Gümrükçüoğlu'ndan Trabzonspor açıklaması: "Üzerime düşenin fazlasını yapmaya hazırım"

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzonspor'un durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Gümrükçüoğlu'ndan Trabzonspor açıklaması: "Üzerime düşenin fazlasını yapmaya hazırım"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor’un içinde bulunduğu ekonomik durumun şehrin ve camianın ortak hareket etmesiyle aşılabileceğini söyledi.


Kendisinin Trabzonspor’un düzlüğe çıkarılması için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, bu süreçte bu kulübe bu zamana kadar destek vermiş tüm değerlerden destek alınması gerektiğini, aynı şekilde camia içerisinde bulunan kimsenin de sorumluluktan kaçamayacağını kaydetti.

‘ÜZERİME DÜŞENİN FAZLASINI YAPMAYA HAZIRIM’

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonspor’un eski günlerine döneceğine olan inancının tam olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de elde ettiği lig şampiyonluklarıyla Anadolu’nun sesi olan ve son olarak 2010 - 2011 yılında şampiyon olarak ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Trabzonspor’umuzun bugün içinde bulunduğu darboğaz Bordo-Mavi renklere gönül vermiş olan ülkemizde ve dünyadaki on milyonlarca taraftarını derinden üzmektedir. 1967 yılında kurulduktan sonra yokluklar içerisinde şampiyonluklar elde etmiş olan bu camia, bu zor günlerin mutlaka üstesinden gelecektir. Buna cani yürekten inanıyorum. Yeter ki camia içerisinde güçler birleştirilsin, şahsi kırgınlıklar arka plana bırakılsın ve ‘Ben değil biz’ denilebilsin. Bu sağlandıktan sonra Trabzonspor eski günlerine tekrar dönecek ve bugün ki karanlık tablo ortadan kalkacaktır. Trabzon şehrinin belediye başkanı olarak ben üzerime düşenin fazlasını yapmaya hazırım” dedi.

‘TRABZONSPOR SEVGİSİ HER SORUNUN ÜSTESİNDEN GELİR’

Trabzonspor’un maddi sorunlarıyla ilgili bir çalışma yaptığını ve bunun sonuçlarının her alanda Trabzon’u temsil edenlerle paylaşıldığında çözüm üretilebileceğine inandığını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu şehirden yetişen, bu şehre hizmet eden, Trabzonspor sevgisi ile büyüyen bir insan olarak kulübümüz için sorumluluklarımızın olmadığını söylemek mümkün değildir. Aynı şekilde bu şehrin yetiştirdiği, bu kulüp sayesinde marka olan insanlarında bu kulübe olan saygı, sevgi ve bağlılık borçlarını ödeme vakti gelmiştir. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışlamadan bu kulüpte görev almış tüm değerlerimizi yine bir araya getirmeye ve güçlerimizi birleştirmeye mecburuz. Aynı şekilde bu camiaya gönül veren kimsenin başkasına kızarak dışarıda kalması mümkün değildir. Bu sorunu hep birlikte, gönül gönüle, Trabzonspor sevgimizle çözümleyeceğiz” diye konuştu.

‘GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ’

Gelinen süreçte suçlu aramanın zamanı olmadığını, sorunun çözümüne odaklanılması gerektiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu kulüpte kuruluşundan buyana başkanlık yapmış olan her isim değerlidir ve mutlaka dikkate alınmalıdır. Kulüpte Başkanlık yapıp bugün hayatta olan Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak, Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve kulübün önde gelen isimleri, eski futbolcular mutlaka bir masa etrafında toplanmalı, bu şehrin yetiştirdiği bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, kanaat önderleri sorunu tartışmalı, çıkacak olan sonucu herkes, her durum ve şartta kabul ederek ortak bir ses vermelidir. Toplantıdan sonra farklı sesler çıkmamalı ve herkes Trabzonspor için bu oluşuma destek vermelidir. Bunun adına isterseniz kriz yönetimi deyin, isterseniz ‘Her şey Trabzon ve Trabzonspor için’ Platformu deyin fark etmez.  Zaman eleştirmek değil, birleştirmek zamanıdır. Zaman güçleri Trabzonspor’umuz için birleştirme zamanıdır. Ben bütün gücümle Trabzonspor’un yanındayım ve birliktelik için tüm sorunların bitirilmesi için elimden gelenin fazlasını yapacağıma söz veriyor ve gayret gösteriyorum” ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler