"Oynatarak Yusuf'u kazandınız göndererek 5 futbolcuyu kaybettiniz"

Trabzonspor eski gençlik geliştirme merkezi koordinatörü Sadi Tekelioğlu Haber61’in konuğu oldu.

"Oynatarak Yusuf'u kazandınız göndererek 5 futbolcuyu kaybettiniz"

Trabzonspor Eski Gençlik Geliştirme Merkezi  Koordinatörü Sadi Tekelioğlu haber61 TV'de Tuncay Lakot’un hazırlayıp sunduğu ve deneyimli gazeteci İhsan Öksüz’ün daimi konuk olduğu programda önemli açıklamalar yaptı.


Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor’un genç yeteneği Yusuf Yazıcı'nın dününü ve bu gününü anlattı. Sadi Tekelioğlu, Yusuf’a şimdi herkesin sahip çıktığını ifade ederek " Onu oynatarak bir oyuncu kazandılar ama, göndererek kaybettikleri en az 5 oyuncu var" dedi.

Gençlik Geliştirme merkezi eski koordinatörü Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu Yusuf’u ilk okul seviyesinde bulduklarını ifade ederek “ Yusuf’u okul seçmelerinde Özkan Sümer'in alt yapı sorumlusu olarak görev yaptığı dönemde  alt yapı antrenörümüz Salih Tekke buldu. Okul seçmelerinde iki dakika oynadı Salih hoca ona “Yarın Mehmet Ali Yılmaz tesislerine gel alt yapıda çalışmalara başlayacaksın”dedi. O dönemde Sümer hocanın görevden ayrılmasından sonra göreve ben geldim. O futbolcuların bir çoğu onun döneminden bize kalmaydı. dedi.

Tekelioğlu şu ifadeleri kullandı;

"Yusuf ilk etapta alt yapıda çok forma şansı bulamadı. Fiziksel açıdan son derece  yetersizdi . O dönem alt yapıda takımda direk oynayanların arasında değildi .  Ama gelişimi iyiydi. Ben alt yapıda çalıştığım dönemde tüm antrenörlere söyledim. Bazen bu tür oyuncular gelişim sürecindedir ve o dönem takımda oynayanları belli süre sonra geçer. Yusuf da böyle bir oyuncuydu.Bacakları çok zayıf ve boy olarak da kısaydı. Ancak ailesini gördüğümde Yusuf’un bir süre sonra  boyunun uzayacağını, fiziksel açıdan da yeterli duruma geleceğini anladım. Şimdi güçlü ve 185cm boyuyla da yeterli durumda.

A takımda görev yaptığım dönemde, onu alt yapıdan alıp,  A takımda ilk oynatan benim. Gaziantepspor Kupa maçında hiç düşünmeden ona A takımda forma verdim. Türkiye’de her kategoride çalışmış biriyim.Bank Asya'da 3. ligde, 2,ligde, Süper Ligde antrenörlük yaptım. Seviyeyi biliyorum. Gaziantep maçında onu oynatırken “ Çık oradakilerin senden fazlası yok, ben seni biliyorum, sakın korkma, hata yapsan da, ben burada olduğum sürece fırsat bulduğum her an sana forma vereceğim”dedim. Çıktı başarıyla oynadı.Oyuncu böyle kazanılır.

Şimdi Yusuf’a Ersun hocada başkan Muharrem Usta da  sahip çıkıyor. Ben soruyorum "9 oyuncuyu o dönem A takım kadrosuna ben aldım,Onlar bir oyuncuyu oynatarak kazandı, peki oynatmayarak kaybettiğiniz diğer oyuncuların  hesabını kim verecek"

Mesela Eskişehirspor'a verdiğimiz Ramazan varken, Bero’yu neden transfer ettiler. Bero ile Ramazan arasında ne fark var?. Bero paralı Ramazan bedava…Peki 26 maçta 2 gol atan N’doye dururken 3 maçta 3 gol atan Muhammet Beşir’i neden gönderdiniz. Urfaspor’a verdiğiniz Batuhan’ın, Onazi’den ne eksiği vardı? Yada  Ramazan Övüç'ün  bu futbolculardan eksiği neydi?


Bakın Muhammet,ve Batuhan Urfa’da Ramazan Eskişehirspor'da  oynamaz ama Trabzonspor’da oynarlardı. Kulübede durur ihtiyaç duyduğunuzda sahaya atarsınız. Sheydaev veya Suk, Muhammet'ten çok mu iyi. Bir maç oynamayan Sheydaev 40 bin dolar alıyor.Gönderdik hala bu futbolcuya para ödüyoruz.Muhammet 18 kişilik maç kadrosunda durur gerekirse oynatırsınız.

İgor Tudor Galatasaray'a gitmekle doğru yaptı

Şimdi belki konumuzla alakalı değil ama sizin vasıtanızla kamuoyuna bir konuda açıklama yapmak isterim. Karabükspor hocasının Galatasaray’a gitme konusu oldu. Etik mi değil mi tartışmaları yapılıyor. Ben şahsen gitmem ama ben antrenörün yaptığının yüzde yüz doğru olduğunu düşünüyorum. Karabükspor 4 maç kötü gitseydi  kapının önüne koyulacaktı. Sözleşme fesih bedeline bakıldığında karşı güvensizlik söz konusu hocaya karşı. Karabükspor yönetimi eğer İgor’a güvenmiş olsaydı fesih bedelini 1milyon Euro koyardı. Karabükspor yönetimi kesin inanıyorum sezon başı İgor ile anlaşırken 150 bin Euro yeter, gönderilmesi halinde bu parayı gerekirse yöneticiler kendi cebinden verebilirdi. İgor böyle bir şans yakalamış gitmesi de bana göre gayet normaldir. Karabükspor yönetimi lig devam ederken böyle bir önlemde alabilirdi. Hocayı çağırır hocam kulağımıza böyle dedikodular geliyor biz senin fesih bedelini ücretini arttıralım da diyebilirdi ama demedi. Aynı teknik adam dört maç üst üste kaybetseydi ve yönetim tarafından gönderilseydi bu olay dünyanın her yerinde böyle yorumları yapılacaktı dedi.

Ben karakter olarak kimsenin işine karışmam. Her hocaya da saygım vardır. Mesela "Hami hocaya  hakkımı helal etmem "dedim bana kırıldı. Tekrar söylüyorum ben Hami hocanın 11 ine karışmam kimi oynatacağını kimi dışarı alacağı beni ilgilendirmez. Hami hoca geldi Muhammet’i 18 kişilik kadroya almadı. Kendisi alt yapıdan gelen Hami hocanın Muhamet Beşir’i 18 kişilik maç kadrosuna almaması beni ilgilendirir. Muhammet orda olmalıydı. Hami hoca onu oynatır oynatmaz buna karışmam,ama kadroya almazsa ona hakkımı helal etmem dedim. Bugün yine aynı düşüncedeyim. Çünkü Hami’nin de küçük yaşta hocalığını yaptım.Onları A takıma nasıl empoze ettiğimizi de o dönemi yaşayanlara sorun.

A takımda görev yaptığım dönemde Adanaspor kupa maçında 5 genç oyuncuyu hiç düşünmeden ilk 11 de sahaya sürdüm. Korkmadım çünkü A takıma aldığım oyuncuların seviyelerini biliyorum. Onları saçı güzel, gözü güzel diye A takım kadrosuna katmadım  Bunu bilmeyenlyer beni anlayamaz. 5 Trabzonlu oyuncu sahadayken tercumana da gerek kalmıyor(!) Alt yapıdan A takıma aldığım 9 oyuncunun en az 5 i bu günkü kadroda yer almalıydı. Bunlara yazık ettiler.

Ersun hocanın Trabzonspor'a geldiği zaman yönetimimiz Ersun hocaya şunu demeliydi “Bak Ersun hoca  11 ine karışmayız 18 kişilik maç kadrosuna da karışmayız ama 18 den 25 e kadar futbolcular alt yapıdan olacak demeliydi." Diyemediler, o futbolculara yazık oluyor.Konu alt yapı olunca  müsaade edin de 40 yılını buralarda geçirmiş biri olarak bir şeyler konuşayım
.Size bir örnek vereceğim. “Şenol Güneş A takım teknik direktörü bende alt yapı sorumlusuyum. Şenol hocanın da konuşmacı olduğu bir panele katıldım.Şenol hoca panelde konuşurken “Türk futbolunda alt yapı sorunu var " şeklinde bir ifade kullandı. Bende el kaldırarak söz aldım ve ona “Türk futbolunda Alt yapı sorunu değil ÜST YAPI sorunu var “dedim.
Şenol hoca o dönem alt yapıdan bir oyuncu almak yerine, 3 kaleciyle sahaya çıkmıyor muydu. Tolga, Onur ve Zeki üçü birden A takım kadrosundaydı.

Ben Alt yapı oyuncuları A takımda olmalı diyorum, bana kızıyorlar sonra TFF kural koyuyor ona sesleri çıkmıyor".Yani Yıldırım Demirören alt yapıyı benden daha mı iyi biliyor .Ben diyorum suç oluyor TFF söyleyince kimsenin çıtı çıkmıyor"

HABER61 (Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler