Mustafa Akçay: Biz Trabzonspor'a bağlıyız

Mustafa Reşit Akçay, Trabzon'da duygulandıran açıklamalarda bulundu.

Mustafa Akçay: Biz Trabzonspor'a bağlıyız

Haber61 / Spor Servisi /  Haber: Emrah Paça

Trabzonspor’un eski teknik direktörü ve şuanda Osmanlıspor’un teknik direktörlüğünü yapan Mustafa Akçay, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Trabzon Şubesine konuk oldu.


Ankara’da Türk Eğitim Vakfı’nın düzenlediği sergide bağış yaptığı için vakfın Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek tarafından Trabzon'a davet edilen Akçay’a şilt hediye edildi.

Burada açıklamalarda bulunan Akçay oldukça duygusal ifadeler kullandı. Akçay “Ben bu topraklarda doğdum, bu topraklarda büyüdüm ve bu topraklarda öleceğim. Cenazem İskenderpaşa Camii’nden kalkacak. Tabutumu buradaki insanlar taşıyacak. Bizim buradaki insanlara borcumuz var. Cenazemizde “Nasıl bilirdiniz” diye sorulduğunda İnşallah “İyi bilirdik” diyecekler. “ dedi.

Trabzonspor’a karşı her zaman bağlılığının bulunduğunu kaydeden Akçay “ Hepmizin Trabzonspor’a aidiyet duygusu vardır. Herkes nüfus müdürlüğüne kayıtlı olduğumuzu düşünür ama biz Trabzonspor’a kayıtlı ve bağlıyız” diye konuştu. Akçay, futbolcuları Badou Ndiaye için Trabzonspor'un transfer teklifinde bulunduğu yönünde basında çıkan haberlere ilişkin, "Ndiaye'ye talip olunması bize gurur veriyor. Oyuncularımızın kalitesiyle alakalı bir istekte bulunulması, kapımızın çalınması hoş şeyler. Kaldı ki çalan da Trabzonspor. Sonuçta çok sevdiğimiz bir kulübümüz. Dolayısıyla yönetim kurulumuzun bu konudaki kararına saygı duyarız. Sonuçta bir kuruma hizmet ediyoruz. Yediğimiz tabağa hiçbir zaman tükürmedik. Bu kent, bu çevre bize bunu öğretti. Trabzonspor kültüründen biz bunu öğrendik. Bu öğrendiklerimizle birlikte kulüp yönetim kurulu eğer bize bu şekilde bir ifadeyle gelirse biz de bunu onaylarız."



Mustafa Akçay: Biz Trabzonspor'a bağlıyız


BİLGİNİN DE ZEKATI VAR

TEV Şube Başkanı Hasan Melek'in çalışma ve çabalarını takdir ettiğini belirten Akçay, "Ben duygusal bir adamım. 32 yıllık antrenörlük hayatımda birçok duygusal travmalar, inişli çıkışlı süreçler, sosyal hayatın verdiği zorluklarla birlikte ıskaladığım bir yığın şey var. 58 yaşına gelmiş bir adam olarak yaşamla ilgili beklentilerim artmış oldu. Tüm bu ıskaladıklarıma tekrar insani açıdan bakma gereği duyuyorum. Bu nedenle endüstriyel futbolun kaygan ve saldırgan zemini içerisinde bulunarak bazı şeyleri daha fazla atlamayı uygun görmediğim için buna karar verdim. Sadece kazanılmış paranın değil bilginin de zekâtı var. Siz öğrendiklerinizi aktarmadan mezara götürürseniz bir işe yaramayacaktır. Bilginin de zekâtı var ve bunu da vermek lazım. Sadece kendi çocuklarımıza değil başkalarının da çocukları sizin çocuklarınız gibi olmalı. O nedenle Hasan Melek’in bu gayretine çok saygı duyuyorum. Bunlar çok güzel şeyler." diye konuştu. 

GURUR DUYUYORUZ

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ise yaptığı açıklamada Akçay’ın kendilerini çok gururlandırdığını söyleyerek “ Başarılarıyla övündüğümüz bir insan. Vakfımıza bir eğitimci olarak yaptığı bağışla da ne kadar duyarlı bir insan olduğunu gösterdi ve bizi duygulandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor