İşte Trabzonspor'un kural hatası başvurusunun detayları!

Trabzonspor, kural hatası iddiasıyla TFF'ye başvuru gerçekleştirdi. İşte başvurunun detayları

İşte Trabzonspor'un kural hatası başvurusunun detayları!

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor 1-1 sona eren Gaziantep FK maçında hakem Halis Özkahya’nın maçın sonuna eklenen 5 dakikalık kayıp süreyi tam olarak oynatmaması nedeniyle kural hatası başvurusunda bulunuldu.

Bordo mavililerin itirazı Futbol Oyun Kuralları Talimatlarının 7. Maddesi’nde yer alan Maçın Süresi başlığı altındaki 3. Bendde bulunan “Kayıp Zaman için Ek Süre” başlığına dayanarak gerçekleştirdiği öğrenildi.

Söz konusu maddede “Dördüncü hakem her iki yarının son dakikasına hakem tarafından belirlenen en az ilave süreyi gösterir. İlave süre hakem tarafından arttırılabilir fakat azaltılamaz.” İfadeleri yer alırken, bordo mavililer de hakemin uzatma dakikalarını oynatmadığını belirtti.
Hazırlanan dilekçede ise uzatma dakikalarında yaşananlar saniye saniye aktarıldı ve en az 5 dakika oynatılması gereken uzatmalar futbol kurallarına aykırı olarak 2 dakika oynatıldığı gerekçesiyle kural ihlali yapıldığı ve maçın tekrar edilmesi gerektiği kaydedildi.

Yaşananlar şu şekilde anlatıldı;

90:00 Maçın sonuna 5 dakika uzatma eklendi.

(1 DAKİKA 13 SANİYE OYUN DEVAM ETMİŞTİR.)

91:13 Trabzonspor gol atmıştır. Gaziantep FK futbolcularının itirazı sonrasında gol öncesinde Trabzonspor’lu Abdülkadir Ömür tarafından Diarra’ya faul yapıldığı gerekçesiyle VAR’a başvuruldu. VAR incelemesi sonrası nizami gol, hakem tarafından geçersiz sayıldı. Gaziantep Futbol Kulübü futbolcusu Sousa’nın sakatlığı sebebiyle oyun yine durdu. 

96:11 Oyun, yeniden başladı.

(28 SANİYE OYUN DEVAM ETMİŞTİR.)

96:39 Oyun, Kayode ile Abdülkadir Ömür arasındaki mücadele sonrasında Kayode’nin yerde kalması üzerine durdu. Abdülkadir Ömür’e sarı kart gösterildi.

97:41 Oyun tekrar başladı.

İLGİLİ KURAL;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor