Rıza Çalımbay: Devre arasında sorunlar çözülecek

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay haftasonu oynanacak Kasımpaşa maçı öncesi basın toplantısı düzenliyor.

Rıza Çalımbay: Devre arasında sorunlar çözülecek

Bordo mavililerin teknik direktörü Rıza Çalımbay haftalık olağan basın toplantısını düzenledi.

Kasımpaşa maçı öncesi basının sorularını cevaplayan tecrübeli teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Buraya geldiğimizde bir kriz vardı. Ondan dolayı buraya geldik. Buraya geldiğimizde sahanın dışında da problemler vardı. Biz bunları çözmeye çalışıyoruz. Dün yine Ahmet beyle toplantı yaptık. Devreye kadar yine belki ufak tefek devam edecek ancak devrede çözeceğiz. İŞuanda bizim için en önemli şey kalan maçlarımızı kazanmak ve zirveden kopmamak. Kasımpaşa maçı da kolay olmayacak. Bizim bunları geçmemiz gerekiyor. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta mutlaka başkanla bir araya gelmemiz gerekiyor. Takımla ilgili son raporları verip görüşmemiz gerekiyor.

Hangi oyuncu oynamazsa mutsuz olur. Kupa maçında Rodallega 3 gol attı, Bero asistler yaptı çok iyi oynadılar ama ligde sadece o gruptan Mustafa'yı oynatabildik. Mesela bu maçta iki stoperimizin sakatlanması diğer arkadaşlarımızı oyuna sokmamızı engelledi. Burada sıkıntı aşırı derecede kadro kalabalığı olması. Arkadaşlarımız oynayamadığında da mutsuz oluyor. Devre arasında bu sorunu çözeceğiz. Yönetimle de görüşeceğiz. Bu şekilde devam ederse takım da zarar görebilir.

Oyuncuların oyunda süre alamamaları kendilerine bağlı. Örneğin Volkan'ı Erzurum'a da götüremedik. Bizle antrenmana çıkamadı. Tek idmana çıktığı için kadroya alamadık. Diğer arkadaşlarımızın tamamen kendine bağlı. Kucka'nın durumu iyiydi gayet iyi gidiyordu. Oynatmaya düşünüyorduk. Ancak maç öncesinde rahatsızlığı olduğunu söyledi o nedenle oynatmadı. Maç gününe kadar bir şeyi yoktu. Gayet iyiydi ama rahatsızlığı olunca riske atmak istemedik. O yüzden sonradan da oyuna almadık.

Bulunduğumuz konum itibariyle maçların hepsini kazanmamız gerekiyor. Şuana kadar zaten hep zor kazandık. Antalya maçında ilk yarıda çok kötüydük. İkinci yarıda değişiklik yapıp iyi oynadık. Trabzonspor'un hedefi her zaman yuarısıdır. Bizim öncelikle 3 maçı çok iyi bitirmemiz gerekiyorki ikinci yarıda zirveye oynayalım. Baskıya yenilmemiz gerekir ki bu maçları kazanalım.

Kucka'yla ilgili ya da diğer futbolcularımla ilgili olumsuz birşey söylemedim. Kucka'nın ayağı sakat. O yüzden oynatmadık. Diğer arkadaşlarımız da kadro geniş olduğundan dolayı oynama şansı az. Rodallega 3 gol attı oynayamadı. Niye N'doye çok iyi Burak çok iyi oynadı. Maçta iki stoper sakatlandı ve hamle şansımız kalmadı. Devre arasında da tabiki gerekli önlemleri alacağız.

Şuan ne bir transfer görüşmemiz oldu, ne de bir çalışmamız. Sadece gelecek hafta başkanla görüşeceğiz. Onun düşünceleri vrdır, bizim görüşlerimiz vardır bunları paylaşacağız.

Uğur ve Durica bu hafta kesin olarak oynayamayacak. Okay da yüzde 90 oynayamayacak ayağında bir şişlik var. Bu arkadaşlardan faydalanamayacağız. Mustafa ve Hubocan iyi oynadılar. 3-0 kazandık ama son paslarda daha iyi olsak daha farklı olurdu. İkinci yarıdaki oyunun üzerine koyarsak çok iyi olur.

N'doye şansını çok iyi değerlendirdi. Biz açık konuşmak gerekirse Burak'tan sonra Rodallega'yı düşünüyorduk. Maçta 2 gol atıp kırmızı kart gördü ve 3 maç ceza aldı. N'doye burada şansını çok iyi kullandı. İyi oynadı. Çok iyi ve pozisitif bir arkadaşımız.

Ligde henüz konuşmak için erken. Oyunun içinde olmazsan konsantre olmazsan işin zor. Bizim için telafisi olmayan maçlar var. İkinci yarıda da her takım için böyle olacak. Bunun için devre arasında önlemleri almalıyız. Eksiklerimizi kapatmalıyız. Arkadaşlarımızın lige odaklanmaları gerekiyor. Bunu yapabilirsek çok daha iyi olacak.

Bir takım başarılı olacaksa burada yüzde yüz yönetimin katkısı var. Eğer sorunlar yaşanıyorsa mutlaka ekibin içinde futboldan gelmeyen kişiler vardır. Futbolu bilen kişilerin yönetimde olmaları gerekiyor. Başkanın lider olması gerekiyor. Yöneticiliğini çok iyi yaparsan sorun yaşanmaz. Sezon başında mesela ben ekibimi iyi kurarsam her şey iyi gider. Başkanın ekibinin de iyi olması gerekiyor. Yönetimde kesinlikle futbolun içinden gelen kişiler olmalı. Mertcan'ın yaşadığı olay çok çirkin bir olay. Olmaması gerekiyor. Üzücü bir durum. Arkadaşımız oraya gitmişse bir hedef için gidiyor. Orada böyle birşey yaşıyorsa mutlaka gerekli şeyler yapılmalı. Federasyon olaya el atmalı. Burada ilk düzelmesi gereken şey yönetim anlayışı. Eğer yönetim iyi olursa bu tip olaylar yaşanmaz.

Biz illa ki yönetimimize bunları bunları alın diyecek değiliz. Herşeyden önce kulübün menfaatini düşüneceğiz. Eğer kulübümüz zor duruma düşecekse aşırı bir transfer yapılmayacaktır. Örneğin yönetim transfer yapamayız derse yine problem yok bu arkadaşlarımızla devam etmeliyiz. Ama kesinlikle almamız gerekiyorsa da alırız. Kadromuzun geniş olması sıkıntı. Kanatlarda 3 sağda 3 solda oyuncu varken burada 2'sinden faydalanacaksak diğerleri sıkıntı yaşıyor. Bunları masaya yatırıp konuşacağız. Ama bizim herşeyden önce önemlisi kulüp. Kulübümüzün zor duruma düşeceği hiç bir şeyi istemeyiz. Dikkatli şekilde hareket ediyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum devreye kadar maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Ondan sonra yönetimle görüşeceğiz. Onların belki farklı düşünceleri vardır. Biz tabiki tespit ettiklerimizi söyleyeceğiz onlarda değerlendirecek. Taraftar başarı istiyor onu karşılamamız gerekiyor.

Bizim iyi yaptığımız şeylerden birisi sabah akşam çalışmak. Sadece sahada değil saha dışında da çalışıyoruz. İşimiz kolay değil. Büyük bir sorumluluk aldığımızı biliyoruz. Taraftarlarımız bize çok iyi destek oluyor. Daha da çok uğraşacağız. Sahada arkadaşlarımızla ilgileniyoruz birebir de ilgileniyoruz. Kesinlikle en iyi kimse onu oynatmaya çalışıyoruz. Buraya gelen oyuncuların hepsi çok iyi. İyi olmasalar Trabzonspor'!a gelmezler. Burada onların kapasitelerini üst tam kullanamamaları. Bunun sebebi de kadronun çok geniş olması. 3 maçta bunu çok iyi şekilde ayarlamaya çalışıyoruz.

Antalya, Sivas ve Kasımpaşa'da koyduğumzu hedefleri gerçekleştirmiştik. En son Antalya ile karşılaştık. Ben onları iyi tanıyorum ama onlar da beni tanıyor. Sivas benim doğup büyüdüğüm yer. Kasımpaşa yine çalıştığımız bir yer. Üçüyle de oynamak şans oldu. Kasımpaşa maçı zor olacak. Disiplinli bir takım. Tek şanssızlığımız defansta sakatlıklar olması. Eksik olmamız nedeniyle alt yapıdan Hüseyin'i kadroya alacağız.

Geldiğimizden beri 6 gol yedik 3'ünü kendi kalemize attık. Şanssızlıklar yaşıyoruz. İyiye gidişat var. Bunları çoğaltmamız gerekiyor. Ben herşeyin farkındayım. Daha herşeyi tam yapamadığımızın farkındayım. Takımın arzu ve isteğinden memnunum. Antalya maçında 3'ten sonra 4'ü 5'i kovaladı. Burak'ın yaptığı muhteşemdi. Kendi atabileceği pozisyonad Olcay'a golü attırmaya çalıştı. Yediğimiz golleri yememiz gerekiyordu. Böyle goller çok basit. Bazen eksikliklerimiz var onları da düzelteceğiz. Daha yeni geldik. Benim hedefim burada çok başarılı olmak. Çalıştığım takımlarda hedefin üstüne çıktık. Burada daha iyisini yapmak istiyoırum. Ben bilerek tek yıllık sözleşme istedim. Benden memnunsalar devam ederiz. Ben buradan kötü ayrılmak istemem. Arkadaşlarımız var 5 yıllık imza atıp kötü ayrılıyorlar. Ben burayı seviyorum o yüzden bilerek 1 yıllık istedim. Ben burada çok başarılı olmak istiyorum.

Hubocan'ı ilk defa Sivas'ta gördüm. Bu da antrenör için zor bir şey. Şuan gayet iyi gidiyor. Beklediğimin üzerinde devam ediyor. İnşallah böyle devam eder. Oyuncu seyretmeye devam ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışında oyuncu izliyor. Bülent hocam Kızılyıldız maçını izlemeye gitti. Servet hocam Sparta Prag maçına gitti. Mehmet Yılmaz başka bir yer gitti. Oyuncu izliyoruz ancak görüşme yapmadık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor