Mas ve Pereira'dan çok özel

Trabzonspor'da Mas ve Pereira basının karşısına çıktı.

Mas ve Pereira'dan çok özel

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor'un Macaristan kampı sona gelirken Arjantinli Oyuncu Emmenuel Mas ve Portekizli oyuncu Joao Pereira basın toplantısı düzenledi.




Pereira: Trabzonspor’u ve Türkiye ligini çok fazla tanımıyordum. Ancak Portekiz’den buraya çok fazla oyuncu geliyordu. Geldiğimde çok kaliteli bir lig buldum. Biraz daha emek verilirse Avrupa seviyesine çıkar ve zaten onlara çok yakın.
Mas: Burayı Arjantin’de çok fazla bilmiyordum. Arkadaşlarıma sordum ve kararımı verdim. Ama iyi ilerliyor. Avrupa düzeyine geldi.

Pereira: Bütün takımların kendilerine ait hedefleri ve transferleri var. Şuan benim açımdan bir avantaj var. Herkes 0 puanla başlayacak ve herkes kendi hedefleri doğrultusunda hareket edecek. Bu uzun bir maraton. Yeni gelen arkadaşlarımız kendi kaliteleriyle takıma katkı sağlayacaklar. Hedefler var ve bu hedefler doğrultusunda herkes kora kor mücadele edecek.

Mas: Lig yeniden başlıyor. Hedefler var. Bu hedefler doğrultusunda gideceğiz. Kendimize güvenerek iyi oynayarak lige başlamamız gerekiyor.

Mas: kimin kazandığı belli aslında. Aynısı kardeşim dede oluyor. Hep kaybediyorum.

Pereira: Belki e ilişkinin başlama sebebi aynı zamanda takıma katılma oldu. Aynı pozisyonda oynuyoruz. Aile olarak benziyoruz. Köpeklerimiz var. Mas2ın tek farkı onun çocuğu var benim yok. Kendisi çok iyi bir insan ve ortak yönümüz olduğu için ilişkimiz başladı ve devam ediyor. Genelde ben yeniyorum.

Mas: Aynı zamanda geldik ikimiz de ailelere düşkün insanlarız. Yaşayız tarzımız aynı pozisyonda olmamız takım içinde şakalaşmamıza neden oldu ve arkadaşlığımız başladı.

Mas: Joao Futbol okulunda başlayarak futbolunu geliştirdi. Bende Arjantin sitilinde oynuyorum. Joao atak yapmayı daha çok seviyor. Yetiştiği okul ve oynadığı takımlar tecrübesi ona çok şey kattı. Ben önce defansı düşünen sonra ileriyi düşünen bir oyuncu.

Pereira: Ben futbola başladığımda her futbolcu pas hatası yapacağım ve ne düşünecekler diye düşüncelere sahiptim ama güçlü takımlarında oynadığımda bunun önemli olmadığını gördüm. Hata yapsanız da herkes destek oluyor. Sağbek olarak değil sağbek olarak başladım. O nedenle atak yapmayı seviyorum. İspanya’da kimse hatanızı umursamıyor. Ben sadece futbola bakarak zevk almam gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda futbolda iletişim çok önemli. Sahaya çıktığınızda takım arkadaşlığı önemli. Sahada Mas’a nasıl davranıyorsam diğerlerine de aynı davranıyorum İletişim oluşa diğer takımlara karşı kazanabilirsiniz. Trabzon için takımı çok fazla destekleyen fanatik bir seyirci grubu olduğunu duymuştum. Daha fazlasını gördüm geldiğimizde. Yeni açılan stadın açılışında bizi iyi desteklediler. Bir hayal kırıklığı yaşadık. Son maçlarda kötü sonuçlar aldığımızda seyirci sayısı düştü. Kötü zamanda da stadı ful yapmaları lazım.

Mas: Kesinlikle Messi’ye karşı oynamak istemem. Karşımda Messi var topla geliyor. Ne düşünebilirsiniz ki.

Pereira: Sonuçta Portekizli’yim ve Ronaldo arkadaşım. Nasıl çalıştığını hak ettiğini birebir gördüm. Portekiz 10 Milyonluk ufak bir ülke bu kadar büyük oyuncuların çıkması ülke olarak da başarı. Ben Ronaldo diyorum. Çok çalıştı büyük başarılar kazandı. Messi’nin nasıl çalıştığını bilmiyorum. Messi’nin belki de Ronaldo kadar çalışması gerekmedi. Allah vergisi bir yeteneği var. Belki farklı zamanlarda oynamaları daha iyi olurdu.

Mas: Ben ikisine de karşı oynadım ve onlara karşı oynamak istemem.Messi karakter olarak çok sakin bir insan. Çok fazla konuşmayı sevmiyor. Onlara anlattım. Onlarda merak ettim. Sordular. Ligi anlattım. Çok yarışmacı bir lig olduğunu anlattım. Messi’nin karakteri gereği çok fazla konuşmayı sevmiyor. O n edenle onunla böyle bir diyaloğa girmedim.

Pereira: Ben milli takım için yaşlıyım. Milli takımada gidemediğim için bu soruya cevap veremeyeceğim.

Mas: Ben Arjantin’de Trabzon’dan daha küçük bir şehirde büyüdüm. Trabzon benim için çok büyük geldi. Trabzon aile ile yaşamak için güzel bir şehir. Kendi şehrime göre daha beğendiğim bir şehir oldu.

Pereira: Ben Lizbon’dan geliyorum. Ama baktığımızda Lizbon gibi plajı ar gezebiliyorum köpeklerimle. Havası aynı. Lizbon’da sadece kar yağmaz. Evde olmayı seven insanlarız. Çıkıp yenmek yiyip eve dönüyoruz. Çok fazla bir şeye ihtiyacımız yok. Her şey elimizin altında. Tek sorunum. İngilizce öğrenmeye çalışıyordum ama burada Türkçe öğrenmem gerektiğini öğrendim. Bunun içinde çalışacağım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor