Macit Güven

Macit Güven

Rıza Çalımbay farkı

Trabzonspor, Galatasaray karşısında büyüklüğüne yakışır şekilde mücadele etti ve kazandı.Rıza hoca dersine çok iyi çalışmış ve Galatasaray çok iyi etüt etmiş.

Kanatlarda beklere baskıyı yaptırınca ve orta sahada adam adama ve yakın markajla Galatasaray'ın elini kolunu bağladı. Özellikle Rıza Hoca bazı oyuncuları oynatmayarak onlara iyi bir ders vermiş oldu.

Takımı oyunculara dayalı bir düzenden çıkarmak için verdiği kararlar çok doğru.Özellikle Onazi'yi kazanması takım adına çok büyük kazanç. Onazi'de akşamki performansıyla alkışı fazlasıyla hak etti.

Trabzonspor bu maçta, bir maçtan çok daha fazlasını elde etti. Takım olmak adına, seyirciyi kazanmak adına, tekrar yarışa girebilmek adına çok önemli bir virajı dönmüş oldu .

Rıza hocanın değişikliklerine gelince, bence hepsi yerindeydi. Özellikle Abdülkadir’i oyuna alması Galatasaray sağbeki Mariano'nun atağa rahat çıkmasını engellemiş oldu. Castillo tercihi doğru ama biraz daha erken olabilirdi. Son tercihi Hubocan ise artık skoru tutmak ve son uzatmaları geçirmek adına doğru idi.Maçta kötü oynayan Trabzonsporlu oyuncu hiç yoktu ama bir kişiye, Yusuf’a ayrı yer açmak gerekir. Büyük oynadı, büyük oyuncu olacağını bir kez daha gösterdi, bravo aynen devam Yusuf .

Trabzonspor bu galibiyeti çok daha anlamlı hale getirebilmesi için Kayserisporu da yenip bir seri yakalaması gerekir.Trabzonsporun yapacağı Rıza hocaya tam destek verip, oturtmaya çalıştığı sistemde ve disiplinde onun yanında olmaktır .

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR