Rıza Çalımbay: “Bu sözleşmeyi ben istedim”

Rıza Çalımbay’dan önemli açıklamalar…

Rıza Çalımbay: “Bu sözleşmeyi ben istedim”

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Çalımbay şu ifadeleri kullandı;

NE KADAR ZOR BİR GÖREV ALDIĞIMIN DA FARKINDAYIM

Trabzon’da olmak çok güzel bir şey. Çünkü camia çok büyük bir camia. Geçmişine baktığınızda mükemmel bir camia burası. Çok mutluyum gururluyum burada görev yaptığım için. Tabi ne kadar zor bir görev aldığımın da farkındayım. Böyle durumları çok yaşadığım için durumun farkındayım. Burada bütün amacımız takımı iyi bir duruma getirmek.

BUNA SON VERMEMİZ LAZIM

Takım bir kere havasını kaybetti sonuçlardan dolayı. Bu zaman zaman bütün takımlarda olur. İlla Ersun hocanın döneminde değil. Hemen her hocanın yaşadığı şeylerdir bunlar. Bir an önce önlem alınması gerekiyor. Bizim yapacağımız şey de bu. Buna son vermemiz lazım. Bunun da tek çaresi galibiyet. Oynayacağımız ilk Malatya maçı bizim için çok önemli. Bu maçı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ondan sonra takım büyük bir ihtimalle havaya girer. Burada taraftara da inanılmaz iş düşüyor. Çünkü Galatasaray maçı var. Bu maçlar çok önemli.

GALATASARAY MAÇINDAN DAHA ÖNEMLİ BİR MAÇ

Yüzeysel olarak biliyoruz oyuncuları ama takımı tanımıyoruz. Nasıl ve kimleri oynatacağımızı tam bilemiyoruz. Ama mevcut bir kadro var. Bunu biraz zamanla anlayacağız. Artık tek sıkıntımız bu. Biz geldik 2-3 gün antrenman yapacağı ve sonra maça çıkacağız. 2-3 günde takımı öğrenmemiz mümkün değil. Onun için bu maç en kritik maçımız. Bana göre Galatasaray maçından daha önemli bir maç. Ben Galatasaray maçına kadar iki önemli maç oynayacağım. Kupa maçı da oynayacağım. Bunlar benim çok önemli bir avantaj. Ama biraz sabretmek gerekiyor. Bu maçları oynadıktan sonra Galatasaray maçına daha iyi bir kadroyla, oyun sistemimize uygun oyuncuları tespit edeceğiz ve oynatacağız.

DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİM MİLLİ ARA

Gönül isterdi ki buraya sezon başı gelelim. Ama bunun olma imkanı yoktu. Sonradan gelmek bütün teknik direktör arkadaşlar için zordur. Hele hele geldikten 2-3 gün sonra maç oynamak daha da zordur. Puan farkını kapatmak için çalışacağız. Onun içinde bir seri yapmak gerekiyor. Ama dediğim gibi ilk maç Malatya maçını ne olursa olsun geçmek gerekiyor. Futbol bu her şey olabilir. Sonrasında oynayacağımız iki maç. Bu maçları atlattıktan sonra daha sonra oynayacağımız bir Kayseri maçı ve benim için en önemlisi dört gözle beklediğim milli ara. Milli maç arasına kayıpsız girersek inşallah istediğimiz yere geleceğiz.

DEFANS SORUNU EN BÜYÜK SORUN

Defans sorunu en büyük sorun. O belki de Ersun Hocanın da en büyük sorunuydu. Mutlaka onu gidermek için elimizden geleni yapacağız. Onun için ilk daha bugün başlıyoruz antrenmanlara. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu kısa sürede şimdi belki çalışarak bir nebze faydalı olamayabiliriz. Çünkü çok zaman olmadı. Ama konuşarak inşallah daha iyi bir duruma getireceğiz.

BURADAKİ EN BÜYÜK SIKINTI

Önemli olan mevcut durum değil, önemli olan oyuncu takıma faydalıysa bu hiç farketmez, genç olur tecrübeli arkadaşımız olur. Hele hele şu durumda kimseyi ayıracak durumda değiliz. Bizim için önemli olan kim iyiyse, kim formdaysa bu arkadaşlarımızdan faydalanmak. Buradaki en büyük sıkıntı çok kalabalık. Her yerin çok fazla adamı var. Burada sıkıntılarımız olacak. Bazı arkadaşlar oturacak bazı arkadaşlar oynayacak. Oynamayan arkadaşlar oynayanlar kadar değerli oyuncular. Maalesef burada tabi bir 11 çıkarmak zorundayız. Biz de en iyisini yapmaya çalışacağız. Buradaki genç arkadaşlarımıza da Şans vereceğiz. Tabi ki alt yapımızı takip edeceğiz. Oradaki oyuncuları bulacağız. Mesela ben Batuhan’ı çok beğenirdim ikinci ligdeyken. Belki Batuhan’dan faydalanacağız. Yani onun için görmem gerekiyor. Bir antrenman yaşamam gerekiyor. Birkaç maç oynamam gerekiyor ki net şekilde bizim kadromuz bu diyelim. Bizim takımımız milli maç arasından sonra bambaşka olacak ama bizim esas milli maç arasına kadar iyi gitmemiz gerekiyor.

BU SÖZLEŞMEYİ BEN İSTEDİM

Bu sözleşmeyi ben istedim. Ben hiçbir yere iki sene üç sene imza atmıyorum. Ben bir Antalya’ya attım. Bir Kasımpaşa’yı attım. Kasımpaşa’ya üç yıl Antalya’ya iki yıl ve öbür sezonun başında bıraktım. Bazen böyle iletişimsizlik ve uyuşamadığım şeyler oluyor. Onun için ben kendim teklif ettim. Eğer ben iyiysem, başarılıysam yönetim zaten devam eder. Ben memnun değilsem, hakikaten bir sıkıntı varsa ona göre ben hareket ederim. Yani ben kulübümü de rahat bırakıyorum kendimi de rahat bırakıyorum. Ama benim istediğim Trabzon’da çok başarılı olmak. Trabzon’daki bütün taraftara bir şampiyonluk yaşatmak. Tek düşüncem bu benim. Burasının da çok ideal olduğunu düşünüyorum ben. Onun içinde ben böyle bir şey düşündüm kendi kendime. Yönetime de söyledim yönetimde kabul etti. Bu beni korkutmuyor kesinlikle. Bir senelik, iki senelik, üç senelik mukavele çok önemli değil. Önemli olan olduğun zaman çok başarılı olmak. Sonrasında zaten yönetim memnun kalınca yoluna devam edersin.

KEŞKE BİR HAFTA ÖNCE OLSA

Ersun hoca bıraktıktan hemen sonra değil 1-2 gün sonra beni aradılar. Konuştuk başkanla sonra Yönetim Kurulu’ndan iki arkadaş yöneticimiz geldi. Konuştuk İstanbul’da ve anlaştık. Başkan yurtdışında olduğu için katılamadı ama kendisiyle baya konuştuktan sonra karar verdik. Hakikaten bütün teknik direktör arkadaşlar için zor. Keşke bir hafta önce olsa ya da hafta boyunca olsaydı daha iyi olurdu. Ama yapacak bir şey yok. Çok kısa bir süre hemen geldik, bitti. Dün konuştuk bugün geldik sabaha erkenden ve şu anda da antrenmana çıkacağız.

TARAFTARIMIZA İHTİYACIMIZ VAR

Baskıyı bizim rakip takıma yapmamız gerekiyor onun için taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Hakikaten kötü gün dostu dur böyle günlerde taraftar çok lazım. Taraftarın inanılmaz destek vermesi gerekiyor takımın tekrar iyi bir duruma gelmesi açısından. Ben inanıyorum, güveniyorum. Burada çok zor maçları oynadım. Çok kritik maçlar oynadık, hepsinde de inanılmaz büyük bir taraftar baskısını üstümüzde hissediyorduk. Aynısını şimdi görmek istiyoruz. Trabzon taraftarına, halkına çok güveniyorum. Ben burada görev kabul ederken düşünmeden geldim. Desteği burada bulacağımı çok iyi biliyorum. Burada yönetimin niyeti çok iyi zaten. Bir an önce onlarda rahatlamak istiyor. Bu işi çok iyi duruma getirmek istiyorsak elbirliğiyle hareket etmemiz gerekiyor.

BAŞARIYA İHTİYAÇLARI VAR

Eto baktığınızda inanılmaz profesyonel bir oyuncu, iyi bir kaptan. Biz orada çok başarılı olduysak Eto’nun payı çok büyüktür. Taraftar ve yönetimle beraber. Onun için öyle oyuncularla çalışmak insana çok mutluluk veriyor. Burak zaten öğrencimiz, çalıştık onunla. Diğer arkadaşlar da çok güzel şeyler yaparak geldiler. Artık onların da bir başarıya ihtiyaçları var. Bir an önce de olması gerekiyor. Onlar hepimizden belki de daha çok üzülüyor. Hepimizden daha çabuk bu kaostan çıkmak istiyorlar. Buradaki tek şey birlik beraberlik, yıldızlığımızı oyunculuğunuzu sayı yansıtmak.

ÇİFT FORVET KULLANIRIM

Kayseri maçının geçtikten sonra bizim için önemli olan milli ara, eksiklerimizi görmek takımı iyice öğrenmek açısından. Ondan sonrada yüzde yüz çok iyi seri yapmamız gerekiyor. Baktığınızda yapabilecek güçte bir takım. Önemli olan kendi kapasitesini yansıtması. Şu anda kendi kapasitesinin çok çok altında olan oyuncularımız var. Mesela Volkan. Volkan çok uzun bir süredir oynamıyor. Volkan çok iyi olduğu zaman tek başına maç kazandırır. Burak zaman zaman sıkıntılar yaşıyor Burak yüzde yüz iyileştiği zaman oda aynı. Çift forvet kesinlikle kullanırım. Onu zaman gösterecek dediğim gibi biraz çalışmam gerekiyor. Takımı görmek için ondan sonra güzel şeyler olacağına inanıyorum. Çok iyi bir kadro var. Kalabalık bir kadro var. Onların içinden de en iyisini ve en formda olanlarını seçeceğiz. Bu arada kupa maçları da olacak elimizden geleni yapacağız. Bu kaostan çıkmak için hep beraber hareket edeceğiz. Ben burada durum böyle baskı hisseder misiniz diye bir şey yok. Olmaz çünkü çok gittim böyle takımlara. İyi bir şekilde de ayrıldık buradan da inşallah iyi bir şekilde ayrılacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor