Şike davasında savcı mütealası ne demek ?

Şike Davası'nda Başkan Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı davada 4. duruşma görüldü. Daha önceki duruşmalara çağrılmalarına rağmen gelm

Şike davasında savcı mütealası ne demek ?

Şike Davası'nda Başkan Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı davada 4. duruşma görüldü.

Daha önceki duruşmalara çağrılmalarına rağmen gelmeyen ve zorla getirilmesine karar verilen  Göksel Gümüşdağ, Abdullah Avcı, Ali Parlak ve Lutfi Arıboğan bu gün yapılan 4 duruşmaya katılarak tanık olarak görüşlerine başvuruldu

Şike Davası 5 Ekim saat 10.00'a ertelendi.  5 Ekim 2015 pazartesi günü yapılacak olan 5. duruşmada savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor.

SAVCININ MÜTALAA VERMESİ NE DEMEK?

Duruşma aşamasına tüm deliller değerlendirildikten, tanıklar dinlendikten sonra savcı mütalaasını verir. Yani mahkemenin ne yönde karar vermesi gerektiği konusunda beyanını iletir. Daha sonra savunma makamı kendini savunur. En son olarak da duruşmada hazır bulunan sanığa zorunlu olarak son bir söz hakkı verilir. Bunların hepsi, hakimin vicdani bir kanaate ulaşması için yapılır. Hakim bir vicdani kanaate ulaştıktan sonra kararını açıklar. Ancak hakim, mütalaaya bağlı kalmak zorunda değildir. Hakim, savcının mütalaasındaki beyanının tam tersi bir karar verebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor