Muharrem Usta'dan 657 gündür başarı yok

Aytemiz Alanyaspor karşısında alınan ağır yenilgi sonrası tarftarlar Muharrem Usta yönetiminin başarılarını sorgulamaya başladı.

Muharrem Usta'dan 657 gündür başarı yok
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Aytemiz Alanyaspor maçında alınan tarihi yenilgi ve sonrasında bordo-mavili kulüpte geleceği tartışılan Teknik Direktör Ersun Yanal konusunda sıkıntılı günler yaşıyor.

Göreve geldiği günden beri yaşanan ekonomik sıkıntılara çözüm arama noktasında kulübün önünü açabilecek hamleleri hayata geçirmeye çalışan, bu sezon da oluşturulan kadro ile sportif başarıyı arzulayan Muharrem Usta'nın, alınan saha sonuçları ve sonrasında büyük bir destekle istikrar adına arkasında durduğu Teknik Direktör Ersun Yanal'ın yönetim içinde de tartışılmaya başlanması keyfini kaçırdı. Yönetim, Yanal konusunda bir karara varmak isterken, Başkan Muharrem Usta'yı ise ikna turlarına devam ediyor. Yöneticilerin bu baskısı karşısında, Usta'nın, Beşiktaş maçına kadar bekleyişini sürdüreceği öğrenildi.

657 gündür sportif başarı yok

Trabzonspor'da 6 Aralık 2015 tarihinde göreve seçilen Muharrem Usta başkanlığındaki kulüp yönetim kurulu 657 gündür görevde bulunuyor. Bordo-mavili takım, Usta yönetimi göreve seçildikten sonra 7 Aralık'ta ligde Eskişehirspor maçıyla başlayan 61 maçlık dönemde 23 galibiyet, 25 mağlubiyet ve 12 beraberlik elde etti. Bordo-mavililer söz konusu dönem içinde sportif bir başarı elde edemedi.

Aytemiz Alanyaspor maçı dengeleri bozdu

Yeni sezonda 50. yıl planlaması yapan Trabzonspor yönetimi, Süper Lig'in ilk 6 haftasında arzuladığı sonuçları alamadı. Evinde Atiker Konyaspor'u 2-1 ile geçen Karadeniz ekibi, deplasmanda Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalırken, ligin yeni ekiplerinde Göztepe karşısında alınan 3-2'lik mağlubiyet hayal kırıklığı yaşattı. Ardından sahasında Gençlerbirliği'ni 3-1'le geçen Karadeniz ekibi Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kalırken son oynadığı Aytemiz Alanyaspor'a ise sahasında 4-3 mağlup olması Teknik Direktör Ersun Yanal'ı eleştirilerin tepesine çıkardı.

Yarışmacı bir takım kurdu

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, göreve geldiği günden beri kulübün ekonomik planlaması nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçirirken, bir taraftan da yarışmacı bir takım kurmak için yoğun bir mesai harcadı. Kendi imkanlarını da kulüp için kullanan Usta, 50'nci yıl hedefi doğrultusunda mali durumu zorlayarak kadroya önemli isimler kattı. Camianın şampiyonluk arzusu ve heyecanı yerini Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası hayal kırıklığına bıraktı.

Beşiktaş maçı dönüm noktası olacak

Trabzonspor'un 1 Ekim Pazar günü deplasmanda oynayacağı Beşiktaş müsabakası bordo-mavililer için kader niteliği taşıyor. Bu maç sonrası alınacak sonuç Karadeniz ekibinin bu sezonki durumunu belirleyecek. Lige tutunma adına sahadan mutlak galibiyetle ayrılması gereken bordo-mavililerde Teknik Direktör Ersun Yanal'ın da geleceği netlik kazanacak.
.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler