Rıza Çalımbay: Bursa maçı çok kritik!

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay: Bursa maçı çok kritik!

Trabzonspor'un teknik patronu Rıza Çalımbay, bugün saat 10.15'te Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basınla bir araya geldi. Çalımbay haftalık olağan toplantısında Bursaspor maçı öncesi son durum hakkında bilgi verip basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Benim için kulübüm önemli. Kulübün maddi durumu el vermiyorsa transfer yapmayız. Zaten alırsak 2 veya 3 futbolcu olur. Benim elimdeki oyunculardan daha iyiyse alırım. Aynı ayardaysa almaya gerek yok. Başkanımızla bir görüşme yaptık. İyi bir görüşme yaptık. Gelecek hafta da konuşacağız ve transfer gibi herşey belirlenecek.

Bongonda veya başka bir arkadaşımızın bizden gitme gibi bir talebi olmadı. Net olarak bir şey olmadı. Bongonda ile dün bir görüşmemiz oldu benden sadece izin istedi. Mahkemelik birşeyi varmış ailesiyle ilgili onun için izin istedi.

Bizim bir seri başlatmamız gerekiyordu. Tahminime göre de sanırım son 7 haftanın lideriyiz. Önemli olan bunu devam ettirmek. Kalan son 2 maçı dakazanmalıyız. Bu seriyi yaparken futbolcuların isteği çok önemliydi. Diğer taraftan taraftarın desteği çok iyiydi. İyi bir takım yarattık. Sonuna kadar mücadele eden bir takım yaptık. Son lig maçında sonradan oyuna giren arkadaşlarımızın performansı beni en çok memnun edendi. Kupa maçında az oynayanlar şans buldu. Hüseyin olsun Furkan olsun ikisinden de çok memnunum. Hüseyin özellikle iyi bir stoper olduğunu gösterdi. Devre arasında yine tespit ettiğimiz bazı arkadaşlarımızı U 21'den kamp kadrosuna alacağız. Hüseyin'den yararlanacağız.

Özellikle teşekkür etmemiz gereken isimlerden biri de Kucka'ydı. Maçta stoper kalmayınca ben onu stoperde düşündüm ve yeri olmamasına rağmen çok iyi oynadı.

Son iki maçımız çok zor. Bursa ve Karabük maçını en iyi şekilde bitirmeliyiz. Her maçta oyunumuzun üzerine çıkmalyız. Oynayacağımız maçların değerleri giderek artıyor. Bursa maçının önemi çok önemli şimdi. Yendiğimiz zaman bize yön verecek. En kritik maçımız. Mutlaka iyi bitirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımıza ben güveniyorum. Maçın öneminin farkındalar.

Herkese görev verdik. Futbolcu işini yaparsa iyi oynarsa tabiki forma alacaktır. Burası kalabalık bir futbolcu topluluğu o yüzden sonradan girme oynamama gibi şeyler olacaktır. Şuanda Rodallega çok güzel bir grafik çiziyor. Burak ve N'doye de iyi oynuyor. Bu sefer biri dinlenecek. Hepsini bir arada tutmamız gerekiyor. Hepsine ihtiyacımız var. Nekadar onlara anlatsakta tabiki oynamayınca üzülüyorlar. Ama hepsine ihtiyacımız var. Çünkü kupada gitmemiz gerekiyor. Orada da onlara ihtiyacımız var. Yarın kura çekilecek. Ve orada her maç final olacak. Oynayan arkadaşlarımızın performanslarını yukarı çekmesi gerekecek. Arkadaşlarımıza inanıyorum.

Ben transfer olayında eğer kulübün sıkıntı yaşacaksa yapmam. Transfer yapmadan oyuncu gönderme şansım yok. Bir arkadaşımıza büyük bir teklif gelirse o değerendirilebilir. Burada huzuru sağlamalıyız.

Yıllarca bende futbol oynadım. Futbolcu oynamadığında üzülür. Mutsuzluk dediğimiz sportif açıdan. Taraftarlarla bütünleşince güzel bir görüntü oluşuyor. Arkadaşlarımız şunu bilmeli.Kimseye haksızlık yapmıyoruz. Ayrım yapmıyoruz. Kim iyiyse, taktiğe kim uyuyorsa onu seçiyoruz. Bütün gayem arkadaşlarımızı performansını yukarı çıkarmak. Devreyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Fenerbahçe ile oynayan takımlarla oynamamızın bize dezavantajı veya avantajı yok. Türkiye'de mücadele etmeden kazanma şansınız yok.Rakiplerden daha fazla çalışmamız gerekiyor kazanmak için.

Kulübümüz benden 2 yıllık mukavele istedi ben 1 yıl istedim. Çünkü kendime güveniyorum. Ben burada başarılı olursam devam ederim. Milli takıma ömür boyu atarım o ayrı. Ama kulüp maalesef öyle değil. Gidiyorsun 3 yıllık anlaşıp çalışıyorsun. Örneğin sezon başında Antalya'daydım ve önceki sezon çok başarılıydık. Bir anda bana gelip ayrılalım dediler. Aynı şekilde Kasımpaşa'da iyi işler yaptık. Bana şampiyonluğa oynayacağız dediler takımın yarısını gönderdiler. Küçülmeye gidiyoruz dediler, gözümüzün içine bakıyorlar. Sonra ayrılalım diyorlar dedim ayrılalım. Bunları bir tek ben değilim buradaki tüm hocalar yaşıyor. Örneğin Eskişehir ve Sivas'a 1'er yıl imza attım 3'er yıl çalıştım. Ben bir tek milli takıma imza atarım öyle orası kutsal bir yerdir. Ben Beşiktaş'ta da çalıştım. O yüzden ben karşıyım uzun sözleşmelere. Planlı programlı bir şey görünürse imza atılır.

Burak'a değil hepimize psikolog gerekiyor. Futbolculuk kolay çalışıyor kendinden sorumlu iyiyse oynuyor. Ama teknik direktörlğk öyle değil. Hepsinden sorumlusun. Psikoloğun spordan gelmesi lazım. Yenilgiyi, galibiyeti bilmeli. Futbolcu içerdeki sıkıntısını aileye de taşıyor.

Fenerbahçe maçına gelene kadar 4 tane maç oynayacağız. Onları düşünmüyorum. Bizim için en nemllisi Bursa maçı. Biz bu maçı taraftarın desteğiyle alacağız. Hakem arkadaşlarımız da buara formdalar inşallah böyle giderler.

1461 Trabzon'u da izliyoruz orada bir arkadaşımız var. Şimdi ismini söyleyip sonra alamzasak onun için kötü olur. Devre arası kampımız kısa olacak ve kalabalık olcak. Ben altyapıyı çok severim kendimde öyle geldim. Ben genç milli takımla çalışırken en çok Karadeniz bölgesine bakardım o yüzden Trabzon çok önemli.

Trabzon'da olduğumun farkındayım. Çok önemli bir takımda olduğumu biliyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ben gol atıldığında sevinç hareketi falan kesinlikle yapmam. Ben gole aşırı şekilde sevinmem. İçimden çok sevinirim. Maç bittikten sonra belki en çok sevinen ben olurum. Odama giderim bütün arkadaşlarımızı malzemeciler dahil herkesi tebrik ederim. Ben oyunculuğumda da öyle aşırı sevincim olmazdı. Biz haftalık yaşıyoruz. Biz o hafta galipsek o hafta çok iyi oluyorsunuz. Kaybettisyek stresle diğer maçı bekleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler