Muharrem Usta'nın ibrasına şok itiraz! İptal mi edilecek?

Trabzonspor Genel Kurulu'nda başkan Muharrem Usta ve yönetiminin ibrasının iptali istenecek.

Muharrem Usta'nın ibrasına şok itiraz! İptal mi edilecek?

Haber61 / Spor Servisi / Özel / (Kaynak belirtilmeden kullanılamaz)
 
Muharrem Usta yönetimindeki Trabzonspor Kulübü'nde görev değişikliğinin hazırlığını yaparken 73. Genel Kurul'un ilk gününde şok bir gelişme yaşandı.Genel Kurul'da bağımsız yönetim kurulu üyesi adayı olan Levent Sekban'ın, Usta ve yönetiminin ibra edilmesine itiraz ederek iptalini isteyeceği öğrenildi.


Trabzonspor'da bugün başlayan Olağanüstü kongrenin ilk gününde Muharrem Usta yönetimi yapılan oylama ile ibra edildi. Ancak bağımsız aday Levent Sekban'ın, ibraya itiraz edeceği ve iptali için Trabzonspor Divan Kurulu ile görüşmeye çalıştığı öğrenildi.

Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi Recep Bakırtaş Haber61'e yaptığı açıklamada, yapılan ibranın salt çoğunluk aranmadığı için geçerli olamayacağını söyledi. Bakırtaş açıklamasında, "İbralarda nitelikli çoğunluk aranır. Kanun, tüzük hepsi böyle der. İbra kararalrında hesapların kabulünde salt çoğunluk aranır. Bu da salonda bulunan 622 kişinin yarısndan bir fazlasının evet oyu, kabul oyu vermesi esastır. 622 kişinin yarısı 311 bunun bir fazlasının kabul oyunun vermmesi lazım. Red oyları sayılır, çekimserler sayılmaz. Red kabul edilir. Tüzük de kanun da böyleder. Bakın 37 yıl bu işi yaptım. Bakanlık komiserliği yaptım. Spor bakanlığının yönetmeliği var, medeni kanunu, dernekler, Türk Ticaret Kanunu, hepsinde nitelikli kararlar salt çoğunluk ile alınır. Burada divan başkanı iyi yönetti ama sonunda yanıldı. Salt çoğunluğu aramadı, çoğunluğu kabuıl etti. Divan başkanlığı seçimlerinde çoğunluk aranır ama ibralarda nitelikli çoğunluk aranır. Bu olmadığ için ibra yapılmamıştır, olmamıştır. Gerekli itirazı da arkadaşlarla konuştum ben. O arada Levent Bey var. Yönetime aday olan arkadaş, onlarda dilekçe verecekler. Bu dilekçe aynen veriliyor. Verilmede bile ben gerekli işlemleri yaptıracağım. Koskoca Trabzonspor genel Kurulu'nu oyuncağa alınmasın bu adamlar. İlla ibra olmasın demiyorum ama hukuki gereken şeyler neyse yerine getirilsin. Gerçek olan budur. Medeni Kanun, Türk Ticaret Kanunu, dernekler kanunuki salt çoğunluk aranır. İbra edilmemiştir. Bunun itirazı da var. Arkadaşlarla konuştum onlar divana dilekçeyi veriyrolar. Levent Sekban arkadaş dilekçeyi veriyor. Biz hak, hukuk adalet derken herkes için diyoruz" dedi.
 
ALİ SÜRMEN: YANLIŞ BİLİYORLAR, İTİRAZ OLAMAZ
 
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise ibranın geçerli olmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ali Sürmen şöyle konuştu: "Öyle birşey olmaz. Yanlış biliniyor. Aynı nedenlerle 2013 Mayıs kongresindeki o hatalı pay nedeniyle iptal edilmişti. bunu unuttular herhalde. Lehte veya aleyhte kullanılmayan oy vardır. Çekimser oyu hem lehte hem aleyhe sayarsın. Tüzük tadilatında bunu ararsın. Ama ibrada aranmaz. Salondakilerin hangsi fazlaysa o ibra edilmiştir. Olabilir böyle şeyler çıkabilir. Niye rakam ortaya atıyorsun derseniz, farzet ki kabul ve ret oyları 750 çıktı, o zaman ne olacak? Oyların fazla çıkmaması için bu oylar sayılıyor. Tüzük tadilatı kongresi değil bu."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler