Mourinho Trabzon'da konuştu: Şampiyonlar Ligi gibi...

Roma teknik direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu

Mourinho Trabzon'da konuştu: Şampiyonlar Ligi gibi...

Roma teknik direktörü Jose Mourinho, Trabzonspor maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mourinho şu ifadeleri kullandı;

Konferans ligi maçı olduğunu düşünmüyorum. Bu maç Şampiyonlar ligi maçı havasında olacak. Maalesef iki takımdan biri turu geçemeyecek. Fakat her iki takım da üst düzey.

Genç forvetlerle olmaktan mutluyum. Shomurodov’u alınca çok mutlu oldum. Dzeko gidince endişe duydum ama Abraham’ı almak beni rahatlattı. Genç olmasına rağmen her kupayı kazandı potansiyeli çok büyük. İki genç santraforumuz da yararlı olacak. Büyük santraforlardan tecrübeleri düşük ama potansiyelleri büyük.

Smalling bir sakatlık yaşadı. Onun için sağlık ekipleriyle birlikte çok çaba sarf ediyoruz. İbanez ve Mancini oynayabilir onlara güveniyoruz. Smalling Pazar günkü maçta da oynayamayacak. Sonraki maçlarda onu oynatacağız.
Roma takım olmaya yeni başladı. Burada en çok gözlemlediğim şey herkesin çalışma isteği oldu. Bu oyunculara da yansıyor. Örnek verecek olursam yarın maçtan sonra eve dönmeyip kamp yapacağız. Bu oyuncuların misyonu üstlendiğinin de göstergesi. Profesyonel bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Ama bunun için kazanmamız lazım. Yoksa bu ortamı yaratamayız. Kazanmadan bir şey elde edemiyorsunuz.

TRABZONSPOR’A SAYGI DUYUYORUZ
Öncelikle burada bir tarih görüyorum. Şampiyon bir takım görüyorum. Büyük bir camia olduğunu hissediyoruz. Ekip olarak organize bir takım görüyorum. Kaliteli bir hocayla başlıyor tabi ki herşey. Tecrübeli futbolcuları da var. İşi Roma’ya bırakmak istemiyoruz. Ama Trabzonspor’a saygı duyuyoruz.

Bruno Peres’i Roma’da herkes tanıyor. Gervinho ve Hamsik yaşlarını göstermiyorlar çok hızlı ve iyi oyuncular. Gervinho, özgür ve teknik bir oyuncu. Hamsik de aynı zamanda ofansif anlamda oyunu çok iyi kuruyor. Bu başta da dediğim gibi Konferans Ligi değil Şampiyonlar Ligi playoff’una benziyor.

Takım oyunu oynadıkları için özellikle bir oyuncuya yönelik önlem almadık. Cornelius oynayınca nasıl bir oyun oynayacaklarını bilmiyoruz orası soru işareti. Bakasetas çok iyi bir oyuncu. Trabzonspor defanstan başlayan bir oyun kurma yapısına sahip. Bekler de aynı şekilde. Özellikle takım oyunu oynadıkları için bir oyuncuya önlem almadık.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler