Rıza Çalımbay: "Trabzonspor Avrupa'da olmalı"

Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay: "Trabzonspor Avrupa'da olmalı"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.


Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde saat 10:15'de başlayan basın toplantısında deneyimli teknik adam Trabzonspor'un Avrupa kupalarında olması gerektiğine vurdu yaptı.

RIZA ÇALIMBAY'IN BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Rıza Çalımbay açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Bu hafta karşılaştığımız rakibimizin güçlü olduğunu ve maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. İlk defa bu kadar eksikle oynadık. Galatasaray maçından daha tempolu oynadık. En iyi oynadığımız maç Göztepe maçıydı ve hemen hemen aynı oynadık. Eksik olan arkadaşlarımızın yerine oynayanlar onların eksikliklerini hissettirmedi. Şuanda 9 maçımız var ve hepsi kritik telafisi olmayan maçlar. Malatya maçı da böyle. Göreve geldiğimden bugüne taraftarın müthiş desteği var, inşallah bu şekilde devam edecek.

Sakatlar içerisidnen Abdulkadir bu hafta oynayabilir. Diğer arkadaşlarımızdan yine faydalanamayacağız.

Kongre süreci yaşıyoruz. Bu süreçten takımımız etkilenmmeyecek. Başkanımız da bize bu konuda destek oluyor. Trabzonspor camiası büyük bir camia. Butür kongreler olacak. Gelip geçecek. Trabzonspor için iyi olacağını düşünüyorum. Bazı radikal kararlar alındıktan sonra her zaman başarıya oynayacak bir camia burası. Kongrenin takıma iyi şeyler katacağına inanıyorum

Futbolcuların hepsinden yararlanmaya çalışıyoruz. Biz de kanat oyuncularımız tam kanat değil. Bu maçta sağ ayaklı futbolcumuz sağ kanatta sol ayaklı futbolcumuz solda oynadı.Belki de ilk defa oldu. İlk kez kanatlarda bu kadar iyi oynadık. İyi bir takım oyunu oldu. Pozisyonların hepsi organize şekilde oldu. Aksilik olmazsa aynı şekilde devam edebiliriz, başka şeyler deneyebiliriz.

Kongre sürecinin futbolcuları etkilememesi lazım. Yöneticilerin futbolcularla birlikte olması lazım. Ki zaten her antrenmanımıza geliyorlar. Bizim tek sıkıntımız eksik arkadaşlarımız. İstediğimi gibi antrenman yapamıyoruz o yüzden. Başkan olsun yönetim olsun sürekli ilgileniyor. Bizim sadece maçlara konsantre olmamız gerekiyor.

Bizim maçlarımızda verilmeyen penaltılar pozisyonlar oluyor. Biz hiç bir zaman hakemlere karşı saygımızı yitirmedik. Burak'a karşı önyargı var. Onun oyun tarzı gerçekten onu yaptığı işlerini yapan yok. Burak düştüğünde hakemler garantiye gidip bilerek düştü diyor. Burada önyargılılar. Çünkü Burak çok akıllı ve hangi pozisyonda ne yaptığını iyi bilen futbolcu. Bu kararlar arttıkça Burak da tepki gösteriyor. Hatta bu maçın sonlarında Burak'a oyundan alayım seni kartın var dedim. O da gerek yok oynarım dedi. Bilerek kart yiyecek birisi değil.

Transferde istediğim şeylerden birisi ve diğer arkadaşlarımızdan istediğimiz Burak'ın dışında gol atan biri olması. Gollerimizin hepsinde Burak'ın imzası var. Bu hafta Okay'ın, N'doye'nin gol atması geçen hafta Abdulkadir'in gol atması çok sevindirici oldu. En çok da Abdulkadir'in gol atmasına sevindim, sağdan girerek attı.

Ben sözleşmeden korkmuyorum. Ben istesem yeniletebilirdim ama ben istemedim. Burası çok büyük bir camia ve benim çok sevdiğim bir camia. Ben bilerek istemedim, ben burayı göreyim onlar beni görsün ona göre çalışalım istedim. Bir kere transfer yapılmaması, yasak olması Trabzon'a güç katar. Bir sıkıntı yaratacağına inanmıyorum. Aynı durum Mersin'deyken olmuştu. Zor durumdu. Şimdi burada genç arkadaşlar var, alt yapıda iyi oyuncular var. İnşallah yasak olmaz ama olursa Trabzonspor altından çok kolay kalkar. Beşiktaş'ta da benzer durum oldu, Fikret beyle birlikte yükseldiler. Bu tip şeyler camialar için soluklanmadır. Trabzonspor oradan zarar almaz, çok iyi şekilde güçlenerek de çıkar.

Ligin zirvesi için konuşmak istemem ama bu ligde herkes birbirini yenebilir. Hiç beklemeyen sonuçlar olabiliyor. Akhisar Fenerbahçe'yi yendi, Galatasaray Konya'da son anda puan aldı. Biz ligi en iyi şekilde bitirmeliyiz. Ligin hiç bir maçı kolay değil. Her maçı çok iyi yaşamak gerekiyor. Tek korkum sakatlık yaşamamak. İlk yarıda galibiyetle bitirdiğimiz maçlardan daha iyi oynadıklarımızı kazanamadık. Zor maçlar var. Herkes daha çok puan kaybedecek. Biz 9 maçı iyi şekilde bitirmeliyiz.

Bence Trabzonspor Avrupa Kupaları'na gitmeli. Hangi kategori olursa olsun Avrupa'da olmalı. Trabzonspor bu yarışı kaldırabilir. Ama en büyük hedef şampiyonluk. Transfer yasağı gelse bile belli bir planla hedefe gitmeli. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler