Rıza Çalımbay'dan veryansın

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi. Çalımbay, takımın performansını değerlendirdi.

Rıza Çalımbay'dan veryansın

Haber61 / Spor Servisi

Her hafta perşembe günü basın toplantısı yapan ve soruları yanıtlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Çalımbay, Süper Lig'in 30. haftasında oynayacakları Sivasspor maçının cumartesi günü olması dolayısıyla toplantıyı çarşamba gününe çekti.


Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde saat 10:15'te basın mensuplarıyla buluşan Rıza Çalımbay şu açıklamalarda bulundu: 


"Buraya geldiğimizden itibaren sizlere söz vermiştik antrenmanları açmak ve basın toplantısı yapmak. Sezonun bitmesine az bir zaman kala sonuna kadar bunu devam ettireceğiz.

ONUR'A TEŞEKKÜR

Osmanlıspor maçını kazanmak için çıktık. Abdülkadir ilk yarı sonrasında oyuna devam edemeyeceğini anladık. Pereira’yı oyuna aldık. Daha Kucka'da sıkıntı oldu. Görme yetisinde sıkıntı yaşadı. Devam etti ama sürdüremedi. Dışarı aldık ve direk hastaneye gitti. Daha sonra ise Onur sakatlandı. Ona teşekkür ederim. Oyuncu değişikliği olmamasından dolayı sakat sakat kalede kaldığı için teşekkür ederim. Çıkmak istese saygı duyardım ama kaptan gibi davrandı ve çıkmadı. İyi de işler yaptı. Ona teşekkür ediyorum.

YORUMCULARA VERYANSIN

İşin içerisini bilmeniz tam mümkün değil. Bizim ne sıkıntılarla karşılaştığımızı bilmeniz mümkün değil. Yorumcu arkadaşlar iyice inceledikten sonra bunları yazmaları lazım. Hiç kimse durup dururken çok iyi oynayan bir Abdülkadir’i ve başkasını oyundan çıkarmaz. Teknik yönüne baktığınızda bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Çok net pozisyonlarda yakaladık ama değerlendiremedik. Bizim yapacağımız tek şey Sivas maçı. Bunu kazanmak zorundayız. Bütün oyuncularımız bunun bilincinde. Son 5 maç kaldı. Bu maçlarda en iyisini yapacağız. Oyunun kaderini değiştirecek oyuncular bu maçlarda etkili oluyor. Tam kadro maça gidebilseydik istediğimizi alabilirdik. Sivas maçı önemli kolay maç olmayacak. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız tek amacımız kendi sahamızda kendi taraftarımızın önünde kazanmamız.

KAPTAN ONUR'UN DURUMU

Onur’u 3-4 hafta bekleyeceğiz. Başka şeyler olabilir. Abdülkadir’in kontrolleri yapılıyor. Kucka iyi durumda. Burak oynaması gerekiyor. Bu maçta riske etmemek için oynatmadık. Onazi gelecek hafta oynayabilir.

ONUR'UN YERİNE KİMİ TERCİH EDECEK?

Kaleci konusunda Uğurcan’ı tercih edeceğiz. Esteban bizle antrenman yapmıyor. Bundan dolay Uğurcan’ı tercih edeceğiz. Uğurcan’ın çok iyi bir kaleci olacağını inanıyorum.

SON MAÇTAKİ SAKATLIKLAR
 
Bizim kanatta sıkıntımız var. Yusuf’la konuştuk ve orada oynattık. Çok daha iyi oynadı. Bero sakattı. 20 dakika oynayabilirim dedi. Sakatlıklardan dolayı orada aldık. Olcay çok iyi oynadık. Orta sahada sakatlıklardan dolayı sıkıntı yaşadık. N’Doye ilk değiştirecektik ama sakatlıklar planları bozdu. Olcay performansının üzende oynadı. Bu maç rahatlıkla kazanabileceğimiz bir maçtı. Bu 5 maç final maçı niteliğinde olacak.

TALİHSİZLİKLER

Ben Trabzon’a geldiğimden beri çok şanssızlıklar yaşadık ama bunları dile getirmedik. Futbolun içinde bazı terslikler olabiliyor. 12 maç yenilmedik. Niye berabere kalıyor diye söylediler. Beşiktaş’ta Fenerbahçe’ye karşı yaşadık. Pancu’yu geçirdik. Onur olmasa forvetlerden birini geçirecektik. Bir takımın başına gelebilecek şey ancak bu kadar olur. Ama Onur ne olursa olsun ayakta durdu. Her takımın başına gelebilir. Ama bundan sonrasına en iyi şekilde bakmamız gerekiyor. Bu maçları da en iyi şekilde bitirecek düzeydeyiz.

RODALLEGA - DAME N'DOYE

Rodallega’ya göre Dame N’doye’nin kafa hakimiyeti daha iyi. Topu önde tutmak zorundaydık. Yorulduğu için Rodallega’yı aldık. Takıma baktığınızda hamle yapmanız biraz zor oldu. Bundan dolayı böyle bir değişiklik yaptık.

ÖZKAN SÜMER

Özkan Sümer benim çok saygı duyduğum bir insan. Kendisi ile görüştük. Her şeyi konuştuk. Takım ile ilgili ne yapılması gerektiğini görüştük. Altyapıyı, 1461 Trabzon’u konuştuk. Sonunda ben kulübe bir raporda sunacaüğım."
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor