İşte Trabzonspor'un Scout ekibi!

Trabzonspor'da yeni dönemde transferin sorumluları belirlendi.

İşte Trabzonspor'un Scout ekibi!
Trabzonspor'da yeni dönemde transferin sorumluları belirlendi.

Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem Haber61 TV'de katıldığı Kısa Pas programında yaptığı açıklamada bordo mavili kulübün scout ekibini açıkladı.

3 kişilik bir başlangıç ekibi kurulduğunu söyleyen Örem ekibin ilerleyen dönemde 12 kişiye kadar çıkacağını belirterek " Bu görevin başındaki isim Yılmaz Büyükaydın olacak. Onun da yönetimde Nevzat Aydın'a bağlı olacak." dedi. Scout ekibindeki 3 kişinin görev tanımlamalarını da aktaran Örem " Görevleri gözlem ile birlikte analiz yapmak ve havuz oluşturmakla birlikte kulüplerle ilgili bağlantıyı kurmak olacak. Böyle bir şekilde bütün dünyaya yayılan bir organizasyon olmasını hedefliyoruz. Bir dahaki sene yeni kadrolar oluşturulacakken burası dikkate alınacak." ifadelerini kullandı.

Scout ekibindeki isimleri de ilk kez Haber61 tv'de açıklayan Örem " Ekibimizdeki ilk isim Murat Karakaş. Murat bey Almanya Köln spor akademisinden mezun bir arkadaşımız. 2008'de Alman milli takımının scout ekibinde çalışmış bir isim. İkinci isim yine Türk olan Beri Pardo. Londra'da spor yönetimiyle ilgili eğitim almış, UEFA'da B lisansı var. Cristal Palace kulübünün scout ekibinin teknik analizini yapmış bir isim. Üçüncüsü ise Fatih Şahinoğlu. Fatih beyin ekonomiyle ilgili bir eğitimi var." dedi.

Örem son olarak tamamıyla iyi niyetle çalıştıklarını ve  liyakatle işini yapacak bir ekip kurmak için çaba sarfettiklerini ifade etti.

TRABZONSPOR'DAN SCOUT EKİBİ AÇIKLAMASI

Kulübümüzün sürdürdüğü çalışmalar sonucunda futbolcu izleme ekibi kuruldu. Ekibimiz, hem dünya futbolundaki hem de kulüpteki değişimlerin, gelişmelerin farkında ve önünde hareket edecek bir vizyonla yola çıktı. Zaman içerisinde sistem, yapı, bilgi kapsamı ve ileri görüşlülüğüyle Türk futbolunun en önündeki scout ekibi vizyonuna sahip bir yapıya bürünecektir.

Ekibin oluşturacağı bilgi havuzuyla kulübümüzün oyuncu dağarcığını geliştirmesi, akılcı oyuncu transferleriyle kulüpte sürdürülebilirliği sağlaması, rakip analizine katkıda bulunması ve kiralık oyuncuları takip etmesi ana görevlerinin arasında yer almaktadır. Scout ekibi 3 kişilik bir kadroyla idare edilecek. Yapıda aynı zamanda Futbol Koordinatörümüz Yılmaz Büyükaydın ve Başkan Yardımcımız Nevzat Aydın da görev alacak. Ekibimiz 3 yurt dışı, 2 Süper Lig ve PTT 1. Lig, 4 altyapı ve bölgesel ligler olmak üzere toplam 12 kişiden oluşmaktadır.

Ekibimizin idari kadrosu şu şekildedir…

Şef Scout: Murat Karakaş

(Köln Spor Akademisi, Kasımpaşa)

Görevleri: Yurtiçi ve yurtdışında profesyonel ve altyapı takımlarının maçlarını canlı izleyip oyuncu gözlemleme. Dünyada düzenlenen büyük futbol organizasyonlarının takibi. Maç gözlemlerinin (haftalık-aylık-yıllık) raporlanması. Scout ekibinin yönetilmesi, tüm maç ve seyahat organizasyonu. Scout ekibi tarafından beğenilen oyuncuların tüm özelliklerinin ve yeteneklerinin değerlendirilmesi ve tekrar izlenmesi. Öncelik sırasına göre tavsiye edilecek oyuncular listesinin oluşturulması. Teknik ekip ve yönetim ile düzenli toplantı organizasyonu ve değerlendirme raporlarının paylaşılması.

Koordinatör ve İdari İşler Sorumlusu: Fatih Şahinoğlu

(Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Marmara Spor Yönetimi, Trabzonspor)

Yönetim, scout ekibi, performans ve analiz ekibi ile teknik ekip arasındaki koordinasyon ve iletişimin sağlanması. Kulüpler arası resmi iletişim (yurtiçi ve yurtdışı) çalışmalarının yürütülmesi. Transferi düşünülen oyuncu ve menajerine ulaşarak ilk temasın sağlanması, oyuncunun kulübü ve kendisi ile ilk pazarlık (bonservis ve maaş) sürecinin başlatılması. Transferlerle ilgili tüm idari ve hukuki işlemlerin takibi. Scouting ekibi bütçesinin takibi ve raporlanması. Tamamlanan transferlerin şehre ve kulübe adaptasyonu için oryantasyon çalışmalarının yürütülmesi

Performans ve Analiz: Beri Pardo

(Robert College, Sabancı Üniversitesi Ekonomi Bölümü, Crystal Palace)

Teknik araçlarla oyuncu verilerinin ve görüntülerinin derlenmesi, kolayca aranabilir hale getirilmesi. Toplanan verilerle kulübe özel veri bankası oluşturulması. Scout ekibi tarafından tavsiye edilen oyuncuların video analizlerinin hazırlanması. Dünyanın önemli liglerinin takibi, istatistiksel analizi ve rapor halinde sunulması. A takım rakiplerine yönelik video analizler yapılması. A takım çalışmalarına teknik destek verilmesi (Duran top analizi vb.) A takım oyuncularının detaylı performans analizlerinin yapılması. Scoutingte kullanılan teknik programlar hakkında bilgi sahibi olunması ve yeniliklerin takip edilmesi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor