Levent Tan

Levent Tan

Kare As

Bundan 3 ay önce tüm Trabzonsporlular arasında bir anket yapılsaydı, seçenekler sıralansaydı, ''Trabzonspor Başkanı kim olmalı?'' diye sorulsaydı %60 - 70 Ahmet Ağaoğlu'nun ismi çıkardı.

Bundan 3 ay önce tüm Trabzonsporlular arasında bir anket yapılsaydı, Trabzonspor'da kulübün işleyişini kim iyi bilir, personeli kim idare eder, israfın önüne kim geçer, Trabzonspor'un içinde kaybolan otoriteyi kim geri getirir, yönetim kurulunda dengeli ve katılımcı idareyi kim sağlar, kulübün eli ayağı kim olur diye sorulsaydı %60 - 70 Hayrettin Hacısalihoğlu'nun ismi çıkardı.

Bundan 3 ay önce tüm Trabzonsporlular arasında bir anket yapılsaydı, Trabzonspor'un sportif meseleleri, futbol aklı, altyapıdan üst yapıya kadar kurumsal futbol kimliği kime emanet edilmeli, kime danışılmalı, kim yönlendirmeli diye sorulsaydı %60 - 70 Özkan Sümer'in ismi çıkardı.

Bundan 3 ay önce, 3 yıl önce veya şimdi... Tüm Trabzonsporlular arasında bir anket yapılsa ''Trabzonspor'un teknik direktörü kim olmalı?'' diye sorulsa yine %60 - 70 Şenol Güneş'in ismi çıkar!

Görünen o ki; Trabzonspor, 7 - 8 Nisan'daki kongresinde Karo - Maça - Sinek AS'ı eline almış, geriye bir tek Kupa As kalmış.

Belli ki önümüzdeki süreçte son kağıt da gelecek...

E Trabzonspor camiasının elinde ''Kare As'' varken bu saatten sonra yapılması gereken tek şey bu eli en iyi şekilde oynayıp, masadan ''en kârlı'' olarak ayrılmak.

Bunu yapamıyor, başaramıyor, camia bu elin en güçlü ve en mantıklı şekilde oynanmasına izin vermiyorsa, kusura bakmayın ama Trabzonspor'un artık bu masada oturmasının da bir anlamı yok!

İBRA MESELESİ

Olağanüstü Genel Kurul'un ilk günü, Muharrem Usta ve arkadaşları sportif - ekonomik olarak delegenin önüne çıktı, ibraya sunuldu.

Ahmet Ağaoğlu, TRT'de röportajda olduğu için salonda yoktu, diğer yönetim kurulu aday üyeleri ise VİP'teki koltuklarından kalkarak oylamaya katılmadılar. Oylama bittikten sonra Ali Rıza Egemen, tribüne koştu, yönetimdeki isimlerin arasından geçerek Ahmet Ağaoğlu'nun yanına gidip ağır ithamlarda bulundu!

''Bizim emeğimiz var, mesaimiz var. Bizi ibra etmeyecektiniz... Sana bir şey demiyorum ama yanındakiler ...'' dedi.

Ne bekliyordu ki Egemen?

Ağaoğlu zaten siz başarısız olduğunuz için aday olmuş... Asbaşkanı 1.5 yıldır yanlış yaptığınızı söylüyor, eleştiriyor, doğruyu gösteriyor... Mehmet Yiğit Alp, Önder Bülbüloğlu başarısız olduğunuz ve iyiye gitme eğilimi göstermediğiniz için yönetimden ayrılmış.

Ne yapsaydılar? İbra mı etseydiler sizi?

Kendileriyle çelişmiş olmazlar mı?

''E madem sportif ve ekonomik olarak ibra ettiniz, neden ayrıldınız o zaman, neden eleştirdiniz?'' demezler mi adama!

Kaldı ki ibra etmeme gibi bir tavır da olmadı... Salondan ayrılarak ''çekimser'' kaldılar.

İbra etseler ''Neden ibra ettiniz?'', ibra etmeseler ''hoşgörüsüzlük'' olacaktı.

Katılmamayı tercih ettiler.

Ali Rıza Egemen bu çekimser tavra gereksiz bir tepki gösterdi!

USTA'NIN MENAJERLİK TALEBİ

Muharrem Usta, seçimden önce Genel Müdür Sinan Zengin'e bir evrak teslim etti. Bu kağıtta 5 futbolcunun ismi ve satış yetkisi isteniyordu.

Usta, Burak Yılmaz - Sosa - Kucka - Onazi ve Bero için menajer gibi yetki istedi. ''Ben bu futbolcuları 15 Milyon Euro'dan aşağı bir fiyata satarsam üstünü karşılayacağım'' ,''Eğer 15 Milyon'dan fazla fiyata satarsam da kârı Trabzonspor'a kalsın'' dedi.

Sinan Zengin bu belgeyi imzalamadı.

Muharrem Usta'nın hesabı; yüksek maliyetli futbolcuları 15 Milyon Euro'ya göndererek kendi dönemini temize çekmek!

Burak Yılmaz'ın bu sezon sonu itibariyle Trabzonspor'a maliyeti 6 Milyon 850 bin Euro

Sosa'nın bu sezon sonu itibariyle Trabzonspor'a maliyeti; 8 Milyon Euro

Kucka'nın bu sezon sonu itibariyle Trabzonspor'a maliyeti; 7 Milyon 250 bin Euro

Onazi'nin bu sezon sonu itibariyle Trabzonspor'a maliyeti; 5 Milyon 750 bin Euro

Bero'nun bu sezon sonu itibariyle Trabzonspor'a maliyeti; 3 Milyon 400 bin Euro

Toplamda 31 Milyon 250 bin Euro...

Castillo, Olcay Şahan, Novak ve Ibanez'in Trabzonspor'a maliyeti 21.5 Milyon Euro...

Ersun Yanal ve yardımcıları mahkemelik, Suk mahkemelik, Mehmet Ekici mahkemelik, Aykut Demir mahkemelik, Mas'ın kulübü FIFA'da, Sosa'nın kulübü FIFA'da, Bero'nun kulübü FIFA'da, Ramil'in kulübü FIFA'da...

60 Milyon Euro borçlandıracaksın, sonra ''15 Milyon'a satayım kurtarayım!''

Yok ya...

Ne güzel İstanbul!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR