Serdar Bali'den divanda sert sözler

Serdar Bali Trabzonspor Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu

Serdar Bali'den divanda sert sözler

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor'un bugün gerçekleştirilen Divan Kurulu'nda eski futbolculardan Serdar Bali açıklamalarda bulundu.

Serdar Bali şöyle konuştu;

Bu başlangıcı herkes yapıyor. Ben yıllardır yapılmayan bir başlangıç daha yapmak istiyorum. Efsane Bekir Abi hoş geldin, efsane Necmi Abi hoş geldin, Mehmet Köroğlu, galip burada. Bu kulübü kuranlarla ilk şampiyon olanlar da burada onlara da hoş geldin diyorum. Hep unutuluyor çünkü. Divan kurulu toplantıları olunca Ali Özbak’ı da anmadan geçmek istemiyorum ona da Allah Rahmet etsin diyorum. 

Yönetim kurulumuza ilk başlar başlamaz şunu söylemek istiyorum. Uzun zamandır ilk defa bir teknik direktörle kavga etmeden sezonu bitirdik. Burada huzurunuzda Rıza Hoca’ya teşekkür ediyorum. yönetime de teşekkür ediyoruz bu zor sıkıntıda ellerini taşın altına soktukları için öyle yada böyle. Ama Sabit abi merak etme Trabzonspor’u bu taraftar yerde bırakmaz hele efsaneler hiç yerde bırakmaz. Biz aday oluruz altına gireriz hiç merak etmeyin. 

Bali'nin açıklamalarını izlemek için tıklayın

MENAJERLİK ŞİRKETİ KURALIM

Benim yönetim kurulumuza bazı önerilerim olacak. Senede 500 tane futbolcu yetiştiriyoruz, 8 yaşından 18 yaşına kadar. Ondan sonra Yusuf oluyor Abdülkadir oluyor başkanın karşısına menajerler geliyor. Niye benim 8 sene 10 sene para harcadığım, yatırım yaptığım benim dışımda bir menajerle gelsin ki. Biz neden Menajerlik AŞ. adında bir menajerlik şirketi kurup da onların 89 yaşında girerken 18 yaşına kadar babasına 18 yaşından sonra bu menajerlik şirketinin dışına çıkamayacağına dair sözleşmelerle girişini yapmıyoruz. Bunun bir değerlendirmesini rica ediyorum. Bunu uzun zamandır söylüyorum. Bizim yetiştirdiğimiz futbolculara yoldan geçenler aday oluyor menajerler karşınıza geçiyorlar ve para istiyorlar. Demiyorlar ki 8 sen e10 sene yetiştirdik biz bunları Trabzonsporlusunuz, para konuşurken utanmanız lazım biraz. Tabi ki hakkınızı vereceğiz, ama menajer para alacak. 

BİZİ REHA KAPSAL DEĞİL TRABZONSPORLU KONUŞSUN

Trabzonspor yönetim Kuruluna girecek insanları tespit edip Türkçe kursuna konuşma kursuna göndermemiz lazım. Bunları yetiştireceğiZ ve televizyonlara çıkaracağız. Başka türlü bunun altından kalkamıyoruz. Sonra bakıyoruz 10 sene önce aleyhimize konuşan, efsanemiz Şenol Güneş’e devamlı sallayan isimler konuştu oluyor. İsmini vermek istemiyorum. Biz konuşalım. Bunun devamında da ilişkileriniz iyi. Yayıncı kuruluşun üst yetkilileri ile şunu konuşabilirsin. Trabzonspor maçlarını Trabzonsporlu biri konuşacak. Reha Kapsal Değil. Bizden yetişen biri konuşacak. Trabzonspor’un maçlarını Trabzonsporlu konuşması gerekir. 

FARUK AĞABEYE YAĞ ÇEKMEK İÇİN KOYDULAR

Halkla ilişkiler departmanı kurmanız lazım. Bağışta, kombinede, yardımda. Ulaşacaksınız insanlara. Yani adamdan parayı istediğin zaman adamı unutmayacaksın. Bir Trabzonsporlu’dan parayı aldığın zaman o departman onun kendisinin karısının çocuğunun doğum günlerini hatırlayacak, arayacak ve maça çağıracak. Çünkü onlar potansiyel müşteri. Bir dahaki sene yine alırsın. Devamlılık şarttır. Bunun için departman kurmanız lazım. Geçen Trabzonspor dergisinde bir şey gördüm. Suat Abi omuzlarda Ali Kemal, Bekir Abi ve Şenol Güneş’i omuzlarına almışlar Faruk abi önde gidiyor. O resimde aslında Faruk Abi arkada gidiyor. Faruk abiye bakanlık zamanında yağ çekilsin diye öne aldılar. Bu dergiye koyulmaz. Ben biliyorum bunun olduğunu başkaları da biliyor. Halka açılıyoruz. Dergide Koska’yı anlatıyoruz resim koyduk. Bu resim Türkiye’ye dağılıyor. Bunu yapanlar niye yaptılar fırça atılsın diye demiyorum. Bunun bir departmandan geçmesi lazım. Bir daha ki sayıda özür dilemenin bir anlamı yok. Peşpeşe oluyor bunlar. O yüzden Halkla İlişkiler departmanı kurarsak ve ilgili kişiler bunlarla ilgilenirse bir daha Trabzonspor başkanı kombine alın diye sağa sola yalvarmaz. Bu departman bun satar. 

Dünya değişti. Artık futbolcular başkanlardan ve yönetimlerden zengin. Sedene 3-5 milyon Euro alıyor, ödeyemiyoruz da. Bizim gıpta ile baktığımız arabalara biniyor. Dünya değiştiğine göre kafalarımızın da bunlara hitap edecek şekilde değişmesi lazım. 

SÜMER'İ SEVİYORUZ AMA..

Özkan Sümer hepimizin saydığı sevdiği bir hocamızdır. Trabzonspor’da futbol olursa Özkan Sümer’i yok saymak, onu dışlamak olur mu? Mümkün değil. Geçmişe bakarak öne geçiyoruz. Ben kendisine de söyledim. En son 1984’de şampiyon olduk. Özkan Abi’de 47 yaşındaydı. Suat Abide 49’du. Şampiyon hocalar, büyük hocalar. 33 senedir şampiyon olmuyoruz, onlar gençti yapsaydılar ya. Niye olmadık? Çünkü biz yoktuk. Biz futbolcular yoktuk. Bizden sonra futbolcular geldiler. Bütün başarıyı hocalara bağlamayacaksın. O gün ki idareciler, o gün ki idareciler, futbolcular bizdik zaten. Biz bizi kaybettik. Biz zannediyoruz ki gelecek götürecek bizi, götüremez. Açık ve net söylüyorum götüremez. 

ÖZKAN SÜMER YİNE PAYLAŞMAYACAK

Ben 3 sene önce Muharrem Usta’ya yemekte söyledim almayın Ersun’u diye. Bak bu hoca değil. Bu göreceli. Bana göre değil, size göre olabilir.  Bu Trabzonspor ile ligi götüremez. Mahçup olmak istiyordum olamadım. Sanki Albert Einstein aynı hatayı yaparak doğruyu bulamayanlara Trabzonsporlular dermiş gibi o lafı söyledi. Biz aynı hataları yapıyoruz. Yine Özkan Sümer, yine Özkan Sümer, Yine Özkan Sümer. Özkan Sümer olsun, olmasından yanayız. Özkan Sümer 40 senedir paylaşmıyor. Yine paylaşmayacak ve görüyorum ki yönetim kurulumuz teslim olmuş. Şahsi görüşüm yanlış. Özkan Sümer’e ihtiyacımız var ama Özkan Sümer’inde başkalarına ihtiyacı var. Tek başına yönetmemesi lazım. Ben Özkan Abiye dedim ki o zaman. Aynı durumdaydık 2000 yılında ve bir otelde kalıyorduk. Özkan Abi kral dairesinde kalıyordu 500 dolara biz aşağıda 250 dolara kalıyorduk. Dedim hocam paramız yok niye kral dairesinde kalıyorsun ikisi de aynı. Kendi kral dairesinde olduğunu bilmiyor haberi yok. Ciddi mi diyorsun dedi. Dedim hocam görüntü 205 dolar bizi batırmaz. Dedim başkanım biz bunlar yapılıyor diye talip olduk buraya. Aynı şeyleri biz niye yapıyoruz ki dedim. İtiraz ettim toparlandık. 
Evet para vermek istiyor insanlar SMS atmak istiyor. Ama yeni alınan mavi arabayı görünce atmak istemiyor insanlar. Eski arabalar vardı. Onlardan kullanaydı ne olurdu. Özkan Abiye şoför de lazım, makam arabası da lazım. En iyisi. Ama şuan da en iyisini almak zamanı değil bence.

BOSMAN GİBİ TRABZONSPOR KANUNLARI ÇIKSIN

Bosman diye biri çıktı, futbolcun köle değildir dedi. Gitti itiraz etti davasını kazandı. Bosman kanunları çıktı. Futbolcular kulüplerin üzerine atladılar. Bir tane kulüpte çıksın desin ki biz futbolcuların esiri değiliz kardeşim. UEFA’ya FIFA’ya nereye gidecekse gitsin de belki bu Trabzonspor olursa, Trabzonspor kanunları diye dünyada geçer yine Trabzonspor’un ismi geçer. Bu konumuzun dışında ama ilki biz olursak çok iyi olur. 

TÜZÜK TADİLATI YAPACAKLAR AYNI

Tüzük tadilatı için komisyon kuruldu. Tüzük değişikliği yapacağız. Bu ve bundan önceki tüzük değişikliğini yapanlar yeni tüzükleri yapacaklar. Zaten aynı tüzüğü bunlar yapmışlar. Bu iş avukatların işidir. Futbolun işini iyi bilenlerin değil. Benim şahsi olarak tüzük tadilatı ile ilgili önerim şudur; eğer elimizde Trabzonspor hissesi varsa veya bir gün paramız olurda hisseleri geri alırsak, bunların satılamayacağını, teminat bile gösterilemeyeceği ile ilgili bir hüküm koymamız lazım. Var mıdır bilmiyorum şuanda. Yönetimler bütçeyi açarken genel kuruldan yetki istiyorlar ya bunu mutlaka ve mutlaka sormaları, izin almaları, almıyorlarsa mal varlıkları ile sorumlu olmaları lazım. 

Mayıs ve haziran ayında Trabzonspor inşallah şampiyonluğa oynuyor, büyük bir mücadele içerisindeyken her katmanının bu şampiyonluk süreci içerisine girmesi gerekirken o katmanlar durup da Genel Kurul yapıp da mücadelelerini Genel kurula mı versinler, yoksa bütün güçlerini şampiyon olabilmeye mi versinler. Bunu iyi düşünmek lazım. Burada böyle bir handikabın olduğunu düşünmemiz gerekir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor