Mehmet Yılmaz: Trabzonspor'un sıkıntısı yabancı futbolcular

Trabzonspor'lu eski futbolcu Mehmet Yılmaz, Şenol Güneş Stadı'nın açılış gecesinde Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Mehmet Yılmaz: Trabzonspor'un sıkıntısı yabancı futbolcular

2003 yılında Trabzonspor’a transfer olan ve 2 buçuk yıl bordo mavi formayı giyen eski oyuncu Mehmet Yılmaz Haber61 TV’ye konuştu. 


Şenol Güneş Stadı’nın açılışında gösteri maçına çıkarak nostalji yaşatan Mehmet Yılmaz, Trabzonspor’un yeni yuvası Şenol Güneş Stadı’nın Trabzonspor’a başarı getireceğine inandığını söyledi.

Şenol Güneş Stadı’nı ve açılışı değerlendiren Mehmet Yılmaz, “Bizim için çok gurur vericiydi. Her şeyden önce kendi memleketim, kendi şehrimde böyle büyük efsanelerin arasında oynamak son derece gurur verici. Bu stadı yapan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor’un bu statta şampiyon olacağını veya şampiyonluk olmasa bile o potanın içinde olacağını düşünüyorum. Öyle bir atmosfer vardı ki sanki geri dönüp tekrar yeniden oynayacağız gibi hissettik. Bu stadı Trabzon’a, Trabzonspor’a çok şeyler katacağını düşünüyorum. Stada ilk girdiğimizde öyle farklı duygularla sahaya girdik ki, bu statta oynamama şansınız yok. Beşiktaş Stadı buna örnektir. İnanıyorum ki Trabzonspor bu statta çok büyük başarılara imza atacak.” dedi. 

Trabzonspor’un inişli çıkılı grafiğini değerlendiren Mehmet Yılmaz, Trabzonspor’un performansının düşük olmasını yabancı oyuncular olarak yorumladı. Yılmaz, “Ben bunu yabancı oyunculara bağlıyorum. Santrafor her şeyden çok önemli bir mevki.  Santrafora para harcayacaksanız kesinlikle santrafor bölgesine harcayacaksınız ki bunu sıkıntısını çekmeyeceksiniz. Trabzonspor şu an bunun sıkıntısını yaşıyor. Yabancılar genç olabilir ama Trabzonspor ‘a daha yakışır kalitede oyuncular lazım. Çok iyi bir yönetim ve başkan var ama oyuncu kitlesi bir şey yapamaz. Oyuncuların başkanın elini maç kazanarak kuvvetlendirmesi lazım. Trabzonspor son iki maçı kazandı, Başakşehir maçında da fena oynamadı ama Trabzonspor’un beklenen günlere dönmesi için sabra ihtiyacı var. Sabır denildiği zaman taraftarlar kızıyor, bir yerde de buna hak veriyorum ama başarı bir anda gelmez. Trabzonspor yenilenmeye gelmiş. 1-2 sene sonra çok iyi yerlere gelecek. Hele bu statla birlikte çok güzel şeyler verecek. Bizler de dışardan Trabzonspor’u çok güzel şekilde destekleyeceğiz.” şeklinde belirtti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor