İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Her takıma lazım!

Abdülkadir Ömür… Trabzonspor’un geçen sezonun ortalarından itibaren Türk Futbolu’na sunmaya başladığı yıldız adayı futbolcu… Başta Sadi Tekelioğlu olmak üzere kimin katkısı varsa -elbette ailesi başta olmak üzere - kocaman teşekkürler… Yusuf Yazıcı… Dünya şampiyonu Erdoğdu Lisesi’nin kaptanı… Kendini biraz daha erken göstermiş, fiziki konumunu da avantaja çevirip biraz daha sivrilmiş diğer yıldız adayı oyuncu…

Her iki oyuncu da bireysel yönden son yıllarda futbolumuzda görmediğimiz ölçüde becerikli oldukları kadar, takım oyununda da üst seviyelere yükseldiler. Bunlara Okay Yokuşlu’yu da ekleyebiliriz. Ve dün bu saydıklarım adeta maymuncuk oldular ve Kayserispor kilidini inanılmaz güzelliklerle sonuna kadar açtılar.

Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı… Bunlar henüz gençler. Tam anlamıyla yıldız olmadılar. Ancak önlerinde futbol açısından çok uzun süre var. Genelde başarılı olacaklar. Ama hata da yapacaklar. Trabzonspor olarak bu oyuncuları ve onlar gibileri en küçük hatada yere batırmaz isek hem önleri açık olacak, hem Trabzonspor’un geleceğini kurtaracaklar… Bu nedenle destekleyelim, sabır gösterelim ama şımartmayalım ve de şımarmasınlar… Çünkü bu tür oyuncular sadece Trabzonspor’a değil her takıma lazım… Özellikle de Türk Futboluna…

Düne gelirsek sadece bir maçtan öteydi. İlkinde Muharrem Usta’nın kulüpteki son günü idi. İkincisi Trabzonspor’un kazanması halinde – eğer yasak gelmez ise- UEFA’ya katılmak için kırılma maçı idi. Ve de Rıza Çalımbay ile futbolcular da kendilerini bugün seçilecek yeni başkan ve yönetime beğendirme telaşında idiler.

İlk yarı hariç dün her şey istenilen gibi gitti. İlk yarıda kaptan Onur öne çıktı. Rakibin iki mutlak gol fırsatına izin vermedi. Biraz Okay, biraz Hubocan hepi topu bu kadardı! Ama ikinci yarı bambaşka idi. önce Abdulkadir çıktı sahneye… Topu çaldı sonra, Messivari harika bir gol attı. Ardından yine aynı oyuncu bu kez Yusuf Yazıcı’yı gördü. Yusuf az kullandığı sağ ayağı ile skoru 2- 0 yaptı ki oyun da koptu. Peşisıra son haftaların eleştirilen golcüsü Burak Yılmaz çıktı sahneye… İki gol da ondan gelince her şey toz pembe oldu!!! Acaba öyle mi? Bunu zaman gösterecek ama kesin olan bir şey var ki yeni başkan ve yönetim göreve büyük moralle başlayacaklar.

Dün Trabzonspor’da ikinci yarıda görevini yapmayan oyuncu yoktu. Galibiyeti fazlasıyla hak ettiler. Abdülkadir, Yusuf Yazıcı, Okay Yokuşlu gibi gençlerle – bunlara Onazi de katılabilir – Onur, Burak Yılmaz gibi tecrübeliler gelecek sezonun omurgasını oluşturabilir. Transfer yasağı kalkar mı bilmiyoruz ama, Trabzonspor’un elinde bazı mevkiler hariç çok da fena bir kadro yok. Önemli olan teknik adamın ve özellikle yeni başkanın süreci nasıl yönetecekleridir.

Not: Geçen hafta ağabeyim Ethem Öksüz’ü bir trafik kazasında kaybettik. Bu nedenle Galatasaray maçını siz okurlara yazamadım. Bu konuda biraz spekülasyon yapıldı. Ancak gerçek budur

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR