

Fatih Terim Stadyumu’nda 65. dakikada oyuna dahil olan Alexander Sörloth, 90+2’de fileleri bulan vuruşuyla hem takımına galibiyeti getirdi hem de kendisinin yeni takımındaki ilk golünü kaydetti. Forma giydiği 10 maçta siftah yapamayan, son lig maçında penaltı kaçırmasıyla üzerindeki baskı kaldırması zor bir ağırlığa ulaşan 24 yaşındaki santrfor, böylece üzerindeki yükten kurtuldu.

MAÇIN KADERİ DEĞİŞTİ 

Trabzonspor formasıyla geçtiğimiz yıl Başakşehir deplasmanında uzatmalarda attığı golle bordo-mavili ekibi yenilgiden kurtaran Sörloth; yine aynı statta, yine uzatma dakikalarında ve yine maçın kaderini belirleyen bir gole imzasını attı.

ALMAN BASINI YIKILDI 

Almanya’da yedi gole sahne olan karşılaşma için ‘Çılgın maç’ yakıştırması yapılırken, Alexander Sörloth’un RB Leipzig formasıyla ilk golünü atması da en az maçın kendisi kadar öne çıktı. Alman basınında futbolcu hakkında şu satırlara yer verildi:

'ÇİFTE KURTULUŞ' 

SPORTBILD: “Uzun zamandır beklenen gol siftahını yaptı. Bu vuruş çifte kurtuluşu getirdi. Galibiyette önemli bir gol attı. 11. maçında kendisinin ilk golünü kaydetti. Bu aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’ndeki de ilk golüydü”.

'DOĞRU ZAMANDA GOLÜ ATTI'

SÜDKURIER: “Norveçli forvetin attığı gol sayesinde RB Leipzig son 16 için son haftaya güçlü umutlarla giriyor. Sörloth ilk golünü doğru zamanda attı. Takım arkadaşları koşup kendisine sarıldı, hocası sahaya yüzünde tebessümle daldı”.

'İLK GOL EN İYİ ZAMANDA GELDİ'

DER SPIEGEL: “Alexander Sörloth, yeni takımı RB Leipzig’deki ilk golünü mümkün olan en iyi zamanda attı. Herkesin artık maçın berabere bitmesini beklediği anlarda sahneye çıktı, kendisi gibi takımını da mutlu etti”.

'KULÜBE KATILDIN' 

RB Leipzig kulübünün resmi hesaplarında ‘Kuzeyin Kralı’, ‘Sörloth bizi galibiyete taşıdı’ ifadeleri kullanılırken, Sörloth’un gol vuruşunu yaptığı sıradaki fotoğrafı da kral tacı emojisi ve ‘Kulübe katıldın’ sözcükleriyle paylaşıldı.

BABASINI AĞLATTI 

Alexander Sörloth’un geceye damgasını vuran golü, ülkesi Norveç’te de geniş yankı uyandırdı. Bu golün oyuncunun babası Göran Sörloth’u ise ağlattığı ortaya çıktı. Norveç basınına konuşan Göran Sörloth “Kariyerindeki en değerli golü attı. Çok sıkı çalıştı, vazgeçmediğini görmek güzel. Benim de gözümün kenarından bir gözyaşı damlası döküldü” dedi.

'TÜRKİYE'Yİ BAZEN ÇOK ÖZLÜYORUM' 

Norveçli golcü sözlerini, "Türkiye'den her gün çok mesaj alıyorum. Trabzonspor taraftarları beni destekliyor ve benim için bunun anlamı çok büyük. Türkiye'yi bazen çok özlüyorum. Türk taraftarlarla özel bir ilişkim vardı, şimdi Almanya'dayım ve buna odaklanıyorum" ifadeleriyle tamaml

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler