Özgür: "Yanal'ı anlayamadım"

Trabzonspor'un eski futbolcusu Erman Özgür, Ersun Yanal'ın değişikliklerine anlam veremediğini belirtti.

Özgür: "Yanal'ı anlayamadım"
Trabzonspor'un eski futbolcularından Erman Özgür bordo mavili takımın 3-2 yenildiği Kayserispor maçını değerlendirdi. Fanatik gazetesidneki köşesinde maçı kaleme alan Özgür, "Ersun Yanal'ı anlayamadım" başlığıyla, maç içerisindeki değişiklikleri eleştirdi.

İşte Erman Özgür'ün yazısı;

Trabzonspor’un set hücumundan ziyade çabuk kaleye gitme çabasına Kayserispor da ayak uydurunca daha ilk 45 dakikada gole doyduk. Welliton’un zeka kokan frikiğinden sonra defans arkasına koşan Deniz Türüç’le açıldı perde. Olcay’ın futbol basit bir oyundur dercesine yaptığı asist ve Rodallega’yla da devam etti. Tam Trabzonspor, Kayseri savunmasından dönen topların tamamını toplamaya başlamışken bu kez sahneye Lawal çıktı. Aytaç’a attığı çalımın arkasında haftanın en güzel gollerinden birini yaptığı içüst vuruşla gönderdi Onur Kıvrak’ın kalesine. Ama günün ele avuca sığmaz oyuncusu Rodallega yaptırdığı faul ve direğe nişanladığı topta savunmada Mbilia’yı panik içinde penaltıya zorladı.

Penaltı ustası Uğur

Takımın golcüleri kadar skor yapmış olan stoper Uğur ise penaltı ustası gibi attı golü. Daha Yusuf Yazıcı, Welliton, N’doye sazı almadan ancak bu kadar olurdu. Taktikten çok hocaların topu alan öne oynasın dediği maçta hücum oyuncularının kalitesi belirleyecekti maçın sonucunu belliki. O kaliteyi ortaya koyan Kayserispor’lu Welliton oldu. Vites arttırdığı 2. yarıda önce Deniz Türüç’e harika bir asist yaptı, Deniz attığından kolayını kaçırdı. Sonrasında ise maçın en iyisi Lawal’la başlayan atakta bu kez Lawal’a yaptı servisi ve Lawal skoru yaparak maçı takımına çevirdi.

Lawal’ın kariyer maçı

Trabzonspor da ise Ersun Yanal’ın oyuna Castillo’yu alması ne kadar doğruysa, ilk golü atan ikinciyi zorlayarak alan iyi günündeki Rodallega’yı çıkarması o kadar anlamsızdı. Sonuçta Kayserispor sezonun ikinci yarısında üst düzey bir rakibini daha dize getirmeyi başarırken Lawal kariyer maçını oynadı. Trabzonspor’da ise Olcay ve Rodallega’nın ilk devredeki çabaları akılda kaldı. Ama daha önemlisi önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynamak istiyorsa kendi sahasında bu kadar kolay ve çok gol yememesi gerektiğiydi. Alper Ulusoy ise Umut’un frikiğinde Ndoye un eliyle kestiği topta penaltıyı göremedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor