Onur Kıvrak'tan samimi açıklamalar

Onur, yeniden şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.

Onur Kıvrak'tan samimi açıklamalar

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Kaptanı Onur Kıvrak, Beinsports’a açıklamalarda bulundu.

Onur’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

İYİ BİR KADROMUZ VAR
Hoca değişikliğiyle Rıza hoca geldi. Yavaş yavaş istediğimiz seviyeye geliyoruz. Hoca değişikliğiyle daha olumlu şeylerin sahaya yansıyacağını düşünüyorum. İyi bir kadromuz var. Ortam iyi. Seri yakalarsak arkası gelecektir. İnşallah Rabbim bunu bize yaşatır.

ÇOK ŞANSSIZ PUANLAR KAYBETTİK

Çok şanssız maçlar kaybettik ve çok şanssız puanlar kaybettik. Eğer onları yaşamasak bugün yerimiz çok farklı olurduk. Gerçekten çok iyi kadromuz var. Mağlup olduğumuz maçlarda en azından puan alabilsek çok farklı olurduk. Bunu düzeltmek de bizim elimizde.
BÜYÜK ACI HİSSETTİM

Beni tanıyan bilir. Ben duygularımı dışa vuran bir insan değilim. Gediğim günden beri sıorunlarımı kendi içeridmde halletmeye çalıştım ve çözdüm. Kariyerimde ilk kez 6 gol yedim Akhisar maçında. Çok büyük acı hissettim. Benim değil Trabzonspor’un bu 6 golü yememesi gerekşrdi. 50 yılda bir olacak olaylar bizim başımıza geldi. Bunlardan ders çıkarabilmek önemli. Ve çıkardığımızı düşünüyorum.

UZUN SÜRE OYNAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

İlk geldiğimde ne hissediyorsam şuanda da aynsını hissediyorum. İyi ki buraya gelmişim. Çok doğru bir camiaya gelmişim. Ben Trabzon’da o yaşantoya alışmış bir insanım. Tıpkı buralılar gibi yenildiğimizde dışarı çıkmayan yenidğimizde mutlu olan biriyim. 29 yaşındayım ama çok uzun yıllar oynamayı düşünmüyorum. Ama Trabzonspor’da bırakmak istiyorum. Bıraktıktan sonra da burada yaşayabilirim neden olmasın. Rabbim nasip ederse olur. Benim kızım da Trabzonlu. Ben bilerek burada doğmasını istedim. İzmirliyim ama Trabzonluyum.

Çok şanssız sakatlıklar yaşadım bu sene. En sonuncusu oldukça ciddiydi. 3. Dereceye yakın bir yırtıkla bir hafta oynadım ve ardındann 3 hafta oynayamadım. Şimdi daha iyiyim. Bu saatten sonra daha iyi bir Onur görecek taraftarlarımız. Esteban ya da Uğurcan farketmez Trabzonspor’un her futbolcusu benim canımdır. Çünbkğ bu takıma hizmet ediyorlar. Bir sıkıntoları varsayanlarında olurum. Hepsi karaktyerli oyuncular. Şimdi Arda var genç o da aynı. Tolga’ylşa da aynı ilişkimiz vardı. İnşallah bizden sonra da böyle devam eder.


Şampiyon olduğumuz sezon Avrupa transferim vardı çapraz bağım koptu ve transfer iptal oldu. Sonra Varşova maçında çaprazım kloptu. Bunların üstünden çalışarak geldim. Sonradan yapılınca Allah’ın yaptığı gibi olmuyor tabii ki ağrılarım oluyor. Trabzonspor’dan çok şey aldım, daha çok şey vermem gerek diye düşünüyorum. Teknik direktör olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Futbolu bıraktıktan sonra içinde olmayı düşünmüyorum.

Milli takıma çağrılıp çağrılmamak çok önemli değil. Çağrıldığında gitmek gerekir orası vatan. Ben herşeyimi vererek burada bir şampiyonluk daha yaşamak istiyorum.

Takım kaptanıyım ve bu forma altında bir kupa kaldırmak istiyorum. Bu inşallah şampiyonluk kupası olur. Çok yetenekli bir kadromuz var. Bu bir süreç. Şuan 7-8 puan üzerine koymuş olsaydık çok farklı olabilirdi. Ama olmayacak anlamına da gelmez. Kazandığımız takdirde çok daha farklı şeyler olacaktır. Osmanlı maçıyla inşallah çıkışa geçeriz.

YABANCI KURALI

Bir şey söylediğiniz zaman sosyal medya sizi mahvediyor. Sosyal medya çıktıktan sonra herşey değişti. Söyledikleriniz farklı yansıtılabiliyor. Yabancı konusunda bir sınırlaması olmalı. Çok yetenekli değerli gençler var. Bizim altyapımız da öyle. Bir sınır koymasınlar ama başka bir şey de yapılsın. Büyüklerimizin ortak fikirleriyle bir şey yapılabilir.

VİDEO HAKEM

Şuan öyle bir boyuttayız ki teknolojinin girmediği yer yok.ç Futbolun içinde de olabilir. O yüzden video hakem olabilir. Bazen bazı pozisyonlar çok can yakabiliyor. Faydalı olacağını düşünüyorum. Hakların biraz daha korunacağına eminim.

GÜNEŞ BENİM İÇİN FARKLI

Rabbim bana nasip etti Trabzonspor’un efsaneleriyle çalışma fırsatı da buldum. Ve çok gururluyum. Şenol Güneş benim hayatımda çok farklı bir yere sahip.

EN İYİSİ BUFFON

Yurtdışında ve ülkemizde çok iyi kaleciler var ama bir Buffon gerçeği devam ediyor. Yaşına rağmen aynı devam ediyor. Ülkemizde de iyi kaleciler var. İnşallah daha genç kaleciler de gelir. Kendi fikrim yerli kalecilere daha çok fırsat verilmeli. Ben burada 21 yaşında oynamaya başladım. Ülkemizde Muslera gibi kaliteli kaleciler de gelsin tabiki.

KUPA FİNALİNİ UNUTAMIYORUM

Trabzonspor formasıyla unutamadığım Fenerbahçe ile Urfa’da oynadığımız kupa finaliydi. Kupayı aldıktan sonra Trabzon’a geldikten sonraki ortamı görünce inşallah şampiyonluk kupasını da alırım dedim. Onu da aldık ama bir şekilde gelmedi.

BURAK ÇOK YETENEKLİ

Burak Yılmaz çok yetenekli ve kaliteli bir insan. Alex çok iyi bir futbolcuydu. Sonuçta kaleciyiz gol yememeye çalışıyoruz ama yiyoruz. Gol olması için herşeyi değiştiriyorlar. Eskiden düz gelen top şimdi yerinde durmuyor mesela. Ben de diyorum ki bu sefer bize özel bişe yapılsında eldiven gibi top direk bize gelsin.

YUSUF VE ABDULKADİR ÇOK KALİTELİ

Yusuf ve Abdulkadir aileden çok iyi yetişmiş futbolcular. İkisi de pırıl pırıl çocuklar. Ailelerine teşekkür ederim çok iyi yetiştirmişler. Trabzonspor’a maddi ve manevi katkı sağlayacakları takdirde gitmeliler. Kesinlikle gidip Trabzonspor’u Avrupa’da temsil etmeliler. İnşallah Rabbim gönüllerine göre verir. Kulübümüz izin verirse fırsatı bulunca Avrupa’ya gitsinler.

Ben Karadeniz’i çok severim. Yemeklerini çok severim. 11 yıldır buradayım. Mesela Trabzon’un kavurması çok güzeldir. Herkese tavsiye ederim.

Taraftar emin olsun onlar nasıl üzülüyorsa bizde aynı üzülüyorum. Onlar kaybettiğimizde dışarı çıkmaya utanıyorsa bizde aynıyız. Biz bir aileyiz. Bir yanımız eksik kalırsa olmuyor. Her zamasn onlara ihtiyacımız var. Bizim şehrimiz zengin bir şehir değil. Belki ekmek alamıyor, çocuğuna oyuncak alamıyor maça geliyor. Biz bunların farkındayız. İnşallah telafi edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor