Kazım Koyuncu'nun köyünden Trabzonspor'a çağrı

Kazım Koyuncu'nun köyünden Trabzonspor'a kupa çağrısı.

Kazım Koyuncu'nun köyünden Trabzonspor'a çağrı

Trabzonspor’un şampiyonluğu tüm dünya da coşku ile kutlanmaya devam ederken Artvin’in Hopa ilçesinden Trabzonspor’a anlamlı bir çağrı geldi. 

Trabzonspor 2021-2022 Süper Lig Ahmet Çalık sezonunda şampiyonluğa ulaşırken yıllardır şampiyonluğun hayalini kuran ve bu hayale kavuşan Trabzonspor taraftarlarını sevince boğdu. 

Artvin’in Hopa ilçesi Yeşilköy’de doğan ve fanatik Trabzonsporlu olan Kazım Koyuncu’yu sevenler şampiyonluk kupasının Kazım Koyuncu’nun mezarına getirilmesini Trabzonspor’dan talep ediyor.

1971 Artvin Hopa doğumlu olan ve “Şair ceketli çocuk” lakabıyla anılan Kazım Koyuncu sanatı ve toplumsal farkındalıkları ile Trabzonsporluların ve onu sevenlerin gönlünde taht kurmuş ve yaşadığı sağlık problemi nedeni ile 25 Haziran 2005 yılında hayata gözlerini yumdu. 
Koyuncu’nun Trabzonspor ile ilgili düşünceleri ve ifadeleri herkesin diline dolanmıştı.

Koyuncu şu ifadeleri kullanmıştı;

“Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.

Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.

Trabzonspor’un bendeki ifadesi, statükonun karşısında yer alması, statükoyu parçalaması, güçlülere karşı güçsüzlerin var olduğunu ve onların da bir şeyler yapabileceğini göstermesidir.

Trabzonspor, sadece bir yöre takımı olarak ben de ifade bulmuş olsaydı, bu lokal bir şey olurdu ve de çok doğru temellere oturmamış olurdu. Oysa Trabzonspor, sadece Trabzon’ u değil tüm Karadeniz’i aşmış bir olgu.

Evrensel değerlere sahip olan benim için de Trabzonspor, Türk futbolunun en evrensel değeri ve en önemli unsurudur."

Trabzonspor hazırladığı klipte Kazım Koyuncuyu da unutmamış ve klipte canlandırma yapılarak herkesi duygulandırmıştı.

Artvin Hopa Yeşilköy sakinleri şampiyonluk kupasının Trabzonspor tarafından koyuncunun kabrine getirilmesi ve uğruna şarkılar yazdığı takımın kupasını ölümsüzleştirmek istiyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor