Son Dakika! Ahmet Ağaoğlu'ndan flaş adaylık açıklaması ! Yorulmadık!

Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor'un Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Son Dakika! Ahmet Ağaoğlu'ndan flaş adaylık açıklaması ! Yorulmadık!

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu  Divan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Aralık ayında yapılacak kongrede adaylığı konusunda açıklama yaptı.

Ağaoğlu "Yaklaşan bir genel Kurulumuz var. Ahmet Ağaoğlu yorulmadı. Trabzonspor'a hizmet etmeye gelen bir adam 6 ayda yorulmuşsa onu kulüpten içeri sokmamanızda fayda var. Fiziki olarak yoruluyoruz ama enerjimiz var. Yapmakta olduğum bir görev var. Kulübümüzün içerisine kredi değil kaynak olarak 100 Milyon TL'lik bir girdi sağlayaca projemiz var. Açıklamam mümkün değil. Ödemeler bizi bekliyor. Futbol takımımızın önünde çok çok önemli maçlarımız var. 2 Aralıktaki spekülasyonlardan uzak duruyoruz. Görevimizin başındayız. Hiç gitrmeyecekmiş gibi çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ağaoğlu "Kararı verecek olan Genel Kuruldur. Ümit ediyorum ki süreçle alakalı olarak kafanızda soru işareti bırakmamıştır. Hizmet için geldik ediyoruz ve devam edeceğiz .Yaptığımız işi yarım bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Yorulmadık. Yorulduğumuz yerde de koltuğa yapışmadan terketmesini biliriz" diyerek Aralık ayında aday olacağını belirtmiş oldu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu konuşmasına göreve geldiği andan itibaren yapılanları anlatarak başladı ve "Geldiğimiz günden itibaren geldiğimiz söze sadık kalarak faaliyetlerimizi paylaştık. Trabzonspor kulübü büyük bir camiadır ciddi bir kurumdur. Sorular sorulur eleştiriler yapılır. Doğaldır. Yapıldığında bu eleştirilere tatmin edici cevaplar vermek Başkanın ve yönetimin görevidir. Öyle bir dönemde göreve geldik ki bize 295 milyon lira kur farkı bindi. Bu miktar Trabzonspor'un bir yıllık gideri. Profesyonel futbol kadrosunun yüzde 85'inin sözleşmelerinin Euro üzerinden yapılması. Bankalardan alınan kredinin 45 Milyonluk kısmının Euro üzerinden alınması. Bu farklardan dolayı kulübün üzerine 295 Milyonluk bir fark bindi. Bugüne kadar 233 Milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Bunun 147 Milyonu kredi. Borcu 11. Milyara gelmiş, gelirinin 5 katı borçlanmış bir kulüpten bahsediyoruz Trabzonspor isminin büyülüğü ve gönül verenlerin üstün çabaları ile ödemeler gerçekleşmiştir.  77 Bin adet forma satışı gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Eski yönetim ile alakalkı da açıklamalarda bulunan Ağaoğlu "Eski döneme ait bir denetleme yapıldı. Bu kamuoyunda çok farklı bir şekilde lanse edildi. Geliri 150 Milyon olan bir bir kulüp 1 Milyar TL'lik bir borcun altına girmişse bu kulübün hesapları dünyanın her yerinde denetlenir. Bir kulüp tarihinin rekor tazminatını ödemeye mahkum edilmişsem, ödeyemediğim takdirde lisans çıkaramama tehlikesi ile karşı karşıya kalmışsam bu hesaplar denetlenir. Bunun kimseyle bir alakası yoktur. Trabzonspor kamu yararına bir dernektir. Türkiye'de 62 tane bağımsız spor federasyonu var. Bu federasyonlara mali ve idari bağımsızlık verildi. Ancak bu bağımsızlık istediğini istediği şekilde yapma yetkisi vermiyor. Bu federasyonlar bağımsız denetimlerden geçmesine rağmen Bakanlık denetimlerinden geçiyor. Usule uygun olmayan harcamalar federasyon başkan ve yöneticilerine rücu edilmektedir. Biz bu özerkliğin arkasına sığınamayız. Bunu ülke ödüyor. Spor kulüplerimizde federasyonlar gibi denetlenmelidirler Veya TFF tarafından oluşturulacak bağımsız denetimciler tarafından denetlensin. Bizim bir önceki döneme dair yaptığımız tamamıyla budur. Trabzonspor'un he kuruşu camianın taraftarın parasıdır, bu ülkenin milli servetidir. Yapılan yanlışın bedelini devlet ve Trabzonspor camiası ödüyor. Bunun vebali çok büyüktür. Bu düşünce ile Trabzonspor'a hizmet etme çabası içerisindeyiz." dedi

Aralık'da yapılacak kongrede aday olup olmayacağı yönünde de açıklamlarda bulunan Ağaoğlu "Hatalarımız yanlışlarımız olmuştur. Yaklaşan bir genel Kurulumuz var. Ahmet Ağaoğlu yorulmadı. Trabzonspor'a hizmet etmeye gelen bir adam 6 ayda yorulmuşsa onu kulüpten içeri sokmamanızda fayda var. Fiziki olarak yoruluyoruz ama enerjimiz var. Yapmakta olduğum bir görev var. Kulübümüzün içerisine kredi değil kaynak olarak 100 Milyon TL'lik bir girdi sağlayacak projemiz var. Açıklamam mümkün değil. Ödemeler bizi bekliyor. Futbol takımımızın önünde çok çok önemli maçlarımız var. 2 aralıktaki spekülasyonlardan uzak duruyoruz. Görevimizin başındayız. Hiç gitmeyecekmiş gibi çalışıyoruz. Kararı verecek olan Genel kuruldur. Umut ediyorum ki süreçle alakalı olarak kafanızda soru işareti bırakmamıştır. Hizmet için geldik ediyoruz ve Devam edeceğiz Yaptığımız işi yarım bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Yorulmadık. Yorulduğumuz yerde de koltuğa yapışmadan terk etmesini biliriz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor