Konyaspor'un Trabzonspor ayıbına TFF ne diyor?

Konyaspor bilet fiyatını 900 TL olarak açıkladı. İşte TFF'de yer alan ilgili talimat

Konyaspor'un  Trabzonspor ayıbına TFF ne diyor?
Haber61 SPOR SERVİSİ - ÖZEL

Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor'un deplasmanda karşılaşacağı Konyaspor'un bordo mavili taraftarlar için belirlediği 900 TL'lik bilet fiyatı tarifesi büyük tepki topladı.

Taraftarların büyük tepki gösterdiği bu durum karşısında bordo mavililerin Başkanı Muharrem Usta harekete geçti ve yetkililerle bu ayıbın düzeltilmesi konusunda görüşmelere başladı.

Konyaspor'un bilet fiyatlarını 900 TL olarak belirlemesiyle ilgili herkes Türkiye Futbol Federasyonu'nun harekete geçip geçmeyeceğini merak ederken TFF'nin disiplin talimatında konuyla ilgili bir maddenin olduğu belirlendi. TFF'nin Disiplin Talimatı 49. Maddesinin a bendinde yer alan bilgilere göre; Konyaspor bu uygulaması karşısında 100 bin TL ile 200 bin TL arasında ceza ile karşılaşacak.

TFF Disiplin Talimatının 49. Maddesinde yer alan bilgi şu şekilde;

MADDE 49 – USULSÜZ SEYİRCİ ALMA ve MERDİVEN BOŞLUKLARININ BOŞ BIRAKILMAMASI
(1) Stadyuma giren seyirci sayısı hakkında gerçeğe aykırı belge düzenleyen, beyanda bulunan, stadyuma seyirciyi biletsiz olarak veya bilet yerine herhangi bir belge ile sokan, rakip kulüp seyircisine aynı seyir kalitesindeki yerler için kendi seyircisine uyguladığı bilet fiyatının %30’undan fazla veya diğer tribünler için belirlenen fiyata oranla fahiş fiyat uygulayan, stadyuma veya tribüne kapasitesi üzerinde seyirci alan veya benzeri fiillerle menfaat sağlayan kulüplere Süper Lig için 100.000.-TL’den 200.000.-TL’ye kadar, 1. Lig için 26.000.-TL’den 65.000.-TL’ye kadar, 2. Lig için 13.000.-TL’den 26.000.-TL’ye kadar, 3. Lig için 6.500.-TL’den 13.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler