Sadi Tekelioğlu “Sümer bize en büyüğü ışığı orada yakmıştır”

Trabzonspor’un efsane ismi Özkan Sümer mezarı başında anıldı.

Sadi Tekelioğlu “Sümer bize en büyüğü ışığı orada yakmıştır”

Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, efsane isim Özkan Sümer’i mezarı başında andıktan sonra Haber61’e konuştu.

Sümer’i anlatan ve bir anısını paylaşan Tekelioğlu şöyle konuştu;

Yaşarken de onun yanındaydık. O zaman da çok söyledik. 50 yılın futbol adamı. Sadece teknik direktörü değil. 50 yıla damga vuran 1 numaradır. Futbola yenilikleri getiren altyapıları kuran, her gün yenilik arayan bir futbol adamıydı. Biz gereken önemi verdik, Türk insanı vermedi. Özkan hocamız anlatılmaz yaşanır biz yaşadık. Kayıtsız şartsız bizim için bir numaradır.

Anılarımız çok. Bazen güldüren bazen düşündüren şeyler oldu. Bir gün kar yağmur yağıyor küçük grupların idmanı için kulübe geldik çocukları gönderdik. Özkan hoca kulübe gelirken onları görüp geri döndürdü. Geldi kulübe “Bugün antrenmanı kim iptal etti” dedi. “Yağmur yağıyor hocam” dedik. O da “Yarın öbür gün maç günü yağmur yağarsa bu çocuklar gelmezse, o zaman derler ki nasıl olsa yağmur yağıyor maç olmaz” bu bize çok büyük ders oldu. Ondan sonra biz ne küçük grupta ne üst grupta hiçbir idmanı ertelemedik. İş ahlakı açısından o ciddiyet her zaman vardı. Bize mesleki olarak en büyük ışığı orada yakmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor