Kemal Serdar Trabzonspor'a futbolcu yetiştiriyor

"Sahip çıkılır, saha imkanı verilirse, Trabzon'daki çok sayıda çocuğun geleceğinin parlak"

Kemal Serdar Trabzonspor'a futbolcu yetiştiriyor

Trabzonspor'un eski kaptanlarından Kemal Serdar, açtığı futbol okulunda yeni oyuncular yetiştirirken, onlara çeşitli öğütlerde de bulunuyor.


Trabzonspor'un unutulmaz stoperlerinden Kemal Serdar, yaklaşık iki yıl önce kendi adıyla kurduğu futbol okuluyla bordo-mavili takımın altyapısına çok sayıda oyuncu kazandırdı.
 
Trabzonspor'un 13 sene formasını giyen Kemal Serdar, yıllar sonra yeniden futbola hizmet etmeye başladı.
 
Futbolu 1995'te Trabzonspor'un, Gürcistan'ın Dinamo Batum takımı ile oynadığı jübile maçıyla bırakan Serdar, kurduğu futbol okulunda oğluyla birlikte sporcu yetiştiriyor.
 
Yetenekli gençlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Serdar, "Sahip çıkılır, saha imkanı verilirse, Trabzon'daki çok sayıda çocuğun geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

 
Yabancı futbolculara karşı olmadığını aktaran Serdar, "Bizim futbol oynadığımız dönemde de yabancı oyuncu transferleri yapıldı. Trabzonspor'a Jean-Marie Pfaff geldi, sahaya taraftar da çekti. Böyle transferler de yapılsın ama takımın temelini altyapı oyuncuları oluştursun." değerlendirmesinde bulundu.
 
Trabzonspor'un dışarıdan gelen oyuncularla birlikte kendi değerlerine de sahip çıkmasının çok önemli olduğunu ifade eden Serdar, son yıllarda bu konuda adımlar atıldığını kaydetti.
 
İki yıldır bordo-mavili takımın altyapısına çok sayıda oyuncu gönderdiklerini ifade eden Serdar, "Trabzonspor'a çok yetenekli genç oyuncular verdik. Biraz zamana ihtiyaçları var. Bekleyip göreceğiz. Okulumuz devam ettiği sürece iyi oyuncular yetiştireceğimize inanıyorum." diye konuştu.
 
Genç oyuncuların, öncelikli olarak futbola saygı duyması gerektiğini anlatan Serdar, "Çocuklarda yetenek var ama onlara önce futbol ahlakını öğretiyoruz. Futbola saygıları olacak. Futbola saygın yoksa asla başarılı olamazsın. Biz burada çocuklarımızı Türk futboluna kazandırırken, kötü alışkanlıklardan da uzak tutmaya çalışıyoruz." şeklinde görüş belirtti.
 
Kemal Serdar, Trabzon'da insanların hala kendisine büyük sevgi ve saygı duyduğunu, bundan dolayı da çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor