Şike iddianamesi CAS'ı etkileyecek mi?

Futbolda şike iddianamesi tamamlandı...

Şike iddianamesi CAS'ı etkileyecek mi?
Haber61 Spor Servisi

Futbolda şike iddianamesi tamamlandı... 

Ancak bu iddianame de ne sonuç çıkarsa çıksın CAS kararını etkilemeyecek.

3 Temmuz sürecinin 2 boyutu var.Birincisi Adli boyutu 2.si ise Sportif boyutu. CAS Fenerbahçe'nin 2 yıllık cezasını onarken olayın sportif boyutuna baktı ve gerekçeli kararında şu ifadelere yer verdi. "Türkiye'deki Adli yargı ne karar verirse versin bizim hukukcularımızın verdiği kararı Türkiye'deki yargı kararı etkilemez" Bu nedenle Aziz Yıldırım ve diğerleri sadece adli boyutta aklanacak.Trabzonspor'un CAS'daki davasını ise bu karar etkilemeyecek.

İddianamede neler var?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun hazırladığı iddianame onay için Başsavcılığa gönderildi. İddianamenin 1 numaralı şüphelisi olarak ABD'de firari olarak yaşayan Fettullah Gülen gösterildi. Gülen’in de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında iddianame hazırlandı
      
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, bir numaralı şüpheli olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu, "Futbolda şikede kumpas" soruşturmasını tamamladı.
         
Bir numaralı sanık FETÖ elabaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame, başsavcılığa sunuldu.

Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ve FETÖ'nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 19'u adli kontrol şartıyla serbest, 7'si firari 108 kişi şüpheli olarak gösterildi.

76 KİŞİ MAĞDUR-MÜŞTEKİ

Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Rıza Çalımbay, Yılmaz Vural, Emenike, Gökçek Vederson'un yer aldığı 76 kişi ise mağdur-müşteki olarak yer aldı.

SUÇLAMALAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen İddianamede şüphelilere atfedilen suçlamalar şöyle; "Usülsüz kayıt", "Özel hayatın gizliliğinin ihlali", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor