Podolski'nin küfürleri hoşunuza mı gitti neden sustunuz?

Haber61 Spor Servisi Trabzonspor'un İstanbul'da Galatasaray'a hakem Deniz Ateş Bitnel'in üstün gayretleri sonucu yenilmesinin ardından İstanbul basını bordo mavili ekibe yüklenmenin açıklarını aramaya başladı.

Podolski'nin küfürleri hoşunuza mı gitti neden sustunuz?

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor'un İstanbul'da Galatasaray'a hakem Deniz Ateş Bitnel'in üstün gayretleri sonucu yenilmesinin ardından İstanbul basını bordo mavili ekibe yüklenmenin açıklarını aramaya başladı.

Bu noktada Aykut Demir'in kırmızı kart gördüğü pozisyonda bordo mavili futbolcunun tehditvari sözler kullandığı öne sürüldü. Ancak aynı pozisyonda atlanan bir nokta daha bulunuyor. Aykut'un kırmızı kart gördüğü pozisyonda Galatasaray'lı Podolski ağır tahriklerle bordo mavili futbolcunun üzerine geliyor. Podolski'nin bu pozisyonda Aykut'a küfür ettiği net şekilde gözüküyor. Bu pozisyonda Aykut'un Podolski'ye "Aileme mi küfrettin" şeklinde çıkıştığı öğrenilirken Alman oyuncunun sürekli olarak küfürlerine devam ettiği gözlemlendi.

Aykut'u tahrik eden ve küfürler savuran Podolski için tek kelime yazmayan İstanbul basınının yanı sıra her hangi bir yetkili de bu oyuncu hakkında cezai işlem uygulanması gerektiği noktasıdna da bir açıklama yapmadı.

PFDK KURALLARI NE DİYOR?

Ancak futbol müsabakaları ile ilgili PFDK'nın belirlemiş olduğu Disiplin Talimatı'nın 41. Maddesine göre yanlızca hakemlere değil futbolculara da hakaret edilmesi durumunda bu eylemi gerçekleştirenin ceza alması gerekiyor.

iLGİLİ MADDE ŞU ŞEKİLDE;

MADDE 41 – KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET, TEHDİT ve TÜKÜRME

(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan;

(a) Futbolculara iki ila beş; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise üç ila yedi müsabakadan men cezası,

(b) Kulüp yöneticilerine otuz ila altmış gün; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 75 ila 150 gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 35.000.-TL’den 150.000.-TL’ye kadar, 1. Lig kulübü yöneticileri için 15.000.-TL’den 70.000.-TL’ye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 13.000.-TL’den 25.000.-TL’ye kadar, 3. Lig kulübü yöneticileri için 8.500.-TL’den 15.000.-TL’ye kadar para cezası,

(c) Görevlilere ve diğer kişilere iki ila beş; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise üç ila yedi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya yirmi bir ila elli gün arasında hak mahrumiyeti cezası, verilir

MAÇIN SONRASINDA CEZA VERİLEBİLİR Mİ?

Podolski'nin maç içinde ihraç edilmese dahi maç sonrasında PFDK kararıyla ceza alması mümkün. Bu konuda PFDK'nın Disiplin Yargılaması Maddesi'ne göre şikayet durumunda delil olarak video kayıtları ve görüntüler kabul edilebilir. Bu anlamda Trabzsonspor camiası Alman futbolcunun ceza alması için gerekli işlemleri yapabilecek.

İŞTE O MADDE

MADDE 75 – DELİLLER (1) Müsabaka görevlilerinin raporları tarafların ve tanıkların beyanları, maddi deliller, uzman görüşleri ve ses ya da video kayıtları kabul edilebilir delillerdir. (2) Disiplin Kurulu’nun, delillerle ilgili olarak mutlak takdir hakkı vardır. Ancak, insan onurunu zedeleyen deliller reddedilir. (3) Disiplin Kurulu üyeleri delillerin takdirinde vicdani kanaatlerine göre karar verirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler