Fırat Aydınus'un Trabzonspor maçı öncesi skandal görüntüleri gündemden düşmüyor

Fırat Aydınus'un hakemlik lisansı iptal edilebilir iddiası.

Fırat Aydınus'un Trabzonspor maçı öncesi skandal görüntüleri gündemden düşmüyor

Gaziantep FK-Trabzonspor maçının tartışılan hakemi Fırat Aydınus'un sosyal medyada ortaya çıkan görüntüsü tepki çekti. Talimatlara aykırı olmasına rağmen Aydınus'un mücadelenin gözlemcisi Yunus Yıldırım'la yemek yediği görüldü.

Aydınus'un maçtaki yönetimi bordo-mavilileri isyan ettirdi.

Trabzonspor, Süper Lig'in 4. haftasında 90+3. dakikada yediği penaltı golüyle Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldı. Penaltı pozisyonunda önce devam kararı veren ancak VAR'ın uyarısı sonrası kenardan izlediği pozisyonda beyaz noktayı gösteren Fırat Aydınus, bordo-mavili camianın tepkisini çekti.

"MHK kökünden değişmek zorunda"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, maçın ardından hakeme hatalarına dikkati çekerek, "Merkez Hakem Kurulu 4 kez değişti ama hiçbir şey değişmedi. Bu sistem kökünden değişmek zorunda" diyerek isyanını dile getirdi.

Süper Lig'de tartışılan olay: MHK Başkanı 'eyyamcı' dediği hakeme maç verdi

Süper Lig'in 3. haftasında Çaykur Rizespor ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. 1-1 biten mücadelenin hakemi ise Fırat Aydınus'du. Aydınus, bu sezon ilk defa Süper Lig'de maç yönetti.MHK Başkanı Serdar Tatlı yıllar önce yazdığı bir köşe yazısında Fırat Aydınus için 'maç boyunca eyyam yaptı' ifadesini kullanmış ve tecrübeli hakemi eleştirmişti.Tatlı, MHK Başkanı olduktan sonra Fırat Aydınus ile ilgili tutumu merak konusu olmuştu. Serdar Tatlı, Aydınus ile ilgili sıkıntılı geçmişlerine rağmen sözleşme imzaladı ve bu hafta oynanan Çaykur Rizespor-Alanyaspor maçına atadı.

Gözlemciyle yemek!

Gaziantep FK-Trabzonspor maçının hakemi Fırat Aydınus'un maçın ardından sosyal medyada ortaya çıkan görüntüleri olay oldu. Mücadelenin öncesinde mi yoksa sonrasında mı çekildiği bilinmeyen görüntülerde Aydınus'un maçın gözlemcisi Yunus Yıldırım'la yemek yediği görüldü.

Talimatlara göre maçlar öncesi ve sonrasında hakem ile gözlemcinin bir araya gelmesinin yasak olduğu bildirildi.

"Lisansı iptal edilebilir"

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran eski hakem Abdullah Yılmaz, "Gözlemciler maç öncesi, sırası ve sonrasında Covid testi yaptırmadıkları için hakemlerle bir araya gelemezler. Nitelikli bir MHK'yim diyorsan, ivedilikle hakem ve gözlemci PFDK'ya sevk edilmeli. Aydınus'un önceden 30 gün cezası var, ikinci bir ceza lisans iptaline gidebilir" ifadelerini kullandı.

(Yenişafak)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor